Wko

Hur att få erfarenhet

Erfarenheterna kommer att de flesta människor med tiden, men när du börjar i en ny strävan, är det möjligt att du inte har någon ännu. Det är inte en anledning att inte starta, men.

Steg

Hur att få erfarenhet. Bestäm vad fältet (er) som du vill få erfarenhet av.
Hur att få erfarenhet. Bestäm vad fältet (er) som du vill få erfarenhet av.
 1. 1
  Bestäm vad fältet (er) som du vill få erfarenhet av. Du kanske vill yrkeserfarenhet, eller du kanske vill ha erfarenhet av en personlig strävan eller tidsfördriv. Du kanske även är intresserad av erfarenheter i en personlig sfär, såsom kärlek eller relationer.
 2. 2
  Skriv ner det. Skriv ner din bästa gissning om vad du hoppas att lära sig eller få ut av erfarenheten. Är du siktar på en viss färdighet eller ett visst jobb eller roll, till exempel? Vill du ha personlig berikning? Har du ett specifikt mål i åtanke?
 3. 3
  Läs upp. Läs vad andra i området har gjort, eller bara läsa instruktionerna. Läsning kompenserar inte för erfarenhet direkt, men det kan ge dig nödvändig bakgrund och hjälpa dig att undvika några av de vanligaste felsteg.
 4. 4
  Ta lektioner. Om lektioner eller klasser finns tillgängliga, kan de vara ett mycket bra sätt att komma igång, som erbjuder vägledning och planerade metoder att komma igång och mastering åtminstone grunderna.
 5. 5
  Hoppa in och prova något. Gör är det allra bästa sättet att lära sig något och få erfarenhet. Försök att göra ditt jobb eller ditt valda hobby och se vad som händer. Försök att tala eller läsa ett språk som du lär. Försök att bygga ett litet projekt om du vill lära snickeri. Försök att rita en bild och oroa dig inte om den första inte ser riktigt som du tänkt.
 6. 6
  Öva. Gör något många gånger, och du kommer snart att få reda på vad som fungerar och vad som inte gör det, vad är effektiv eller effektiv, och vad är inte.
 7. 7
  Volontär. Frivilligorganisationer har ofta mycket att göra, och de är ofta glada att instruera villiga assistenter.
 8. 8
  Hitta en mentor. Denna person behöver inte ha någon officiell ställning som en mentor. Din mentor kan vara någon med erfarenhet som är villig att svara på några frågor och hjälpa dig lite.
 9. 9
  Experiment. Prova olika saker och ta reda på vad du gillar eller ogillar om dem, vad som fungerar och vad som inte fungerar.
 10. 10
  Ge inte upp. Hålla den i minst tillräckligt länge för att veta om du är verkligen något bra på vad du försöker.