Wko

Hur textmeddelande med t9word

Använda T9 alternativet ordet skriver på din mobiltelefon kan göra skicka textmeddelanden enklare och snabbare, men bara om du vet hur man använder det.

Steg

Hur textmeddelande med t9word. Ställ in telefonen till t9 ord.
Hur textmeddelande med t9word. Ställ in telefonen till t9 ord.
 1. 1
  Ställ in telefonen till t9 ord. De flesta har inställningen i "alternativ" antingen fönstret för att komponera en text. Detta är inte tillgänglig för mobiltelefoner med fullt tangentbord, såsom iPhone och Sidekicks.
 2. 2
  Skriva ett nytt textmeddelande.
 3. 3
  Hitta på knappen med den bokstav du vill använda och tryck på den en gång. Gör detta för hela ordet. Till exempel, om du vill skriva "Hej," du behöver bara trycka 4-3-5-5-6, istället för 4-4-3-3-5-5-5-5-5-5 - 6-6-6, där du måste trycka på knappen flera gånger för att få den bokstav du vill.
 4. 4
  Kontrollera för att se om ordet ska anges korrekt. Om det inte anges korrekt, kan du ha stavat ordet felaktigt. Försök igen, kom ihåg att bara trycka på numret för den bokstav du behöver när. Om det inte är problemet, kan du ha angett ett ord för vilket samma kombination av siffror kan göra flera ord eller början till. Till exempel använder ordet "samtal" kombinationen 2-2-5-5 liksom "boll" och "balk."
 5. 5
  Kolla in det över när du är klar, och åtgärda de ord som inte visat ordentligt. Vissa mobiltelefoner har en lista som kommer upp när du har skrivit ett ord som kan vara något annat. Du kan också ändra ord med upp / ned-pilarna, eller genom att trycka på "0" på din telefon med markören bredvid ordet.
 6. 6
  Skicka ditt meddelande när allt är klart.

Tips

 • Det kan ta lite tid att vänja sig, men när du förstår det och har fått kläm på, kommer du att skicka meddelanden med blixtens hastighet.
 • Ibland kan du behöva lägga till ett ord, till exempel ett namn, eller något annat. Ibland kan du bara använda delar av ord, flytta över lite, och skriva resten om de är populära ändelser. Det är bäst att inte lägga alltför många ord, eftersom de flesta telefoner har minne för din personliga ordlista.

Varningar

 • Vissa ord kan dela kombinationer med fler kränkande ord, till exempel "sällsynta" och "våldtäkt." Det är ovanligt, men det händer. Och det kan vara ganska pinsamt.
 • Läs igenom dina texter innan du skickar, och se till att varje ord är korrekt. Ett ord kan helt förstöra innebörden av ett textmeddelande.
 • T9 ord ska inte användas med "chat tala" och de flesta telefoner inte lista populära förkortningar, svordomar, etc. Om du använder SMS tala, l33t tala, eller överdrivna svordomar, kan du behöva utöka din personliga ordlista, eller T9 ord kanske inte för dig.