Wko

Hur hitta en lugn strand i Oahu, Hawaii

Bortsett från sightseeing, lära känna nya kulturer, mat och sevärdheter, många människor fly sin hemstad för att söka lugn och ro från sina valda semesterorter. När man tänker på Hawaiis stränder, kommer bilderna av sola, surfing och andra vattenaktiviteter året runt i åtanke. Dock kan det vara nedslående när du befinner dig på ett trångt, bullrigt beach.

Steg

Hur hitta en lugn strand i Oahu, Hawaii. Fundera över varför du vill vara på en lugn strand.
Hur hitta en lugn strand i Oahu, Hawaii. Fundera över varför du vill vara på en lugn strand.
 1. 1
  Fundera över varför du vill vara på en lugn strand. Gör en för-och nackdelar lista. Exempel på proffsen kan vara lugna vågor, natursköna vyer, parkering tillgänglighet och rekreationsområden tillgänglighet. Nackdelar kan innehålla dålig surfa (om det finns lugna vågor), eller mindre rev att utforska snorkling.
 2. 2
  Lär dig var de populära stränderna är och undvika dem. Pipeline och Sunset Beach ligger på, Lanikai och Kailua Beach ligger på östra sidan, är Sandy Beach ligger på den södra sidan, är Makaha Beach på den västra sidan, och Ala Moana och Waikiki Beach ligger på den sydvästra sidan. I en bra vecka, kan Waikiki locka tusentals, medan en surfing händelse på Pipeline / solnedgång kan locka hundratals-och med dem, trafik pileup.
 3. 3
  Forskning stranden parker. Om du vill ha en plats att koppla av i allmänhet, men inte har något emot att vara i närheten av sand och vatten i stället för direkt på den, parkerna är en stor destination. Tillsammans med parkeringsplatser, paviljonger och andra tillgängliga måste vara tillgängliga. Magic Island är en enorm beach park bifogas Ala Moana Beach och har en underbar utsikt över Diamond Head.
 4. 4
  Promenera längs kusten tills du ser att "spot". Placera inte tanken på att "försöka" för att hitta en plats i ditt huvud. Promenader och njuta av landskapet och miljön är en av de mest förtjusande sätt att uppskatta en strand i Hawaii. Även en populär strand, såsom Kailua, har "fickor" för att stoppa undan i.
 5. 5
  Undvik helger och helgdagar. Liknar fåglar som flyttar söderut under vintern, många människor reser till Hawaii för att komma bort från kylan. Vinter i Hawaii är också surfa säsongen, eftersom det är då de största vågorna av året visas. På helger och helgdagar statliga, många lokalbefolkningen tillbringar sin ledighet från arbetet vid stranden.
 6. 6
  Leta efter "lugna våg" stränder. Om du är en person som bara vill njuta av utsikten och att "komma bort från allt", det finns några vackra platser runt ön där du inte hittar surfare. Kualoa Regional Park, beläget i nordöstra delen av ön, har alltid dyningar rullar i.

Tips

 • Att njuta av soluppgången, är din bästa insats eller Lanikai Beach. Solnedgångar är fantastiska i Waikiki eller någonstans på västsidan.
 • Håll utkik på väderprognosen. Det är typiskt att se blå himmel på östra sidan och moln i väster och vice versa.
 • Hanauma Bay stängs för allmänheten på tisdagar.

Varningar

 • Vänligen respektera regering, byggnad, och människors egenskaper medan promenader. Inte hoppa staket eller grindar för att komma någonstans.
 • Alltid vara uppdaterad om iakttagelser. portugisisk man-of-war är de vanligaste arterna som finns på Hawaiis stränder. Tidvattnet kan föra dem till stranden, så var försiktig med var du går. De kan vara så liten som en krona i storlek och är glänsande blå och vit färg, så de ser kamouflerade på sanden och i vattnet. Vänligen försök inte att pop deras bubbla och inte heller röra vid dem.
 • Stickande limu (tång) kan ses från juni till september.
 • Oahu har nästan en miljon människor, så är det naturligtvis att finnas stora mängder av brott. Håll utkik efter glas på marken på parkeringsplatser för att identifiera hög kriminalitet områden. Se till att låsa din bil, oavsett var du parkerar den. Lämna aldrig dina nycklar någonstans i bilen eftersom det är vanligt att folk kolla gömställen som tanklocket. Dessutom tjuvar vet hur man ska besegra lås på vanliga hyrbilar snabbare än du kan gå från parkeringen till stranden, så inte någonsin sätta något värdefullt i bakluckan inom synhåll för någon annan (lämna det på hotellet). För extra skydd, och en liten tröst när det är dags att lämna, försöka sätta nyanser upp i dina fönster, eftersom detta kommer att avskräcka walk-av tjuvar. Dock är det bästa skyddet mot stöld på stranden för att ta bara dina nycklar, ID, och ett kreditkort och hålla dem på din person för säkerheten.