Wko

Hur man skriver och slå en idé för en TV-show

Konkurrensen är hård i TV-branschen. Att veta hur man skriver och pitch din ursprungliga idéer eller skript kommer att ge dig en enorm ben-up.

Steg

Hur man skriver och slå en idé för en TV-show. Forskning ström televised programmering för att utbilda dig i aktuella trender eller möjligheter.
Hur man skriver och slå en idé för en TV-show. Forskning ström televised programmering för att utbilda dig i aktuella trender eller möjligheter.

Skriv en idé för en TV-show

 1. 1
  Forskning ström televised programmering för att utbilda dig i aktuella trender eller möjligheter. För närvarande, doku-stil realityserien är mycket populärt för de flesta kabelnät. En unik familj, företag, livsstil eller yrke kan filmas för att skapa en övertygande doku-stil realityserien för TV.
 2. 2
  Grundligt utveckla din show idé och lägg den i skrivna sidor. En 1-till 3 sida synopsis är ganska standard för verkligheten-baserade koncept, medan manus projekt bör innehålla en 3-till-10-sidan synopsis.
  • I den europeiska tv-branschen, är det fullständiga förslaget till en TV-show tonhöjd "Treatment". Detta kräver endast ett fåtal komponenter inklusive en titel, Logline, Synopsis, och föreslog rösterna om pitching en doku-stil rad eller manus serien.
 3. 3
  Skapa en smart och kraftfull titel. Använda känd catch-fraser, eller en "lek på ord" är det bästa sättet att dra intresse från läsare och tittare.
 4. 4
  Skriv en catchy logline. Den logline är en en eller två meningen beskrivning av din show för att sälja producenter på idén. Det berättar vanligtvis den huvudsakliga dagordningen för showen och / eller huvudpersonen. Om ditt koncept inte kan lätt översättas till en logline, det kanske inte mycket säljbara. Det borde tala om för oss vad vi tittar på, och vad smart krok eller premiss finns i showen.
  • Om du pitching en serie dokumentär stil, kan ha något kort video om ämnet eller inblandade personer hjälpa producenter ser potentialen i projektet. Håll någon video ner till 2 till 3 minuter med snabba snitt.
 5. 5
  Om du skriver ett manus TV-show, som ett drama, lära. Script-skrivande klasser kan tas på lokal community college.
  • Om du skapar en show dokusåpor, se till att du skapar en körbar format. När det gäller dokusåpor konkurrens, se till att varje aspekt av spelet skisseras. Det är viktigt att skriva vad vi specifikt tittar utvecklas i korthet, men ändå kraftfulla punkter.
  • Specialized manusskrivning programvara kan göra snabba arbete ett skript. Movie Magic Screen Writer eller Final Draft är populära plockar.
 6. 6
  Registrera ditt projekt med någon upphovsrätt system tjänst som Writers Guild of europe. Detta kommer att skydda din immateriella egendom och ge dig tid-stämplade bevis för skapelsen. Du kanske också vill registrera ditt projekt online med The Creators Vault.
  • Båda kostar 15€ per projekt. WGA alternativet kostar bara 15€ (10€ vid WGA platsen om du redan är en WGA medlem).
  • Det registrerade materialet arkiveras i fem år, då du kan förnya. Villkor kan variera per service och plats.

Pitch en idé för en TV-show

 1. 1
  Lägg ditt material till en sökbar online-industrin databas som TV författare valv eller andra, som används av de flesta stora produktionsbolag och nätverk.
  • Acceptera oombedda inlagor utan en medlare sätter företagen riskerar att anklagas för att ha stulit. Komma elektroniska bevis översyn av företag åt ditt material är en skyddad databas är en unik förmån att Internet ger i dagens tv-utveckling arena.
 2. 2
  Bli vän med någon i verksamheten. Det är inte bara "vem vet", dess "vem vet ditt arbete". Dela det med dem, eller föreslå ett samarbete. Tänk att få "fast-track" hjälp (Googles professionella TV-rådgivare "eller liknande). Professionell TV rådgivare kan koppla ihop dig med ledande personer inom branschen för att se ditt projekt arbetar för TV-verksamheten, innan du bränner alla broar. De flesta av dem tar ut en tidsbaserad avgift (som advokater och andra professionella rådgivare), men de kan genväg år tom 'dörr knackar "och kan ofta få projekt direkt till toppen, om de är bra
 3. 3
  Överväga att få en fot i dörren genom att arbeta som praktikant eller assistent.
 4. 4
  Ring utveckling chefer på produktionsbolag för att boka en tid och pitch din idé. Återigen kommer här endast att fungera om du redan har kontakter i branschen.