Wko

Hur känner sig mer självsäker på jobbet


Även den mest erfarna personen kan känna en brist på förtroende för det arbete sammanhang ibland. Denna artikel beskriver hur du ökar din arbetsplats självförtroende, med råd om att använda kommunikation och kroppsspråk för att känna sig mer kraftfull och kontroll på kontoret.

Steg

Hur känner sig mer självsäker på jobbet. Erkänn dina prestationer.
Hur känner sig mer självsäker på jobbet. Erkänn dina prestationer.
 1. 1
  Var positiv. Försök att fokusera på dina kunskaper och talanger så mycket som möjligt. Gör en lista över alla dina goda egenskaper och inte älta vad du uppfattar är dina svagheter. Bygga självkänsla handlar om att ta reda på vad dina styrkor är och sedan utveckla och bygga vidare på dem. Din arbetsgivare skulle inte ha gett dig ett jobb om de inte kände igen vissa färdigheter i dig.
 2. 2
  Erkänn dina prestationer. När du gör något bra eller uppnå något, inte borsta bort det. Erkänn det och ge dig själv beröm, även om bara en liten bedrift. Se också till att din chef vet om någon bra arbete som du har gjort. Detta betyder inte blåser din egen trumpet, men att bara vara realistisk om dina framgångar.
 3. 3
  Stå rak på dina egna lagrarna. När man arbetar med kollegor på jobbet, försök att inte jämföra dina prestationer med deras - du ska lyckas på dina egna villkor!
 4. 4
  Kommunicera. När du känner dig osäker eller nervös kommer du tenderar att dra sig tillbaka från dina kollegor. Detta kan bero på att fokusera för mycket på dig själv och din egen blyghet. Använd kommunikationsverktyg för att hjälpa din övervinna osäkerhet och blyghet.
 5. 5
  Bygga förtroende genom kommunikation. När du lär känna folk på jobbet, använder samtal för att bygga förtroende och hitta en gemensam grund.
  • Använd namnet på den person du pratar med. Detta gör inte bara konversationen mer personlig, men också hjälper dig att komma ihåg folks namn.
  • En annan teknik som kan bidra till konversationen flyter lättare är att använda öppna frågor som inte kan besvaras med ett ja eller nej.
 6. 6
  Kom ihåg att tydlig och öppen kommunikation på arbetsplatsen är avgörande för att bygga upp förtroende och upprätthålla sunda relationer på arbetet.
 7. 7
  Agera på det sätt du presenterar dig själv till andra kan också hjälpa dig att känna dig mer självsäker. Var medveten om hur du håller dig själv och de signaler som ditt kroppsspråk sänder ut. Tänk på din hållning. Stå rakt, och när du flyttar runt ett rum, flyttar med syfte.
 8. 8
  Underskatta aldrig kraften av ett Ett leende gör dig mer tillgänglig och hjälper dig att må bättre. Folk kan se att du är en vänlig och älskvärd person när du hälsar dem med ett leende på läpparna och i din röst.

Tips

 • Ett annat verktyg som du kan använda för att bygga upp förtroende är de kläder som du bär. Välj kläder och färger som gör att du känner dig stark och självsäker, och kläder som du känner dig bekväm i.