Wko

Hur lära sig ryska snabbt

Det är inte svårt att lära sig ryska, om du tar en ny strategi och inte gå vilse i den komplicerade grammatiken. Använd ett naturligt och intuitivt lärande förhållningssätt och behärska grunderna på nolltid!

Steg

Hur lära sig ryska snabbt. Börja lära sig att skriva ryska.
Hur lära sig ryska snabbt. Börja lära sig att skriva ryska.
 1. 1
  Läs och lyssna: Att lära sig läsa ryska i det kyrilliska alfabetet är inte svårt. Starta INTE lära sig alfabetet och göra ljud. Innebär att lära sig att säga din ABCs hjälpa dig att tala engelska? Nej helt enkelt börja med enkla ord i en dialog där idén är klar. Du kan se ett enkelt exempel på denna webbplats: http://elearnrussian.com och i videon nedan.
 2. 2
  Börja lära sig att skriva ryska: Du kan också lära sig detta mycket snabbt. I ca 2 timmar med en bra metod, kommer fingrarna känner tangentbordet. Ditt medvetande kommer inte, men fingrarna kommer och sedan bara fortsätta öva och din hastighet kommer att få snabbare och snabbare. Det är bäst att börja direkt så att du skriver på samma nivå som du lär. Eg. - Что это? (Vad är det här?) - Что? (Vad?) - Это. (Denna.) - Это книга. (Det är en bok.)
 3. 3
  Talar ryska: Följ de enkla ryska dialoger med ljud läsa och tala högt, "eka" vad du hör. Bara fokusera på att göra samma ljud. Eftersom det ofta är svårt för nybörjare att höra skillnaden, är det bäst om du har en lärare att hjälpa peka ut detaljerna och hjälpa dig att behärska ljud, men med goda ljudfiler och praxis, kan du hantera ganska bra på egen hand.
 4. 4
  Öva dagligen: Det är bäst att ta 10 minuter, 3 gånger om dagen, varje dag och övar läsning, lyssna och tala. Språkinlärning är faktiskt mer som att lära en sport eller musik och kräver fysisk praxis inte memorering.
 5. 5
  Släng alla flash-kort: De är verkligen inte särskilt effektiva. Genom att helt enkelt följa stegen ovan, kommer du att bli fysiskt träna dig själv att tala ryska och du kommer inte att behöva fokusera på medvetet minnas någonting. Det kommer bara hända "automatiskt".
 6. 6
  Ha det så kul! Allvarligt, att kunna tala ett främmande språk är kul, så lär det också ska vara roligt. Ha kul med det. Lär små uttryck som Что что? (Vad vad?) Som folk säger när de inte hörde vad du sa. På engelska säger vi ofta "Sorry?" eller "Vad var det?" eller artigt men mindre vanliga "Ursäkta mig?"

Tips

 • Låt dig inte fastna i grammatiken. Bara uppmärksamma idén som uttrycks och "sound" uttrycks. Till exempel, på engelska, säger vi ofta: Wairdeego? (Vart tog han vägen?) Och kan du förklara tydligt varför vi använder "gjorde" som är preteritum av verbet "göra"? Likaså på ryska, finns 2 vanliga uttryck för "Låt oss gå!": Пошли! och Пойдем!, De är olika former av samma verb (пойти) och пошли är förbi, plural, men den används i en situation som är nuvarande eller framtida. Det är lite som det engelska "nuvarande fortlöpande" spänd som används för något du kommer att göra i framtiden. (Jag ska till Moskva nästa vecka.) Inte fastna i grammatiska regler, bara lära sig att uttrycka dina idéer rätt och naturligt.
 • Lär Steg-för-steg: Att lära alla 6 fall och kön från grammatik tabeller är en monumental uppgift. I själva verket behöver du inte ens behöver börja lära infinitiv av ett verb. Ovan, lärde dig hur man säger "Låt oss gå!" och nu, med hjälp av samma verb, här uttrycket när du lämnar en grupp av vänner, "jag är off!": Я пошёл! (Om du är en människa) och Я пошла! (Om du är en kvinna), samt om det finns fler än en av er lämnar tillsammans, då du skulle säga, "Vi är av!": Мы пошли! och du ser ordet пошли igen, och långsamt saker börjar knyta ihop och din förståelse växer, och du har inte studerat någon grammatik ännu. Och du har ännu att behöva roten av verbet och alla dess ärenden.
 • Många ryska bokstäver har en engelsk motsvarighet, så ser vanliga engelska ord skrivna på ryska är en stor hjälp när man försöker lära sig alfabetet. Vem är det här välkända skådespelare: Брэд Питт?

Varningar

 • Som ovan, inte fastna i grammatik.
 • Inte alla böcker och material är korrekt eller aktuell. Till exempel, vissa böcker lär Кто вы? (Vad gör du för en levande?) Men det betyder ordagrant "Vem är du?" och inte längre används ofta för att fråga "Var jobbar du?"