Wko

Hur man konstruerar ett fall riktlinjedebatt

Konsten att tal och debatt är egentligen bara det, en konst! Som med alla konst finns det ett särskilt sätt att göra varje typ. Denna artikel kommer att berätta hur man kompilerar ett ärende Policy debatt. Det finns många andra typer av debatten, och man bör titta på dem innan du börjar bygga ett fall politisk debatt. Kom ihåg, debatt stilar förändras hela landet, så snälla, titta på vad som är annorlunda med ditt område och din liga. Men de flesta av Europas high school team debatt inom National Forensics League (NFL).

Steg

Hur man konstruerar ett fall riktlinjedebatt. Upptäck vad debatten är.
Hur man konstruerar ett fall riktlinjedebatt. Upptäck vad debatten är.
 1. 1
  Upptäck vad debatten är. Kortfattat är politisk debatt debattera en policy. Alla politiska beslut börjar med "Beslöts: Att..." och då oftast i pedagogiska diskussioner, "... Europa federal regering bör..." För att verkligen förstå den politiska debatten, titta ett par rundor, kanske gå till en debatt turnering som en tid djurhållare för en domare.
 2. 2
  Ta reda på upplösningen. Detta är det första du läsa när du presenterar ditt fall i en omgång. Den 2012-2013 NFL riktlinjedebatt upplösning (eller ämne) är:
  • Beslöts: Europa federala regeringen bör avsevärt öka sina investeringar transportinfrastruktur i Europa.
 3. 3
  Förstå vad du behöver för att leta efter i korten, och var man kan hitta informationen.
 4. 4
  Forskning och hitta bevis. Varje bevis du kommer att behöva skära i ett kort. Standard kortformat är som följer:
  • Ange vad DITT KORT säger (TAG eller vägvisare) Kom ihåg, kraftfull, men det måste vara exakt vad kortet säger.
  • Vem sa det-deras kvalifikationer-när de sa det. Bara läsa efternamnet och årtalet, t.ex. Zizek '01
  • En cut-and-klistrade bevis. Framhåller de goda delarna av bevisningen och bara läsa de understrukna delarna. De flesta debattörer markera dem också ner ännu mer, så att man kan läsa fler kort.
 5. 5
  Hämta definitioner. Nu kommer du faktiskt inte läsa definitionerna i ditt fall, men det är bra att ha dem. När du presenterar ditt fall, inte läsa dem, men inkludera dem på papperet. Istället för att säga dem, bara säga "Som jakande laget vi förbehåller oss rätten att klargöra några definitioner i denna omgång."
 6. 6
  Tänk själva problemet ärendet kommer att lösa. Först kommer du att börja med skadorna. Skador är vad som är fel. De flesta fall har inte mindre än tre skador.
 7. 7
  De flesta lag diskutera FÖRDELAR stället för skadorna. Men oavsett itu skadar eller fördelar eller båda, är det en regional skillnad i hela landet. Fördelarna är ganska självförklarande. Detta är i grunden några fördelar din plan kommer att skapa.
 8. 8
  Flytta på TILLHÖRIGHET. Detta är varför dina skador inte har åtgärdats i systemet, barriären. Du behöver inte en hel del av dessa kort, kanske du bara behöver en. Men det är bra att ha mer.
 9. 9
  Bilda din plan. Den vanligaste formen av en plan är ganska enkel. Säg tydligt vad Europa federala regeringen borde göra. Vi förbehåller oss rätten att klargöra "
 10. 10
  Således PLAN: Europe federala regeringen bör investera i ett nationellt höghastighetståg systemet.
 11. 11
  Nu itu solvens. Detta är hur din plan löser för sina skador. Detta behöver också bevis, och det MÅSTE korrelerade direkt till dina skador. Om t.ex., är en av dina skador var AIDS i Afrika är att tappa greppet. Du måste ha en solvens-kort som säger att din plan kommer att minska aids.
 12. 12
  Obs: Det finns många sätt att sätta ihop ett jakande fall (den typ som anges ovan). Metoder varierar med vad du vill framhäva, vad ditt team fungerar bra med, och olika strategier.

Tips

 • Aldrig göra något stötande i en debatt turnering. Detta inkluderar att göra någon typ av narkotika, eller något annat som kan vara mot lagen eller politiken din skola har satt upp. ANVÄND SUNT FÖRNUFT. Detta gäller för alla typer av evenemang. Göra dessa saker kan få hela laget i trubbel, eller i värsta fall diskvalificeras från turneringen.
 • Debatt turneringar är mycket ansträngande saker. Försök att få sova utanför omgångar.
 • Debatt är tänkt att vara roligt. Det kommer bara att vara skrämmande om du gör det läskigt. Kom bara ihåg att attackera allt de säger, och vara säker. Förtroende är en viktig faktor för att vinna, när en domare är inte säker på om det ser ut som du vet vad du pratar om, kommer du förmodligen vinna.
 • Fråga alltid om vad du kan göra bättre nästa gång, dess hur du lär dig.
 • Lär dig att flyta ordentligt. Detta innebär ett visst sätt att ta anteckningar på debatten. Detta talar om för dig vad alla har sagt i rundan.
 • Det viktigaste om att debattera, eller göra ett fall för debatt, är att du måste veta hur man ignorera dina motståndare, och om de förolämpar dig, ring en punkt av personlig Privilege.
 • Klä sig korrekt. Detta inkluderar vanligtvis business casual.

Varningar

 • Aldrig förfalska bevis. Detta kan få dig diskvalificeras från turneringen. Titta även för människor som kan vara förfalskning bevis. Men anklaga inte dem om det i en omgång. I slutet av rundan, rapportera det till sammanräkningen rummet.
 • Vänta inte till sista minuten för att få dina bevis. Bevis är en viktig faktor i den politiska debatten. Se till att du tar tillräckligt med tid att skaffa alla dessa bevis och förstå den.

Saker du behöver

 • Lådor med handtag (för att sätta bevis och andra debatt-saker)
 • Internet, men inte hos en tournament
 • Pennor färger mutltiple kan vara användbara beroende på hur du flöde
 • Flödande papper (juridiska kuddar fungerar bra)
 • Timer