Wko

Hur man blir en sko designer

En sko designer, även kallat ett skodon designer, är en typ av modedesigner som specialiserat sig på att skapa de stövlar och skor kunder kommer förhoppningsvis gå till affären eller Internet för att köpa. Men innan karriären fältet modedesign, måste en individ vet hur man blir en sko designer.

Steg

Hur man blir en sko designer. Välj ett område av sko utformning intresse.
Hur man blir en sko designer. Välj ett område av sko utformning intresse.
 1. 1
  Välj ett område av sko utformning intresse. En sko designer specialiserar ofta i att skapa vissa typer av skor, såsom sportskor, damskor eller barnskor.
 2. 2
  Börja träna de enkla färdigheter och egenskaper som behövs för skor design.
  • Forskning behövs sko designa färdigheter såsom teckning, sömnad och förstå textilier.
 3. 3
  Skriv in ett ackrediterat grundutbildningen. Design högskolor och universitet med majors modedesign inte tillåter en elev att gå direkt in i modedesign eller sko design program utan att slutföra grundläggande college kurser i design och konst.
  • Forskning vilken typ av program som du vill ange. Det finns två typer av grader. Ett intresseföretag grad tar 2 år och en kandidatexamen tar 4 år att slutföra.
  • Plocka college och få tillträde.
  • Se till att ta grundläggande kurser såsom konst och grundläggande ritning och få bra betyg.
  • Design skolor och universitet med stora skor design kräva att sökanden skall ha en imponerande portfölj av skisser sko-design som visar konstnärliga förmåga.
 4. 4
  Överför till en design skola eller universitet med en design för skor stor.
  • Välj den skola eller programmet.
  • Ansök till skolan eller sko-design programmet efter det att ett intresseföretag grad.
 5. 5
  Skaffa en lärlingsutbildning sko design eller praktik.
  • En individ kan hitta en praktikplats genom hans eller hennes skola, återförsäljare eller tillverkare. Arbetsuppgifter inkluderar typiskt mönster beslutsfattande, bistå med sko utveckling och forska sko trender och konsumenternas intressen.
 6. 6
  Börjar som en assistent. En design assistent, mönsterkonstruktörer, skissa assistent eller produktionsassistent finns olika typer av nybörjar jobb som tillåter en individ att arbeta direkt med sko designers och omvandlar designers idéer till ritningar och faktiska mönster.
 7. 7
  Avancera att sko designer. Du kan välja att bo på det företag du arbetar för att avancera till en sko designer eller starta ett företag designa skor.

Tips

 • Amatör och deltagare skor projekttävlingar finns sätt att få uppmärksamhet av potentiella arbetsgivare.
 • Många sko designers större i sko-design och en annan stor såsom merchandising, marknadsföring eller företag för att lära sig mer om modebranschen och starta ett företag.
 • Du kan få antingen ett intresseföretag grad eller kandidatexamen i sko design eller modedesign.

Varningar

 • Oavsett söker ett intresseföretag grad eller kandidatexamen, måste en person slutföra kurser i tyger, skor design, sömnad, färger, skor utveckling, textilier, datorstödd konstruktion (CAD) och skodon marknadsföring.