Wko

Hur man kontrollerar inventering

En av de mest utmanande aspekterna av att driva ett företag är att lära sig att effektivt hantera ditt lager så att du har vad dina kunder behöver och vill ha utan att ha mycket överskott. Oavsett om det gäller att bestämma vad och hur mycket till order, när man ska beställa, hålla en exakt räkna av dina produkter, och att veta hur man ska hantera överskott och brist, att veta hur man styr inventering ordentligt kommer att bidra till ditt företags framgång.

Steg

Hur man kontrollerar inventering. Bestäm metod för inventering spårning du vill anställa på ditt företag.
Hur man kontrollerar inventering. Bestäm metod för inventering spårning du vill anställa på ditt företag.
 1. 1
  Bestäm metod för inventering spårning du vill anställa på ditt företag. Det finns flera beprövade metoder du kan använda för ditt företag, eller utforma din egen version som fungerar bäst för dig.
  • Visuell kontroll är en av de enklaste inventering tekniker i du undersöker dina inventarierna visuellt bedöma vad du har på handen och besluta om att beställa mer. Beroende på storleken på ditt företag, kan du finna något behov av officiell inventering dokumentation, särskilt om hantering av top-dollar objekt som du bara hålla ett fåtal i lager eller objekt som är dina långsammaste rörliga produkter.
  • Tickler styrning är en metod där man räknar en liten del av din inventering fysiskt varje dag så att i slutet av en vecka eller annan regelbunden tid, är hela din inventering bedömts.
  • Klicka ark gör att du och dina anställda att registrera varor du säljer, distribuerar eller på annat sätt använda när du tar bort dem från inventeringen. Håll en fästing plåt på ett klipp ombord där din inventering är lager, sedan hänvisa till denna räkningen när Ny ordning.
  • Stub kontrollen tillåter dig att behålla en del av det pris som biljetten när varan säljs för att användas senare (t.ex. stängningsdags varje dag) för att spela in att varan såldes. Detta är särskilt användbart för företag som hanterar sändningen merchandise, prislappen delen expediten behåller kan inkludera avsändarens ID samt pris och artikelbeskrivningen.
 2. 2
  Avancera till en point-of-sale lagerhantering metod när ditt företags storlek blir stor nog att behöva en mer sofistikerad form av lagerstyrning. Point-of-sale lagerstyrning hanteras, som namnet antyder, på försäljningsstället, vilket innebär att kassaregistret eller datorn du använder för check-ut på ditt företag håller räkningen på ditt lager och låter dig köra rapporter på slutet av den bankdag, månad, försäljningen rapportperioden eller någon annan utsedd tidsram.
 3. 3
  Överväg att använda en extern byrå lagerhantering om du är en stor återförsäljare eller behöver en bra inventering för årsskiftet eller i slutet av en stor försäljning säsong. Byrån kommer att räkna din fulla lager, skriver ordna och även bort oönskade varor för att skicka tillbaka till tillverkaren per en förutbestämd ordning med ditt företag.
 4. 4
  Ordna att ha lite "säkerhetslager" för att ta dig igenom brister från oväntade händelser. Till exempel, om du bär poster som främst kallt väder poster, bär mer av specifika objekt som behövs i händelse av stora händelser vinterväder. Denna säkerhet (eller buffert) lager kommer att förhindra brister som kan uppstå mellan när du gör en beställning och när du får det.
 5. 5
  Upptäcka genom din lagerstyrning vad din årliga kostnaden för beställning och lagerhållning varje objekt som du bär är för att ställa in orderkvantiteten och fastställa varje objekts ordna poäng (miniminivån för varje objekt du når innan mer lager beställs). Detta kommer att vara värdefull information för skatteberäkning och planera driftskostnader varje år.