Wko

Hur man skapar ett online-klass

Vi har alla hört om virtuella klasser och hur webben revolutionerar distansutbildning. Vad händer om vi vill komma in i spelet? Hur kan vi skapa och administrera en virtuell klass? Om du är en lärare (eller vill vara) och du har frågat dessa frågor, hålla behandlingen och prova dessa steg.

Steg

Hur man skapar ett online-klass. Bekanta dig med Internet om du inte redan har gjort, och lära sig lite om hur det fungerar.
Hur man skapar ett online-klass. Bekanta dig med Internet om du inte redan har gjort, och lära sig lite om hur det fungerar.
 1. 1
  Bekanta dig med Internet om du inte redan har gjort, och lära sig lite om hur det fungerar. Även om det verkar dumt, har många av oss inte en formell förståelse för vad som gör Internet går. Många av oss började livet i en tid innan det fanns datorer, Internet eller mobiltelefoner. Nu behöver vi denna utbildning för att dra nytta av alla på Internet kan erbjuda.
 2. 2
  Läs om allt som kan sändas via webben. Trots att Internet är otroligt mångsidig, det finns vissa faktorer att ta hänsyn till.
  • Upphovsrätt. Kontrollera att materialet som du vill ladda upp är laglig. Upphovsrättslagen varierar från land till land, även om de har att göra med utbildning. Illustrationer, PDF-filer, och tester du kan tänkas använda är mycket sannolikt att produkten hör till någon annan om du inte designa dem själv. Kontrollera att du har rätt att använda dem och att publicera dem.
  • Kompatibilitet och effektivitet. Tänk på att inte allt material du har kan laddas upp på webben. Om det material du bidrar som lärare kommer att hjälpa eleverna att förbättra sina förmågor, tänk på den lätthet med vilken du kommer att kunna ladda upp dessa element till din webbplats.
 3. 3
  Välj en bra värd för din webbplats. En virtuell klass är i grunden en webbsida avsedd för detta ändamål. Det finns servrar som tillhandahåller utrymme. Om du kan ordna med den plats där du undervisar att vara värd platsen på deras server, kommer du att spara dig mer än en huvudvärk och lite pengar.
 4. 4
  Välj det program du vill använda. Det finns gott om kommersiella och fri programvara som passar dina syften. Detta beror på vilket område du försöker lära. Leta efter program som låter dig inkluderar forum, chatt, och en wiki allt i ett. Detta sätt, dina elever behöver inte hoppa från plats till plats.
 5. 5
  Se till att dina elever har ett säkert och effektivt sätt att interagera med dig. Förstå att du är den person som är ansvarig för kursen och att eleverna kommer att behöva dig när de har en fråga. Skapa hjälpa sidor som beskriver alla viktiga processer om läxor och hur man vänder den i. Ge kortfattad, to-the-point information om vad du vill ha från dem

Tips

 • Notera målgruppen för denna klass. Har de den nödvändiga bakgrunden för att använda programvaran? Hur lång tid tar det för dem att lära sig programmet du valt?
 • Få tips. Om detta är första gången du har försökt att genomföra en online-klass och du inte har nödvändiga kunskaper, söka hjälp på nätet. Det finns många ställen där du kan samarbeta med andra lärare och fråga om vad du vill veta. I din egen institution, leta efter människor bekanta med internet. De kanske inte känner till din pedagogisk programvara, men de kommer säkert att ge dig en bättre uppfattning om vad Internet kan göra för din klass.
 • Inse att de begränsningar du möter i en virtuell miljö är annorlunda än vad du möter i en vanlig klass. Virtuella klasser tenderar att vara mer orienterade kring slutföra vissa uppgifter. Interaktion mellan elever kan hanteras via chatt sessioner forum avsedda för detta ändamål.
 • Om du vill dela din klass med världen, med online-instruktion som människor kan följa i sin egen takt, överväga att bidra till Wikibooks, Wikiversity, eller Google.

Varningar

 • Var försiktig med falska användarkonton. Även om du kan ge personliga lösenord till dina elever, kan du inte vara säker på att de inte använder det faktum att du inte kan se dem i din favör. Försök att ordna det så att endast den studerande ansvarar för en viss uppgift kan slutföra det.
 • Granska dina elevers arbete genom att klistra in en bit av sin text i Google. På så sätt kan du se om de har plagierat uppdraget. Med tanke på hur lätt det är att kopiera och klistra in information, det är bättre att vara säker.