Wko

Hur man skriver ett bra nyhetsbrev

Även bilder och layout är viktiga, är det skriftliga innehållet den största faktorn i huruvida ditt nyhetsbrev är framgångsrik. Men att skriva ett nyhetsbrev kräver mer än bara ett bra grepp om korrekt engelska grammatik och omfattande ordbok. Du måste vara intressant, relevant och lätt att läsa. Här är några enkla åtgärder du kan vidta för att skriva ett bra nyhetsbrev.

Steg

Hur man skriver ett bra nyhetsbrev. Tänk på din målgrupp.
Hur man skriver ett bra nyhetsbrev. Tänk på din målgrupp.

Skriva ditt eget nyhetsbrev

 1. 1
  Tänk på din målgrupp. Innan beslut fattas om vilket innehåll du behöver för ditt nyhetsbrev utskrift, ta en stund att definiera din målgrupp, samla demografi, och bestämma vilka ämnen kommer att intressera dem. Till exempel, en publik av mestadels medelålders kvinnor förmodligen inte kommer att vara intresserade av en detaljerad artikel som förklarar en produkt. Välj istället ett ämne som kommer att ansluta med dem - särskilt på en personlig nivå.
 2. 2
  Välj ditt ämne. Inkludera en mängd olika ämnen och sektioner som kommer att göra ditt nyhetsbrev mer intressant för olika publik. Precis som en tidning innehåller olika avsnitt, bör ditt nyhetsbrev innehåller liknande delar såsom ett svar avsnitt, insändare, branschnyheter, samt utvalda artiklar. Inkludera tips eller kunders inom rutor för att bryta upp layouten.
 3. 3
  Ställ frågor. Håll all information korrekt. Använd de sex frågor för att ge ditt nyhetsbrev en mångsidighet: vem, vad, när, var, varför och hur. De bästa artiklarna innehåller alla fem av dessa frågor och svar, om tillämpligt. Detta kan kräva viss forskning såsom intervjuer, men det är värt det om du vill göra en effektiv nyhetsbrev med publikens åsikter som uttrycks.
 4. 4
  Forskning ditt ämne. Skriva subjektivt kan allvarligt skada din trovärdighet. Utan ordentlig forskning, riskerar du att presentera felaktiga eller felaktig information, som kan väcka anstöt eller förvirra din publik. Ge information såsom statistik, expertutlåtanden, och citat för att bevisa giltigheten av din forskning. Se till att ge källan (t.ex., magasin, webb, bok) kredit äras.
 5. 5
  Gör det förståeligt. Använd koncis och begriplig vokabulär för att garantera läsbarhet. Undvik mångordig språk. Till exempel, snarare än att använda ett adverb / verb combo, använda ett verb som betecknar samma betydelse.
 6. 6
  Använd intressanta rubriker. Skriv dynamiska rubriker genom handlingsverb som väcker nyfikenhet. Utan en intressant rubrik, kan läsare skumma över dina artiklar, eftersom de tycker att det är ointressant. Rubriker är en av nycklarna till att skapa lojala läsare, eftersom en välskriven rubrik innebär en beläst artikeln innebär en beläst nyhetsbrev. Dessutom, om någon av dina artiklar är mer än ett par stycken lång, använd underrubriker för att bryta upp texten.
 7. 7
  Korrekturläsa. Efter att ha skrivit dina artiklar, korrekturläsa för stavfel och sedan redigera alla artiklar för konsekvens i ton och röst. Lämna aldrig korrekturläsning till ditt stava och grammatik verktyg check. De är bra för preliminär redigering men fattiga substitut för manuell redigering. Har någon annan se över ditt nyhetsbrev för stavfel, eftersom du enkelt kan hoppa över dem efter att stirra på texten för lång. Och glöm inte att du inte kan redigera nog. När du har tänkt att du redigerat nog gå över det en gång till. Även några stavfel kommer att irritera läsarna nog för dem att bortse från dig som en professionell.