Wko

Hur man undviker trafikstockningar

Trafikstockningar - bane av din existens, och en perfekt slöseri med tid. Denna artikel kommer att granska några sätt du kan försöka skära bilköer ut ur ditt liv (och bevara ditt förnuft).

Steg

Hur man undviker trafikstockningar. Kartlägg några alternativa vägar.
Hur man undviker trafikstockningar. Kartlägg några alternativa vägar.
 1. 1
  Kartlägg några alternativa vägar. Leta efter minst två ytterligare sätt du kan slutföra din pendla. Helst kan du komma med fem (även om vissa av dem är olika med bara en gata).
  • Review kartor, både online och offline. Använd olikfärgade överstrykningspennor på en papperskarta för att utforska vägar. Online, många karta webbplatser erbjuder alternativa vägar och "inga motorvägar" alternativ.
  • Ja medarbetare eller andra människor som gör en liknande. De kanske känner till en genväg.
  • Det hjälper också att veta hur man växlar från en linje till en annan, på olika ställen i din pendla. Detta sätt, om du upptäcker att det finns en plötslig trafikstockning framåt, kan du anpassa.
 2. 2
  Prova alternativa vägar. Gör detta på dagar när du har råd att vara sen, om rutten ska visa sig ta längre tid. Det viktiga är att lämna ditt hem på samma gång du normalt skulle, för om du lämnar tidigt, kanske du luras att tro att vägen är snabbare när det var riktigt att det bara är mindre trångt vid den specifika tidpunkten (som de flesta rutter, hur som helst - se nästa steg).
 3. 3
  Spela med din timing. Om din pendla är en som är till synes alltid sakta, rådgöra med din arbetsgivare om möjligheten att flytta start-och stopptid av arbetsdagen. Ibland kan en förskjutning av bara en timme kan avsevärt minska den tid som tillbringas i bilen.
 4. 4
  Kontrollera trafikmeddelanden innan du lämnar. Trafik uppdateringar finns tillgängliga på radion, nyheterna, och Internet. När du träffar på vägen, fortsätta att lyssna på trafikmeddelanden på radion.
  • Använd Clearflow om det är tillgängligt för din stad. Clearflow Tekniken anses vara mer innovativa än andra trafiktekniska funktioner eftersom den är baserad på en analys av flera års värde av verkliga trafikuppgifter. Gå till http://www.bing.com/maps/ och klicka på "Hämta vägbeskrivning". Ange din börjar och slutar adress, och se till att du kolla upp det "Använd Clearflow till rutten baserat på trafik" alternativet.
 5. 5
  Använd en enhet med levande trafik uppdateringar under din pendla. Dessa enheter kommer vanligtvis kosta minst 150€ och vissa kräver en extra prenumeration kostnad. A 2008 rapport från Consumer Reports antyder att Garmin Nuvi 265T och Garmin Nüvi 265 WT ger det bästa värdet, även om de har textbaserade annonser. Andra faktorer att beakta är användarvänlighet, skärmstorlek, och om gatunamn talas.
 6. 6
  Få trafik uppdateringar på din telefon. Var försiktig med detta, men - kontroll mobiltelefon uppdateringar kan vara störande under körning.
  • Ta reda på hur människor tweeting om trafiken i din stad och har de varningar som skickas till din telefon. Till exempel kommer uppdateringar med "@ pendeltåg" och din stads flygplatskod vända upp tweets från personer som delar trafikinfo på Internet.
  • Rand McNally erbjuder också trafikinformation som skickas till din mobiltelefon.
  • Du kan också surfa på webben och kolla för levande trafik uppdateringar på olika webbplatser, men detta drar uppmärksamheten bort från vägen och rekommenderas inte. Även om du är i en trafikstockning, kanske du stöter fortfarande på personen framför dig, eller bidra till stoppet genom att inte gå vidare när en plats öppnas upp framför dig eftersom du är för upptagen för att titta på telefonen.
 7. 7
  Dike bilen helt och hållet. Inte bara är det bättre för ditt förnuft, men det är bättre för miljön också.
  • Pendla med cykel
  • Använd kollektivtrafiken.
  • Övertyga din chef att du kan arbeta hemifrån
  • Överväga att flytta närmare ditt arbete.
 8. 8
  Motorcykel. Om du bor i Storbritannien eller Kalifornien, åka motorcykel mellan körfält är tillåtet så länge det sker på ett säkert, försiktigt sätt. Du kan köra rätt genom trafik och inte behöva ändra din rutt.
 9. 9
  Flytta. Den bästa lösningen kan vara att flytta till en stad med mindre trängsel.

Tips

 • Om att arbeta hemifrån är inte ett alternativ se om du inte kan starta dagen hemma. Eller se om du kan jobba lite olika tider som börjar tidigt eller sent.
 • Många vägar har "HOV" (High Beläggning Vehicle) eller liknande banor typ som förblir mestadels klart med trafikstockningar. Rörelseresultatet i dessa banor kräver att fordonet har minst ett visst antal passagerare. Om det finns ett körfält så här på din pendla, bilpool.

Varningar

 • Följ alltid regler, skyltar och hastighetsgräns så alla fordon kommer att gå i flödet och trafiken inte skulle fastna.
 • Fokusera på din körning istället för att skvallra, använda din mobiltelefon, eller gör andra saker.
 • Tuta inte på någon om de byter körfält eller få framför dig.
 • I många länder och regioner, med hjälp av en mobiltelefon under körning är olagligt. Håll dig uppdaterad med snabbt föränderliga lagarna om denna verksamhet.
 • Alternativa vägar täppa upp snabbt om en allvarlig olyckshändelse inträffar på motorvägen, femton minuter efter olyckan, kan det inte vara värt att byta till en alternativ rutt.
 • Kör inte när du känner dig dåsig, trött, eller på annat sätt distraherad. Du kan orsaka en olycka och vara den som orsakar en trafikstockning.