Wko

Hur man beräknar körsträckan för skatter

Om du är anställd eller egenföretagare som använder ett fordon i affärssyfte, unreimbursed körsträcka kostnader är en möjlig specificerade avdrag. Även skatterna endast in en gång per år, hålla register för att exakt beräkna körsträcka för skatter kan vara en årslång åtagande. Den federala regeringen ger en viss summa pengar per kilometer som ska dras av för de utpekade områden som affärer, medicinsk, rörliga och välgörande resor. Det åligger den anställde eller egenföretagaren att hålla reda på den körsträcka och korrekt beräkna körsträcka för skatter. Här är stegen för att exakt beräkna körsträcka för din nästa självdeklaration.

Steg

Hur man beräknar körsträckan för skatter. Köp en liten anteckningsbok att spela körsträcka.
Hur man beräknar körsträckan för skatter. Köp en liten anteckningsbok att spela körsträcka.
 1. 1
  Köp en liten anteckningsbok att spela körsträcka. Förvara den i bilen hela tiden så att körsträcka kan registreras då de uppkommer.
 2. 2
  Besök Internal Revenue Service (IRS) webbsida på www. Irs.gov att lära sig om olika typer av körsträcka avdrag och ränta per mil. Effektiv 1 januari, 2009, standarden milersättning är följande:
  • 55 cent per kilometer rest för företag
  • 24 cent per kilometer rest under ett drag
  • 24 cent per kilometer rest av medicinska skäl
  • 14 cent per kilometer rest när donera till eller arbetar för välgörenhetsorganisationer
 3. 3
  Läs mer om avdragsreglerna kvalifikationer för var och en av dessa kategorier.
  • Körsträcka avdrag för affärsändamål ingår resor till kunder eller kunder, gå till ett affärsmöte ifrån en vanlig arbetsplats, gå till en tillfällig arbetsplats eller reser mellan flera kontor inom en region.
  • Körsträcka avdrag för rörliga ändamål måste uppfylla ett avstånd eller tid examen. Den första anger att ett nytt hem måste vara minst 50 miles från din verksamhet. Den andra anger att en person måste arbeta minst 39 veckor per år på den nya platsen att dra totala rörliga kostnader inklusive av körsträcka.
  • Körsträcka avdrag för medicinska ändamål kan tas för resor till och från en plats av medicinsk vård. Vägtullar och andra tillhörande avgifter resor bör anges separat.
  • Körsträcka avdrag för välgörande ändamål ingår resor till och från donation platser samt under för en organisation.
 4. 4
  Notate kvalificerande körsträcka under hela året. Skriv ner start körsträcka, slutade körsträcka och adressen till den plats du var på resa till och från.
 5. 5
  Multiplicera antalet miles reste under året av körsträcka för varje kategori. Till exempel, kan du dra av 14 cent per mil när man arbetar för välgörenhetsorganisationer och 55 cent per kilometer rest för företag. Om du körde 1.000 miles för välgörenhet och 1.000 mil för företag, då skulle du multiplicera 1.000 miles med 14 cent och 1000 kilometer med 55 cent.
 6. 6
  Lägg upp alla avdrag från de olika kategorierna för att avgöra din totala avdraget. Detta ger ett resultat på 105€ för välgörande resor och 415€ för affärsresor, vilket motsvarar ett totalt avdrag på 515€.
 7. 7
  Håll dina poster under en period av tre till sju år. Beroende på andra avdrag du kan ha anspråk på din deklaration, föreslår IRS att du håller dina poster under den här tidsperioden.

Tips

 • Hämta en körsträcka kalkylblad från Internet för att hjälpa dig med dina beräkningar. Dessa kalkylblad omfattar vanligtvis de fyra kategorier av företag, medicinsk, rörliga och välgörande resor samt hålla koll på reparationer. Reparationer kan vara avdragsgill, beroende på vilken typ av ditt företag.