Wko

Hur att upptäcka vad du verkligen vill ha från en ny karriär

Här är några tips som hjälper dig i karriären upptäckten

processen. Du kan göra dem i vilken ordning du vill, och gärna hoppa något som du inte är bekväm med. Uppnå din dröm karriär är en resa mot självinsikt, och ta reda på vem du egentligen är och vad du verkligen vill ha ut av livet kan vara ett meningsfullt övning i sig.

Steg

Hur att upptäcka vad du verkligen vill ha från en ny karriär. Upptäck (eller återupptäcka) vad du verkligen brinner för.
Hur att upptäcka vad du verkligen vill ha från en ny karriär. Upptäck (eller återupptäcka) vad du verkligen brinner för.
 1. 1
  Upptäck (eller återupptäcka) vad du verkligen brinner för. Om din nya karriär är inte något du kan känna brinner, då är det nog inte det rätta valet för dig. Tänk på vad du gillar att göra på fritiden: dina fritidsintressen, vad du gillar att titta på TV, vad du gillar att läsa och studera, och vad du vill diskutera med familj och vänner.
 2. 2
  Få feedback från familj och vänner. Prata med de människor du litar på och be dem att ge dig en ärlig bedömning av var de ser ni i livet (men vara beredd, du kanske inte gillar de svar du får). Också fråga dem vad de tror att du skulle vara bra på, vad du skulle vara glad gör, och varför. Men var försiktig när man ber människor du arbetar med dessa frågor, särskilt om du planerar att vistas på ditt nuvarande jobb för ett tag.
 3. 3
  Gör lite självrannsakan. Tänk tillbaka genom din karriär och identifiera tillfällen då du kände verkligen glada och nöjda med vad du gjorde. Gånger när du energi av ditt arbete, och kunde knappt vänta med att komma tillbaka till kontoret nästa dag. Vad var det om de tider som gjorde ditt arbete meningsfullt? Vad skulle det ta att återerövra den känslan i din nya karriär?
 4. 4
  Visualisera din perfekta dag. Detta är en teknik som används av självhjälp gurus som Tony Robbins för att hjälpa människor att fokusera på vad de verkligen vill i livet. Hitta en lugn plats där du kan vara ensam i 30 minuter eller så, och sedan blunda och bild vad din perfekta dag skulle se ut, från det att du vaknar upp till den tid du gick till sängs. Vem skulle du vara med? Vilket arbete skulle du göra? Vilka aktiviteter skulle du hitta stimulerande och utvecklande? Var så detaljerad och specifik som möjligt. Sedan skriva ner allt i en anteckningsbok eller dagbok.
 5. 5
  Tänk på vad folk frågar dig om på ett konsekvent sätt. Detta är en annan ledtråd till vad du är bra på, och vad du kan hitta meningsfullt på en ny karriär (så länge det är något du gillar att göra). Vilka saker anser du dig själv en expert på, antingen på jobbet eller hemma? Om du kunde bli en lärare i ett ämne, vad skulle det ämnet vara? Många har vänt sina hobbies och deltid sysselsättningar till framgångsrika karriärer.
 6. 6
  Fokusera på vad du vill, inte vad du inte vill. Alltför många människor fastnar i vad de inte tycker om sitt nuvarande jobb eller karriär - det är tråkigt, de hatar sin chef, det finns inget utrymme för tillväxt, etc - i stället för att fokusera på vad de vill ha ut av ett nytt karriär. Det har sagts mer än en gång att positiva tankar leder till positiva förändringar.
 7. 7
  Glöm inte att ta en paus. Om du är upprörd eller frustrerad över din oförmåga att precisera din ideala karriär, ge dig själv en paus. Spendera lite kvalitetstid med din familj eller vänner, ta en lång weekend resa, ta en promenad på stranden. Du kommer förmodligen hitta dina frustrationer smälter bort, och ofta svaren på dina frågor kommer att komma till dig på de mest oväntade tillfällen.