Wko

Hur att ge anvisningar

Det finns två grundläggande sätt att ge riktningar, den "route perspektiv" som kännetecknas av landmärken, och den "undersökningen perspektiv" som kännetecknas av hänvisningar till väderstreck (norr, syd, väst, öst). Systemet du använder beror på var du är och vem du ger anvisningar till. Merparten av tiden är det bäst att använda en kombination. Det viktigaste är att vara kortfattad och tydlig!

Steg

Hur att ge anvisningar. Tänk på den enklaste vägen.
Hur att ge anvisningar. Tänk på den enklaste vägen.
 1. 1
  Tänk på den enklaste vägen. Genvägar kan vara snabbare, men de kan också vara mer komplicerat! Om personen försvinner eller har bristfälliga kunskaper i navigering till att börja med, ge dem anvisningar med minimala svängar exempelvis. Gör en vänster på Baker Street, sedan höger vid ljuset, och gå rakt hela vägen ner den vägen tills du får till motorvägen.
 2. 2
  Ange avstånd. Hur långt längs en viss väg behöver den personen att gå? Det finns flera olika sätt att berätta dem:
  • Hur många block eller gator de ska passera. Detta fungerar bättre i en stad än på landet, eftersom det i staden finns det fler tvärgatorna för att räkna, medan i landet utrymmet mellan dem gör det lättare att tappa räkningen, och vissa uppfarter ser ut som vägar egna Till exempel:. "Fortsätt ner den gatan, passerar fyra sidovägar längs vägen."
  • Hur många trafikljus de ska klara detta är bra, men du måste vara rätt om antalet Till exempel:.! "Du kommer att passera tre trafikljus före sekelskiftet."
  • Avstånd i miles eller kilometer Till exempel:. "Go 3 miles på Holypoke Road"
  • Hur lång tid det tar Det är bättre för när de kommer att tillbringa en kort tid på den vägen, längre än så, och dina anvisningar kommer att bli felaktiga beroende på hur snabbt de person kör Till exempel:. "Det borde. vara cirka fem minuter på motorvägen. "
  • Ge dem en drop dead punkt A drop dead punkt är ett landmärke som talar om för dem att de har gått för långt och har missat sin tur till exempel:.. "Om du ser biblioteket, har du gått för långt."
 3. 3
  Ange varv. Om det inte är en enkel, fyrvägskorsning, ge några extra detaljer. Annars, berätta för dem att göra en vänster eller höger. Ge dem ett gatunamn och ett landmärke (ett trafikljus, en viss butik). Om den person du ger anvisningar till är bra med väderstreck (norr, syd, väst, öst) och / eller den staden du befinner dig i är upplagt som ett rutnät (med alla gator vinkelräta, rinnande öst-väst eller nord-syd) anger riktningen, för till exempel:. "Sväng vänster vid trafikljuset på Foster, österut."
 4. 4
  Förenkla anvisningarna Till exempel:. "Sväng vänster in på Baker Street" i stället för "på Baker Street, sväng vänster."
 5. 5
  Säg vilken sida av gatan deras destination är på exempelvis. "Mitt hus ligger på vänster sida."
 6. 6
  Varna dem om några förvirrande delar av sträckan. Till exempel är om ett körfält slutar eller högersväng bara, eller en väg som de behöver för att svänga in är liten eller dold, kanske du vill nämna det. Om det finns en tur som du vet att folk tenderar att missa, berätta för dem hur de ska känna att de har gått för långt Till exempel:.. "Banan kommer att fusioneras före svängen, och Baker Street blir Forest Street Men du kommer att vilja hålla reser ned det när det blir Forest Street. "
 7. 7
  Beskriv hela sträckan. Kom ihåg att vara kortfattad. Detaljerade anvisningar är värdelösa om du ger så många detaljer att som förare blir förvirrad Till exempel:. "Gör en vänster på Baker Street, sedan höger vid den andra ljus, och gå rakt hela vägen ner den vägen tills du kommer till motorväg, bör det vara ungefär tre miles. Stanna på motorvägen i tre minuter och sedan gå av på avfart 7. Vi är det tredje huset på vänster sida. Om du ser biblioteket, har du gått för långt. "
 8. 8
  Låt dem upprepa anvisningarna till dig. Huruvida de har skrivit ner dem, se till att de hörde dig rätt och förstå den rutt du lagt ut för dem Till exempel:. "Så du säger kvar på Baker Street, sedan höger vid den andra ljus, och gå rakt hela det sätt på den vägen tills du kommer till motorvägen. Stig av på avfart 7. Och det är det tredje huset på vänster sida. Om jag förbi biblioteket, gick jag för långt. "

Tips

 • Börja med att ge destination adress och se till att de spelar den första. Ett postadress är en mer allmänt igenkännliga standard för plats, och bör personen vilse på vägen, kan de använda andra källor för att finna sin väg.
 • Skrik inte! Ge riktningar i en klar, lugn röst, tillräckligt tidigt för att ge föraren gott om tid att förstå, planera, och säkert utföra hans eller hennes nästa drag. Ropade riktningar kan orsaka att föraren kan reagera snabbt, utan att ta tid att göra det på ett säkert sätt.
 • Använd ordet rätt endast med hänvisning till att vända riktningen, inte ett avstånd indikator - Försök att ge anvisningar som "Sväng vänster direkt efter ljuset", inte "Sväng vänster direkt efter ljuset." Detta språk kan vara förvirrande för en person som försöker komma ihåg vilket håll du vrider.
 • Om personen är närvarande med dig, få honom eller henne tur i den riktning han / hon är på väg, och använda handsignaler för att förstärka riktningar. Ju fler sinnen du använder, desto mer sannolikt att personen är att minnas.
 • Ge inte för mycket information. Det skapar bara förvirring. Bara fokusera på det som är väsentligt.
 • Om du är vägledande någon när de kör, uppmärksamma vilken fil de är i. Om nästa drag som de behöver för att göra en högersväng, och de kör i vänster körfält, föreslå att ändra till rätt körfält i god tid före årsskiftet, så de kan göra att vända ett säkert sätt när de får till det.
 • Om du är vägledande någon när de kör, pekar inte och säga saker som "där det är" eller "gå den vägen." De kan inte uppmärksamma deras körning och titta på vilket sätt du pekar samtidigt. Istället, säger saker som "det är till vänster, ungefär hälften ett block längre," eller "sväng vänster vid nästa hörn."
 • Använda byggnader eller namn butik som referens är inte alltid en bra idé, eftersom butiken skulle stänga eller byggnader rivas.
 • Rita en förenklad karta om papper och penna finns tillgängliga.
 • Kvinnor tenderar att använda landmärken, män tenderar att använda riktning och avstånd.