Wko

Hur man skriver en acrosticpoem

När vi tänker på "poesi", tänker vi oftast på poesi som rimmar. Men det finns många andra och var och en skiljer sig mycket från varandra. Akrostikon dikter är speciella, unika dikter som inte nödvändigtvis har att rimma. Det har ämnet skrivet vertikalt, och vid varje bokstav, något att göra med ämnet skriven horisontellt.

Steg

Hur man skriver en acrosticpoem. Innan du hoppar rätt framåt i skrivprocessen, bör du åtminstone vet vad en acrosticpoem är.
Hur man skriver en acrosticpoem. Innan du hoppar rätt framåt i skrivprocessen, bör du åtminstone vet vad en acrosticpoem är.

Innan du skriver

Samla leveranser

Få ut en penna och papper, eller öppna ett ordbehandlingsprogram på datorn. Det rekommenderas att ha ett lexikon över synonymordbok till hands när du skriver.

Vet hur akrostikon dikter fungerar

 1. 1
  Innan du hoppar rätt framåt i skrivprocessen, bör du åtminstone vet vad en acrosticpoem är. För att göra en acrosticpoem, måste du ha en stark titel. Du ska skriva titeln vertikalt på sidan. Beroende på antalet bokstäver i rubriken, kommer du att skapa färre eller fler rader i din dikt. Till exempel, om din titel är "sjunger", kommer du att ha en 7-linjen dikten.
 2. 2
  Göra en del efterforskningar. Hitta exempel på akrostikon dikter i en diktsamling eller online. Lär av mästarna. Det finns miljontals välkända poeter som har skrivit akrostikon dikter. Edgar Allan Poe är ett exempel.

Skriva

Medan du skriver

 1. 1
  Brainstorm ett ämne, och välj en titel. Det behöver inte nödvändigtvis vara ett ord eller en mycket kort ord, bara en som du vill få en viss känsla över. Kom ihåg att även om akrostikon är en annan typ av diktning, det är fortfarande poesi! De kan fortfarande ha samma poetiska grepp varannan dikt har.
 2. 2
  Skriv ordet i din titel lodrätt på sidan. Du kommer att vilja ha en bokstav för varje rad.
 3. 3
  Lägg raderna i din dikt till akrostikon. Dina rader börjar med motsvarande bokstav för att viss linje. Till exempel, om du använder "sjunger" som din titel, kommer du skriva en mening som har mening som börjar med "S". Nästa mening börjar med en jag men måste förhålla sig till den första meningen. Fortsätt att göra detta fram till slutet av ordet.
 4. 4
  Varje linje har att relatera med varandra linje, och de akrostikon breven måste också relatera till varandra.

Den omformulering processen

 1. 1
  Granska din dikt och åtgärda eventuella fel. Leta efter misstag i grammatik och. Bara sluta redigera när du är helt nöjd med ditt arbete.
 2. 2
  Se till att din dikt vettigt. Om det är något du är osäker på, ändra det direkt. Fler gånger än inte, de saker som sticker ut på dig en gång kommer att sticka ut till alla andra.
 3. 3
  Dela det med din familj och vänner. Vanligtvis är vi också fångas upp i vårt arbete för att upptäcka enkla misstag. Du kanske vet hela dikten utantill och kanske inte upptäcker att ett ord är felstavat.

Sample akrostikon dikter


Tips

 • Du kan använda någon typ av format, beroende på vilken typ av akrostikon.
 • Om att göra en acrostic på en dator, använda något som Microsoft Word.
 • Om du har problem eller du inte är inspirerad, börja med en mycket kort titel.
 • Om att göra på papper, använd blyerts, sedan spåra i markör.
 • Uppslagsböcker och vokabulärer kan vara till stor hjälp om du inte hittar ett ord som uttrycker dina känslor eller att du måste ändra, men du vet inte hur. Använd dem när det verkligen behövs.
 • Var kreativ! Akrostikon dikter behöver inte rimma, men du kan försöka att ge det en chans ändå.