Wko

Hur man handlar för ett bostadslån

Att få finansiering för ditt hem kan verka skrämmande och tråkigt, men nödvändigt för köpet. De flesta konsumenter ringa runt eller använda internet för att handla billigt. Sedan väljer de långivaren som erbjuder den lägsta räntan, omedveten om de otaliga avgifter som läggs på lånet senare. Det är inte det smartaste sättet att handla, inte heller är den ränta det enda att tänka på när få ett bostadslån. Lite kunskap om billån spelet kan gå långt.

Steg

Hur man handlar för ett bostadslån. Bestäm vad väg att ta för att få din finansiering.
Hur man handlar för ett bostadslån. Bestäm vad väg att ta för att få din finansiering.
 1. 1
  Bestäm vad väg att ta för att få din finansiering: Kreditföretag, banker, stora långivare butiker (t.ex. Countrywide) och mäklare inteckning.
  • Kreditföretag ger oftast den bästa värde och service, men vanliga banker och de stora långivare butiker kommer också att ge god service. En inteckning mäklare är en "grossist" som använder flera långivare för att betjäna sina kunder. Fördelen med en mäklare kontra bank eller butik är att mäklaren har mer utbud av priser och produkter. En bank eller stora långivare butik kommer endast erbjuda de produkter deras företag erbjuder.
 2. 2
  Tänk mer än bara räntan. Be om och ifrågasätta alla avgifter på en god tro uppskattning. Detta är ett obligatoriskt dokument och även om det är bara en uppskattning, ifrågasätter de angivna avgifterna och fråga vad de är för och om de kan ändra.
 3. 3
  Förhandla priser om du använder en mäklare. En mäklare gör sina pengar på två sätt: originering avgifter eller ränteskillnaden. Banker som lånar ut pengar till konsumenter genom mäklare, locka mäklare att använda dem med provisioner, allmänt känd som ränteskillnaden eller rabatter. I huvudsak gör mäklaren mer pengar för lånet när han kan sälja en högre ränta för konsumenten. Detta innebär att din ränta är, i en omfattning, förhandlingsbara, liksom många av de avgifter på en god tro uppskattning.
 4. 4
  När du citerade en ränta, be mäklaren att berätta vad hans originering avgift, är rabatten eller ränteskillnaden på denna kurs. En mäklare får inte ut en origination, men kommer att få en stor ränteskillnaden för den noterade kursen. En hel del skulle vara totalt 1% av lånebeloppet, från ränteskillnaden, uppstod eller kombination av de två. En mäklare vill ofta göra minst 2%. Inte betala ett ursprungsmeddelande om han säger till dig att han inte får något på baksidan slutet av affären.
 5. 5
  Tänka sig att betala rabatterade avgifter eller originering att få en lägre ränta. Detta är bara ett annat sätt för mäklaren att få betalt när en kund vill ha en viss takt. Om banken erbjuder en viss hastighet, men kräver pengar up front för att få det, kommer kunden att betala rabatten och mäklaren kommer att få sitt snitt med originering avgift. Eller, kommer räntan vara par, vilket innebär att bankavgifter ingenting, och mäklaren kommer att få sina pengar med originering avgift.
 6. 6
  Förhandla dessa objekt för din bästa affär.

Tips

 • Kräv god service. Det är nytt och ovanligt för de flesta av oss. Låt inte dem att du känner dig dum.
 • Omvänt, om du har en stark kredit, inkomster och tillgångar, kommer lånet att vara en slam dunk och du bör inte låta mäklaren göra en enorm provision ut av er. Insistera på en lägre skattesats eller mindre originering avgift.
 • Du måste ha en HUD-1 blankett 24 timmar innan nära. Detta kommer att avslöja alla avgifterna. Om du ser tillägg eller ökar, är det dags att ta hand om dem. Du kan göra det på den sista tabellen, men räkna med en hel del stress från alla parter om du väntar. Ingen vill sätta upp ett avtal värt hundratusentals dollar för att gnabbas över ett par hundra.
 • Förvänta dig inte mäklaren att arbeta gratis. Han kommer att behöva något att täcka omkostnader. Fråga vad han gör och ifrågasätter rättvisan i alla avgifter. Hans jobb är att förklara dem. Om det inte låter rimligt, har justera dem det.
 • Om mäklaren kräver dokumentation av inkomster, tillgångar mm ger dem så snabbt som möjligt. Det kommer bara att hjälpa lånet blir garanterad att mycket snabbare.
 • Inte bara handla hastighet, uppmärksamma detaljer och professionalismen hos mäklaren. Är han organiserat, återgår han samtal, han agerar professionellt och tar sin tid att besvara dina frågor.
 • Om din kredit är dålig, räkna med att betala mer. Det brukar ta en hel del mer arbete för att få en låntagare med kredit frågor som garant. Mäklaren kommer att ha mer att göra det. Men det ursäktar inte girighet. Insistera mäklaren avslöja vad han kommer att göra om affären och hålla det rättvist.

Varningar

 • Låt inte en mäklare kör över dig och att du känner dig dum. Ingen fråga är för dum. Inte många av oss köper hus så ofta och det är deras jobb att utbilda dig. Om du har en fråga, har förklara dem så att du förstår vad som pågår. Om du inte gör det eller de kommer inte hjälpa dig, få en ny långivare. Du kan gå ifrån långivaren hela vägen till balansdagen. Om affären misslyckas på grund av detta, är det enda du kommer att förlora dina allvar pengar som utbjuds till försäljning. Men det finns oftast gott om varningssignaler om problem innan stängning. Ignorera inte dem!