Wko

Hur att förlänga eller förnya ett visum för Kina

Är du en expat i Kina som behöver förnya sitt visum? Här är några tips på visumförfaranden för expats i Kina.

Steg

Hur att förlänga eller förnya ett visum för Kina. Undvik det självklara platsen.
Hur att förlänga eller förnya ett visum för Kina. Undvik det självklara platsen.
 1. 1
  Undvik det självklara platsen. Den första tips är att inte åka till Hong Kong. De kinesiska konsulat i de flesta västerländska länder är aldrig mycket upptagen, men Hong Kong är där västerlänningar konvergera på ett ställe för att försöka få ett visum till fastlandet, som ankommer vanligt i sista minuten. Om du är en utländsk näringsidkare som ansöker om ett nytt visum varje 6 månader, är Hong Kong idén inte särskilt praktiskt, och förhoppningsvis kan du göra det hem till ditt hemland minst två gånger per år för att få visum tas om hand i en bekväm och mindre hektisk miljö. Allt beror på hur långt din hemstad är från en kinesiska konsulatet, though.
 2. 2
  Få det längsta visum du kan. Får inte ett 6 månaders visum och säga "Jag kommer bara oroa förnya det i 6 månader när jag rotade i Kina". Dessa 6 månader kommer att flyga förbi, kanske du inte som "LANDSFLYKTIG" som du ursprungligen hade förväntat vid den tidpunkten, och det sista du vill oroa sig är att ansöka om ett nytt visum eller visum förlängning och eventuellt behöva ta en tur till Hongkong i mellan alla andra springer runt du har gjort.
 3. 3
  Se till att du får ditt visum förnyelse eller förlängning görs tidigt. Böterna för stannar kvar ett visum är inte värt att betala när de förnyar ditt visum eller få en förlängning är både enkla alternativ. Väntar till sista minuten kommer att garantera att ansökningsförfarandet kommer att vara full av tryck, och Murphys lag har en extra vers som säger att ju längre du skjuter upp, desto mer som kommer att gå fel. Dessutom, om du går till PSB att försöka finagle visum förlängning av dem, kommer de att vara mycket mer villiga att hjälpa dig om det fortfarande några veckor kvar på din ursprungliga visum och du inte dyker upp på deras kontor på den 2: a till sista dagen av din tillåtna vistelsen.
 4. 4
  Underskatta inte värdet av att gå igenom en visering tjänst. Varje besökares behov är olika, och att vissa människor visum är mer värdefull för dem än andra. De som snabbt behöver ett visum ska kunna beräkna agenten kostar och räkna ut om det lönar sig för dem att använda en agent eller ansöka själva. Företag som Shanghai Foreign Service Co, Ltd och servicenätverk i Kina Visum Online är stora resurser för att ansöka om visum utan att förlora fokus på de andra brådskande Kina uppgifterna.
 5. 5
  Fråga andra expats vad deras förslag är om du har problem. Trots hur speciell du kanske tror att din specifika visum situation eller fråga är, finns det någon annan i stan som har upplevt en liknande fråga, om inte exakt samma problem.