Wko

Hur att memorera franska ER presens verb med hjälp av visuella bildspråk mnemonics


Någonsin haft problem att komma ihåg ändelser att presens ER verb? Här är ett sätt att memorera verben använder bildspråk, liknar idén om att skapa ett minne palats.

Steg

Hur att memorera franska ER presens verb med hjälp av visuella bildspråk mnemonics. Fixa alla ER verb tempus i en scen så att du kan visualisera det när du behöver ringa på det från minnet.
Hur att memorera franska ER presens verb med hjälp av visuella bildspråk mnemonics. Fixa alla ER verb tempus i en scen så att du kan visualisera det när du behöver ringa på det från minnet.
 1. 1
  Fixa alla ER verb tempus i en scen så att du kan visualisera det när du behöver ringa på det från minnet. Din lokala stad är ett bra val, eftersom det kommer att ha allt du behöver i den.
 2. 2
  Associate ER verb med en bild - örat är den perfekta en! Exempel: Presens kan få dig att tänka på julen (presents!). Så du kan få hela din ER Presens scen uppbyggd kring en gigantisk julgran som är på displayen i din lokala stad. På toppen av granen är en jätte EAR och det finns massor av vax droppade ut från det! Det är allt rörigt och klibbig i det trädet! När du tänker på presens det kommer att påminna dig om julen, då trädet. Om det är ett verb som slutar på ER då du kommer att se den gigantiska EAR på toppen av det och sedan din intresseföretag ER ändelser verb.
 3. 3
  Välj en gemensamt använd ER verb. Prova "manger": att äta.
  • Je mange ----- jag äter
  • Tu manges ----- Du äter (singular, bekant)
  • Il, elle, på mange ----- Han, hon, äter vi (observera: om är en välkänd term)
  • Nous mangeons ----- Vi äter (Observera att "e" är oregelbunden, alla regelbundna ER verb släppa 'e')
  • Vous Mangez ----- Du äter (plural, formellt (unfamliar))
  • Ils, elles mangent ----- De äter
 4. 4
  Använd systemets numret form för att memorera je, tu, il, nous, vous, ils former. Så att du har en bestämd ordning att följa och det gör det mycket lättare att komma ihåg det senare!
  • man låter som nunna
  • två låter som sko
  • tre låter som träd
  • fyra låter som dörr
  • fem låter som bikupa
  • sex låter som pinnar
 5. 5
  Associera nunnan med je, skon med TU och så vidare... Låt oss titta på det nu:
  • man låter som nunna: Je suis
  • två låter som sko: Tu es
  • tre låter som träd: Il est
  • fyra låter som dörr: Nous ons
  • fem låter som bikupa: Vous ez
  • sex låter som klubbor: Ils ent
 6. 6
  Gå tillbaka till din scen. Vid granen du ser nunnan som stod där. Men vad gör hon? Hon ropade "Jesus!" Men hon säger att det är roligt... "Jesus". Nunnan skriker ut Je del högljutt men håll tyst! Införliva "e? Av ändelsen av mange (franska delen av" I "äta) i vår nunna bilden. Tänk dig en stor snigel kommer upp till nunnan och börjar ropa ut Je också! Idén om snigeln som ett" e? beror på att skalet av snigel påminner några av ett "e? med mönstret av det.
 7. 7
  Prova tu-man. Antalet rim är två skor. Föreställ dig att du ser denna jätte sko sparka snigel! (Detta hjälper till att hålla bilden rörelse). Titta upp mot den gigantiska skon, lukta på lädret av det! Wow, det måste vara helt nya! (Hjälper till att förankra bild). Så du tittar på skon och det spottar på dig! Göra ett spett låter som Tu - prova det och se själv! Vänd på skon och säger att det "Var det du, sko?? Och skon svarar" ja? få starkare efter y.. Försök att göra det som en viskning, det låter läskigt! Ett annat ankare hjälp.
 8. 8
  Link "il" med nummer rim 3: tree. Du börjar att gå bort från skon och gå rakt in i ett träd! Du tittar upp och märker att i stället för en trädstam det är en jätte fet ål! (Ålen påminner dig om il - franska för Han Han tittar på mig och säger "Har du något emot, jag försöker att äta du tittar ner och märker ål använder en kniv och gaffel och äta sniglar Sniglarna påminna dig?! av "e?, slutet på verbet.
 9. 9
  Nummer 4, är dörren kopplat med nous. Efter promenader bort från trädet, gå du till ingången till en butik nära där granen är... men du kan inte öppna dörren. Någon har kastat en cowboy lasso för att göra en snara (Nous) och det har svept runt handen! Du kan inte ta tag i dörrhandtaget! Men lyckligtvis din vän "Fonz? (Från Happy Days TV komedi! Fonz påminner dig om ons) räddar dig!
 10. 10
  Fem är bikupa och länkar med vous som påminner dig om Puh som i Nalle Puh (björnen, kolla google om du är obekant). Så du lyckas få in i butiken och gå rakt över till godis sektionen. Där ser du några härliga tittar honung kommer rakt färska ur bikupan! Och vem bättre att äta all honung än Nalle Puh! Men han har fastnat i bikupan och du frågar honom hur han fick där. Han svarar "det var EEEEZZZZZZ? (Låter som lätt). Detta gör att du vet att slutet för Vous verb är ez.
 11. 11
  Gå förbi bajs björn och hör ett knakande ljud... Jag inser att jag står på massor av minnen (låter som 6). Du tittar ner och ser att det finns massor av ål (ILS i gäng pinnar också! Eels påminner mig om Ils. Du frågar dem vad i hela friden de gör där nere och de svarar "Vi pitching ett tält. Försvinn!?. ÖNH av tältet gör att du vet slutet på verbet för Ils.
 12. 12
  Denna metod är lätt. Det låter dig memorera presens ändelser mycket väl. Men som allt annat du behöver för att gå igenom det igen och igen. Gör det en gång, sedan efter en halvtimme att göra det igen i huvudet, sedan en timme senare, då när i sängen, sedan på morgonen, då när i sängen, sedan en gång varannan dag. Tro mig efter en vecka eller så av detta kommer det att fastna. Men vad du än gör, missa inte gå över det på en regelbunden basis. Detta är den tid då det går förlorat i ditt minne banker!

Tips

 • Du kan också försöka memorera dessa ändelser utantill memorering - dvs skriva eller säga dem om och om igen.