Wko

Hur du får din pojkvän att läsa

Studier bekräftar vad du förmodligen redan misstänker: att kvinnor läser mer än män. Om du vill få din pojkvän att läsa mer, prova dessa förslag.

Steg

Hur du får din pojkvän att läsa. Uppmuntra honom att läsa facklitteratur.
Hur du får din pojkvän att läsa. Uppmuntra honom att läsa facklitteratur.
 1. 1
  Uppmuntra honom att läsa facklitteratur. Kvinnor ut-läsa män i varje genre utom historia och biografi (möjligen eftersom kvinnor är mer empatiska och kan lätt investera i icke-existerande tecken). Plocka upp en real-life spionage historia, en biografi om en idrottsman han beundrar, eller till och med en väl underbyggd arbete historiska romaner som kombinerar historia och biografi, liksom jag, Claudius (ungefär en särskilt mordisk period av det romerska riket) eller något från Flashman serien (om en älskvärd skurk under brittisk kolonialism).
 2. 2
  Hitta böcker om sina hobbies och intressen. En engagerande story, memoarer, eller ens hur-till att han kan ansöka om att hans eget liv (ex. bilverkstäder, hem förbättring, eller ens sexuell teknik) kommer sannolikt att väcka hans intresse. Komedi är också ett bra val - speciellt komedi riktad mot män.
 3. 3
  Ge honom harry potter. Harry Potter-serien är en av de få fall där fiktionen har lästs av fler män än kvinnor, och 61% av unga tillfrågade männen sade att de inte läsa alls innan du läser Harry Potter.
 4. 4
  Ge honom grafiska romaner eller manga. Båda har ett rykte om att vara populär bland killar. Om han haft en film som var baserad på en grafisk roman (eller en serietidning), ge honom den ursprungliga källan. (Helst läser det själv så att om den ursprungliga berättelsen är mer intressant än filmen, kan du berätta för honom så.) Några av de mer populära titlarna manliga manga är: Berserk, Death Note, Bleach och Claymore.
 5. 5
  Få honom att läsa noveller. Män är mer benägna än kvinnor att läsa sina böcker mycket långsamt och kan kännas mer åstadkommit och inspirerat om de får igenom flera noveller istället för en lång. Ge honom en novellsamling i en genre han kan njuta som science fiction, sjöfart, äventyr, eller krig.
 6. 6
  Spara artiklar från tidningar som han kan vara intresserad av. Om han är intresserad av vetenskap eller aktuella händelser, leta efter artiklar om dessa ämnen. Läs dem själv och ge honom en kort sammanfattning av vad de handlar om. Om din pojkvän är särskilt brinner för något ämne, har du bättre tur att få honom att läsa artiklar, särskilt om du är villig att diskutera dem med honom.
 7. 7
  Använd tv och film anpassningar till din fördel. Om din pojkvän inte kan vänta med att se den kommande Hobbit filmen, ge honom The Hobbit (vilket är mycket mindre engagerade än Sagan om Ringen). Om hans favoritfilm är Blade Runner, ge honom romanen den är baserad bort av (Do Androids Dream of Electric Sheep?) Som present. Om du vill att han ska bli intresserad av en mycket lång serie, få honom börja titta Game of Thrones, är chansen att han inte kommer att kunna vänta mellan säsongerna och kommer att plocka upp Sagan om is och eld-serien, som är flera tusen sidor lång (och räkna), för att se vad som händer härnäst.
 8. 8
  Sätt avslappnade läsning i badrummet. Många män läser i badrummet av tristess och kommer gärna plocka upp en tidning, tidning, eller manuellt för att fördriva tiden. Du kanske vill investera i ett badrum läsare full av intressanta och roliga fakta som lätt kan plockas upp och tas ned mellan besöken.
 9. 9
  Om allt annat misslyckas, muta honom. Finns det något han vill att du ska göra mer av det du tycker är tråkigt? Kanske du kan få honom att läsa en halvtimme om du ska spela fångst eller tv-spel för samma tid. Eller, om han är konkurrenskraftig, göra en insats:. "Jag slår vad om att du inte kan avsluta den boken Om du avslutar den, och kan visa att du faktiskt uppmärksammade historien, jag (sätter stor tjänst här). "
 10. 10
  Håll dina förväntningar realistiska. Din pojkvän kan aldrig vara bokmal du är, vill läsa din favorit roman, läsa i din egen takt. Det är en ädel prestation att få honom att utöva sitt sinne genom att läsa någonting, inte precis vad du vill att han ska läsa.

Tips

 • Stressa inte honom. Om han känns som du har gett honom en hemuppgift, ska han stå emot.
 • Få mysigt. Om ni båda är bekväma, även gosade upp i soffan tillsammans när du läser, kan detta göra det ännu mer inbjudande och intima en tid tillsammans.