Wko

Hur ska man gå trainspotting


Trainspotting har funnits i många år. Det börjar bli mer populärt.

Steg

Hur ska man gå trainspotting. Läs om tåg och järnvägar.
Hur ska man gå trainspotting. Läs om tåg och järnvägar.
 1. 1
  Läs om tåg och järnvägar. Du kanske upptäcker att du gillar en viss järnväg över en annan på grund av sin historia, färgsättning, typ av tåg, turtätheten, och så vidare. Gå till ett lokalt bibliotek, museum eller tolkande center till stöd i din forskning. Många gånger kan detta leda till att faktiskt kunna träffa en före detta järnvägen anställd, vilket i sin tur kan leda till en värdefull vänskap. Ofta lokala hobby butiker i området är de bästa platserna för att hitta "gamla huvuden", tillsammans med järnvägen tidningar och böcker för vidare information.
 2. 2
  Köp en scanner radio. Railroad frekvenser kan väljas för att lyssna, att låta en railfan att höra tåget-master, lokomotiv ingenjör, torn operatör, och andra järnvägs personal samtala och tillbaka. Detta resulterar ofta i att höra uppgifter som talar om var och när tågen kör. Sök i trädet järnvägen frekvenser i ditt område på Internet.
 3. 3
  Hitta ett säkert område nära järnvägsspåren där du kan följa tågen. Vanligtvis om det finns telefonstolpar löper längs spåren, gå längre än de. Järnvägar ser inte vänligt på railfans som skadar sig själva genom att vara dum, och ofta järnvägen kommer då att göra det svårare för andra railfans att njuta av sin hobby. Det är bäst att observera tåg från offentlig egendom, som överallt annars är olaga intrång.
 4. 4
  Titta på tåg passera. Det finns en viss magi om att titta och lyssna på ett passerande tåg. Vissa människor utvecklar även en respekt för den rena kraften och skönheten i en framrusande godståg. Gå på en railtour, eftersom detta kommer att öka din förståelse för tåg, och du kan även bli vän med andra entusiaster som finns på sådana resor.

Tips

 • Ofta en digitalkamera är bäst för detta eftersom du kan ta flera bilder av ett tåg och sedan gå tillbaka och radera dina dåliga skott. Dock kan även de dåliga skotten ha ett visst konstnärligt värde.
 • Ta bilder av tågen. Detta kommer att hjälpa till att minnas bestå (gruppering) av lokomotiven för din bokföring.
 • Skaffa en anteckningsbok för att spela in de tåg du har upptäckt. Skriv ner siffrorna och namnet på järnvägen som är målade på varje enhet. Du kan sedan gå online för att ta reda på det särskilda märke och modell av loket.

Varningar

 • Om du väljer att gå trainspotting vid eller nära en järnvägsövergång (at-grade), är det tillrådligt att du bär någon form av hörselskydd när du tittar på ett tåg gå igenom en korsning. Larm om ett tåg är mycket högt, beroende på avstånd från korsningen, och kan nå mycket höga decibelnivåer. Vissa korsningar har en förordning där tåget inte kan låta sin visselpipa (tysta områden, utom i nödfall), men alltid med en form av hörselskydd som en försiktighetsåtgärd.
 • Kasta inte några föremål på tågen.
 • Gå inte på järnvägsspåren. Du kan möjligen bli arresterad för att göra detta, eller åtminstone sparkade av järnvägen egendom. Nedre raden: det är osäkert.
 • Du kan få blandade blickar från förbipasserande eller polis. Bara le och vinka. Få råd att du kan bli kontaktad av brottsbekämpande grund hightened känslighet och varningar om misstänkt beteende. Håll ett par railfan publikationer i bilen för att stärka något argument.