Wko

Hur man hälsar folk i Indonesien

Okej, här är du, i Indonesien, som sitter precis under ekvatorn i Sydostasien. Det är hem för underbara kryddor, exotiska djungler och ett leende människor så varm som deras tropiska klimat. Medan många indoneser kan kommunicera på engelska, kan du imponera alltid dem genom att hälsa dem med indonesiska, deras modersmål.

Steg

Hur man hälsar folk i Indonesien. För hälsningar, kan du alltid säga ett enkelt "hej" eller "hej".
Hur man hälsar folk i Indonesien. För hälsningar, kan du alltid säga ett enkelt "hej" eller "hej".
  1. 1
    För hälsningar, kan du alltid säga ett enkelt "hej" eller "hej". I icke-formella situationer, kanske du säger "Apa Kabar?" (Hur mår du?). Mer formellt, kanske du vill använda "Selamat Pagi" i stället för Good Morning, 'Selamat Siang "för God eftermiddag,' Selamat Sore" för Good Evening, och 'Selamat Malam "för Good Night.
  2. 2
    Observera att "e" i selamat inte uttalas. Att uttala det rätt enkelt att säga "slamat". Även dess helt OK att utelämna selamat helt och helt enkelt säga "pagi". Liknar engelska där Good Morning förkortas till "Morgon.
  3. 3
    Om du hälsar en person som använder "Apa Kabar?" ("Hur mår du?"), Kommer svaret troligen vara "Baik-Baik Saja" eller "Kabar Baik" som betyder "Jag mår bra, tack."
  4. 4
    Bahasa Indonesia brukar läsa och uttalas fonetiskt. Säg det på det sätt du ser det. Sällan kommer någon att skratta om du råkar halka. Bara fortsätta att tala i din vanliga accent och du kommer så småningom få det rätt.
  5. 5
    I de flesta artiga situationer använder honorifics "mas" eller "pak" eller "bu" eller "mba" (stavas ambuk) innan en persons namn. "Mas" (SIR eller bror) är ett vänligt term för samtida män, "Pak" är formellt för hannar av positionen, "Bu" är en gift kvinna, "MBA" är för unga ogifta kvinnor. Ex: Mas Bayu (ung manlig), Pak Mulyawan (manlig, formellt), Bu Kartini (gift kvinna), MBA Elita (Ms Elita). Även för gifta kvinnor den hederstitel "Ibu" inte ofta ändras, kan du också höra 'Bapak "(pappa) när en ung människa talar till en man som är klart äldre eller har högre position. Ex: en person medelålders person som heter Djoko kan hanteras som "Bapak Djoko."
    • K och NG är de enda två ganska knepiga ljud Bahasa Indonesia. Den förstnämnda har en dubbel funktion. Ibland låter det precis som K i engelska, medan det andra gånger (som i Pak) den markerar en "glottisstöt:" a glottisstöt är motsatsen till den ahhhh-ljud, som du avsiktligt strypa luften i halsen till avsluta stavelsen. Det låter som de Uh i Uh-oh! Den andra är den NG kombination som ger en "velar nasal" ljud på samma sätt som du skulle uttala "sjunger." Alla som sagt, det är en liten sak som lokalbefolkningen tolererar tills du slutligen förfina det som du lär dig mer av språket.
  6. 6
    Den indonesiska sätt för namngivning inte alltid använda efternamnet eller efternamn. Om en person som heter "Arif Perdana," det betyder inte hans efternamn är Perdana. Välkommen att ringa honom med bara "Pak Arif". Vissa indonesiska namngav även med ett enda förnamn, utan mellannamn eller efternamn.
  7. 7
    Bli inte förolämpad om en indonesisk du knappt känner adresser du genom ditt förnamn. Indonesiska folket använder förnamn grund i det dagliga livet, med vem de möter. Undantagen är gifta kvinnor, adelsmän och kungligheter.
  8. 8
    Gifta kvinnor kommer sannolikt att använda sin makes namn, men på det sätt de vill. Använd det namn hon sa när du introducerades till henne. Glöm inte att lägga till "Bu / Ibu 'innan du talar hennes namn.
  9. 9
    Tala på engelska om du får plötsligt fastnar och vet inte vad jag ska göra eller säga. Erfarenheten visar att indonesier är mycket intuitivt kommunikatörer som kan göra vad du försöker säga, oavsett.
  10. 10
    Le när du pratar. Indonesier är som helhet, öppna och vänliga människor. Smiles kommer att göra magi till olja sociala kontakter med dem. En lätt nick / båge är också vanligt förekommande. Den bugande bör inte likställas med underkastelse, men med extrema artighet. Västerlänningar bör inte låta det störa dem.

Tips