Wko

Hur man blir en bibliotekarie

Bibliotekarier är djurhållare och spridare av kunskap. De organiserar information och utveckla nya, kreativa sätt att göra den tillgänglig för andra som använder den senaste tekniken. Beroende på vilken specialitet de väljer, kan bibliotekarierna ha ansvar lika varierande som kör offentliga utbildningsprogram, bedriva forskning vid toppuniversitet, lära barn att älska att läsa eller hantera bibliotekets anställda. Läs vidare för att få veta mer om de olika aspekterna av biblioteksvetenskap, måste de pedagogiska väg bibliotekarier resa, och de sista stegen du måste ta innan tjäna titeln bibliotekarie.

Steg

Hur man blir en bibliotekarie. Förstå vad som definierar biblioteksvetenskap.
Hur man blir en bibliotekarie. Förstå vad som definierar biblioteksvetenskap.

Del ett: biblioteket vetenskapsområdet

 1. 1
  Förstå vad som definierar biblioteksvetenskap. Studien av biblioteksvetenskap omfattar bibliotek förvaltning, bevarande, arkivering och spridning av information, utveckling av informationsteknik och forskarutbildning. Bibliotekarier kan specialisera sig på något av dessa områden, och många har ett ansvar som kräver kompetens inom dem alla. Uppgifter bibliotekarier kan ha inkludera följande:
  • Katalogisering objekt i ett bibliotek databas
  • Utveckla taxonomier för att organisera data
  • Införa ny teknik för att uppdatera organisationen av gamla samlingar
  • Använda forskning kompetens att svara referens frågor
  • Underlätta utbildningsprogram för studenter och allmänheten
  • Hantera ett bibliotek gren, inklusive andra anställda
  • Att hålla en bibliotekets samling aktuell genom att beställa nya böcker och resurser
 2. 2
  Känna till olika typer av biblioteks. Kanske du är intresserad av att bli ett barns bibliotekarie, eller du kanske vill delta i arkivering av vetenskaplig information. Det finns många olika typer av bibliotek, och bibliotekarier kan ha en mängd olika ansvarsområden inom dem.
  • De allmänna biblioteken har filialer som är öppna för alla som vill få ett lånekort. De har ofta offentliga utbildningsprogram för att främja läs-och skrivkunnighet för både vuxna och barn. De spelar en viktig roll för att ge allmänheten fri tillgång till information. Bibliotekarier i folkbiblioteken tar på en kundtjänst roll samt att se till att samlingen är aktuell, kommunicera med andra bibliotek, och underlätta offentliga program.
  • Skolbibliotek är en viktig del i årskurs skolor och gymnasier, och tjänar funktionen att ge barn med de resurser de behöver för att få en väl avrundad utbildning. Skola bibliotekarier lära barn forskning kompetens och bidra till att utveckla barns intresse för läsning samt hantera själva biblioteket.
  • Akademiska bibliotek finns på högskolor och universitet, och de har omfattande samlingar som tillgodoser behoven hos studenter bedriver högre utbildning. Akademiska bibliotek är ofta specialiserade, med separata byggnader för en lag bibliotek, en vetenskap bibliotek, en konst-bibliotek, och så vidare. Bibliotekarier vid akademiska bibliotek arbetar vid referensförhållanden skrivbord, Katalog Nya material, hjälpa eleverna med komplicerade forskningsprojekt, arkivera speciella material, och hålla biblioteken fungerar som banbrytande förmedlare av kunskap. Bibliotekarier på specialiserade bibliotek behöver ofta sekundära grader, såsom en examen i juridik eller inom det vetenskapliga området, för att vara kvalificerad för sina ståndpunkter.
 3. 3
  Bestäm om du skär ut att vara en bibliotekarie. Många människor som älskar att läsa är intresserade av att bli en bibliotekarie, men jobbet kräver mycket mer än en uppskattning av bra böcker. Bra bibliotekarier har en passion inte bara för kunskap, men för att hitta det bästa sättet att organisera det. De är aktuella med att bevara information och göra den så tillgänglig som möjligt för dem som behöver det.
  • Många bibliotekarier beskriver sitt beslut att fortsätta biblioteksvetenskap som ringer för att dela information med andra.
  • Med dagens ständigt föränderliga IT-landskap, bibliotekarier måste vara tekniskt skicklig. Vissa biblioteksvetenskap program kräver nu klasser i kodning.
  • Inte varje bibliotekarie interagerar med allmänheten. Vissa bibliotekarier spenderar mer tid på arkivering, katalogisering, och andra uppgifter. Om du älskar informationen, men inte nödvändigtvis brinner utbildning, kunde biblioteksvetenskap fortfarande vara rätt fält för dig.
 4. 4
  Genomför informativa intervjuer för att lära sig mer. Kontakta bibliotekarien i ett bibliotek som intresserar dig, oavsett om det är ett offentligt, skola, eller akademiska bibliotek. Ordna att ha ett möte så att du får möjlighet att diskutera biblioteks med någon som har valt att karriären.
  • Fråga bibliotekarien om hans eller hennes specifika arbetsuppgifter jobb, så att du vet vad som väntar.
  • Fråga hur han eller hon fattat beslutet att bli en bibliotekarie, och vilka egenskaper bibliotekarier bör ha.
  • Fråga vilka Masters of Library Science (MLS) program han eller hon skulle rekommendera.

Del två: utbildningskrav

 1. 1
  Få en grundexamen. För att ansöka till ett MLS-program, behöver du en grundexamen från en högskola eller ett universitet. Det finns inget särskilt stort behov om du vill bli en bibliotekarie, men vanliga majors inkluderar engelska, konsthistoria, datavetenskap, och andra utbildningar som kräver forskning och teknisk spjutspetskompetens.
  • Om du planerar att bli en bibliotekarie i ett specialiserat bibliotek, såsom en lag eller vetenskap bibliotek, kan du behöva en sekundär examen inom ett specifikt område. I det här fallet, se till att du väljer en major med klasser som täcker de förutsättningar du behöver för godkännande i ett magisterprogram inom ditt område.
 2. 2
  Skaffa en europeisk Library Association (ALA)-ackrediterade mästare i biblioteksvetenskap. ALA hemsida, http://www.ala.org, är en utmärkt resurs för information om MLS-program. Du hittar en katalog över ackrediterade program med beskrivningar av var och en.
  • Genomför en hel del forskning innan du väljer var du ska ansöka. Varje program är helt unik, en del fokus på teknik, andra på politiken om tillgänglighet, och så vidare.
  • Vissa program kräver att du bor på campus, medan andra sker helt online. Om du reda på om ett program via en annan källa än ALA hemsida, dubbelkolla att kontrollera att det är ALA-ackrediterade innan du går vidare. Många bibliotek kommer inte att anställa sökande med examen från icke-godkända skolor.
  • Vissa prestigefyllda institutioner erbjuder program på informationsteknik som inte är ALA-ackrediterade. Om du är intresserad av informationsteknik, men inte nödvändigtvis i att hantera ett bibliotek eller de andra ansvarsområden som att vara en bibliotekarie kan medföra, kanske du vill titta på dessa alternativ.

Del tre: att bli en bibliotekarie

 1. 1
  Vänta inte tills du har din examen. Du kan få erfarenhet av ett bibliotek innan du avslutar din MLS, och även när du är fortfarande ett grundutbildningsprogram. Ansök om ett jobb på din universitetsbiblioteket eller lokala bibliotek. Många högskolor anställa studenter till skrivbord personal referens och reshelve böcker, bland andra arbetsuppgifter. Det är en bra chans att ta reda på om du tycker biblioteket atmosfär och vill göra karriär i biblioteksvetenskap.
  • Vissa bibliotek erbjuder praktikplatser, både betald och obetald, liksom möjligheter för studenter att få verkliga världen erfarenhet. Om din universitetsbiblioteket inte redan har en, ställa in ett möte med bibliotekarien att fråga om det finns ett sätt du kan engagera dig.
  • Många skolor har Student Library Association (SLA) kapitel för studenter intresserade av informationsteknik. Gå med skolans SLA, eller starta ett kapitel om din skola inte har någon.
  • Nätverk med bibliotekarier. Din volontärarbete, deltidsjobb, praktik, eller SLA kapitel engagemang är alla möjligheter att starta relationer med bibliotekarier som kan hjälpa dig att hitta ett jobb ner linjen. Uttryck din entusiasm för biblioteks, ställa frågor, och hålla kontakten efter din praktik slutar.
 2. 2
  Hitta sätt att sticka ut när du söker jobb. Tyvärr, med finansiering för offentliga och ofta akademiskt bibliotek skärs, har biblioteket science-området blivit extremt konkurrensutsatt. Få din MLS och med bibliotek erfarenhet kommer inte att vara tillräckligt för att garantera dig ett jobb.
  • Säg inte att du "älskar böcker" i ditt CV och personliga brev. Med så många sökande att välja mellan, är de människor som ansvarar för uthyrning söker mer intressanta skäl varför de ska välja dig för jobbet. Beskriv särskilda egenskaper och erfarenheter som gör dig perfekt för positionen.
  • Alltid skräddarsy ditt CV och personliga brev till varje jobb som du söker. Nämn specifika kvaliteter om just institution som har lett dig att söka arbete där. Följ upp med ett tack mail att visa din fortsatta entusiasm.
  • Lita på det nätverk av människor du mötte i skolan, genom praktik och deltidsjobb, och genom din SLA kapitlet. Låt folk veta att du söker efter ett jobb, och vara öppen för en rad positioner.
 3. 3
  Var villig att arbeta dig uppåt. Även om du är kvalificerad för en befattning, kan du behöva börja på ingångsnivå. Använd möjligheten att lära känna fler människor och förstå hur biblioteket fungerar. När du bevisa dig själv, möjlighet till befordran säkert kommer att uppstå.

Tips

 • Om du vill arbeta i ett offentligt bibliotek, ett brett spektrum av kompetens komma till hands. Lär ledningskompetens och kund service färdigheter för att ge dig ett försprång framför andra arbetssökande.
 • När du letar efter ett jobb, komma i kontakt med alumner från din alma mater som har karriärer inom biblioteksvetenskap. De kommer att kunna ge dig råd, och om du träffar bort det, kan de hålla dig i åtanke nästa gång en position öppnar upp på deras bibliotek.