Wko

Hur att delta i Earth Hour

Earth Hour hålls årligen den sista lördagen i mars. Det började år 2007, i Sydney och har sedan spridit sig över världen. Målet med projektet, som organiseras av Världsnaturfonden of Nature, är att uppnå högre energieffektivitet genom att uppmuntra hushåll och företag att stänga icke väsentliga lampor och elektriska apparater under en timme. Förhoppningen är genom detta att kontinuerligt öka medvetenheten bland alla gemenskaper om effekterna av energianvändningen på klimatförändringar och hur vår egen energi praxis kan vara mycket effektivare.

Att spara energi är förnuftigt och visa din solidaritet med andra som vill övergången till en mer hållbar, energi-medvetna samhälle är två bra anledningar att delta i denna världsomspännande händelse.

Steg

Hur att delta i Earth Hour. Stäng av apparater som du inte använder.
Hur att delta i Earth Hour. Stäng av apparater som du inte använder.
 1. 1
  Markera din kalender! Earth Hour firas traditionsenligt den sista lördagen i mars. År 2013 kommer det att firas den 23 mars, från 8:30 till 09:30 (20:30 till 21:30) i din lokala tidszon.
 2. 2
  , Stänga av belysningen. För att alla kan se alla andra som deltar, och för att se hela delar av din lokala landskapet gå mörk, gå hela vägen och stänga av belysningen. Leta efter sol eller kinetisk powered ljus och ladda dem innan handen. Många människor använder ljus, men en del undvika dem eftersom de släpper mer koldioxid i atmosfären än glödlampor.
  • Åtminstone, stänga av alla onödiga lampor i ditt hushåll. Detta innebär att se till att stänga av lamporna när du lämnar ett rum, stänga en lampa om du inte behöver det, eller stänga en onödig overhead ljus. Leaving on oanvänd belysning förbrukar energi i onödan, och gör din elräkning ännu högre!
 3. 3
  Stäng av apparater som du inte använder. Om du inte använder din dator, och sedan stänga av den! Samma sak gäller för dina tv, Xbox, eller DVD-spelare. Uppmuntra din hela hushållet att gå ett steg längre. Slå rätt av allt och även koppla apparater som endast är avstängda. De flesta elektronik förbrukar fortfarande en låg mängd energi även när de är utanför. Du kan spara mer el genom att göra detta på en regelbunden basis (som varje kväll), hålla dessa extra dollar i plånboken!
 4. 4
  Berätta för dina vänner om Earth Hour! Ju fler människor som deltar i Earth Hour, desto mer energi som sparas, tillsammans med att höja mer medvetenhet.
 5. 5
  Gör earth hour! Earth Hour inte behöver vara något tråkigt, gör den speciell! Överväg att stänga av alla ljus, lämna ditt hus i mörker och leka kurragömma med dina vänner eller dina barn. Sätt din fantasi till det och du kommer att räkna ut att det finns massor av roliga saker att göra i mörker, inklusive:
  • Ta en tupplur! Fånga upp på lite vila att över-uppmärksamhet till elektronik har stulits från dig på sistone.
  • Skriv en dikt eller novell om vad du upplever.
  • Brainstorm idéer energieffektivitet med dina vänner och familj. Leta efter sätt att minska din egen hushålls energiförbrukning och tänka på idéer om hur du kan leva mer energieffektivt samtidigt en bekväm livsstil. Det är ett roligt och genomförbart utmaning. Det finns några idéer i Relateds nedan för att hjälpa dig.
  • Ta bilder av hur området runt omkring dig ser ut som om du är bra med nattfotografering. Om massor av hus avstängd sina lampor i ditt område, kan detta ser verkligen fantastiskt. Om de inte har gjort det, det finns en berättelse i det för dig din dokumentera också!
  • Skriv ett blogginlägg för att ladda upp när du går online igen. Prata om vad du gör för att fira Earth Hour, varför du tror att det är viktigt att göra denna symboliska gest och de möjliga saker du tänker på att göra för att leva ett mer energi-hållbar livsstil.
  • Gå ut. Ut ur ditt hus och gå och gå andra som markerar Earth Hour genom att få ihop. Leta efter lokala samhället och lokala händelser regeringen i tidningen eller på nätet, samt träffa-ups av individer och grupper som är intresserade av hållbar levande frågor.
 6. 6
  Överväg att vrida din upplevelse jordtimme till en. Stänga av onödiga lampor och apparater kommer att spara pengar i det långa loppet, tillsammans med att hjälpa minska vårt beroende av krympande resurser. Funderar mer om hållbar livsstil hjälper dig att hitta besparingsåtgärder för ditt dagliga liv, samt att inse att det inte handlar om att ge upp en bekväm livsstil utan om att hitta sätt att leva väl använda och konsumera en hel del mindre.

Tips

 • Det finns många resurser tillgängliga online på att fira Earth Hour, samt information om hur du kör ditt eget evenemang Earth Hour. Se vidare: http://www.earthhour.org/page/get-involved.
 • Ta Earth Hour många steg längre. Gör detta en timme varje kväll. Ändra din livsstil genom att spara onödiga energi.
 • Om du vill ha romantik i ett ljus, försöka leta efter ljus som du är säker på är gjord av ren "koldioxidneutral" bivax eller talg - inte från råolja i form av paraffin.
 • Varför inte kasta en fest Earth Hour? Har vänner över att äta hållbart producerade hemlagade tilltugg, läsa berättelser till varandra med fackeltåg och spela spel som kräver mörker. Bara vara noga med att inte snubbla över varandra i mörkret.
 • Om du vill stänga av alla lampor, använda solenergi eller kinetiskt laddade facklor istället. Ljus bidra mycket mer CO2 i atmosfären än en glödlampa.

Varningar

 • Lämna inte levande ljus utan uppsikt. Blås ut ljusen när du lämnar ett rum, även tillfälligt, om inte någon ansvarig vakar över dem ändå.
 • Earth Hour försöker inte åtgärda saker i ett svep, tanken är att detta är en gest av solidaritet, en påminnelse om förnyelse varje år att vi alla har en roll att spela för att minska överskott av energianvändning och iakttagande av gränserna för vår naturliga resurser.