Wko

Att utföra en grundlig men strömlinjeformad medicinsk fysisk undersökning

Detta syftar till att hjälpa med studenter sätta fysisk undersökning tillsammans. Det finns mycket att minnas, och har en memorerade, organiserad sekvens kan se till att det går snabbt och du inte missar några åtgärder. Den grundläggande idén bakom detta system är ett "ned och back up" metod, eftersom att göra allt på en svabb från toppen ner blir det muskuloskeletala examen allt blandas ihop med allt annat. Memorera det hela och få snabbt på det, så när det är dags att ta den i bruk, hoppa över det du inte behöver.

Steg

Att utföra en grundlig men strömlinjeformad medicinsk fysisk undersökning. Kontrollera vitala tecken.
Att utföra en grundlig men strömlinjeformad medicinsk fysisk undersökning. Kontrollera vitala tecken.
 1. 1
  Kontrollera vitala tecken. Detta inkluderar vikt, längd, blodtryck, BMI, och temperaturen
 2. 2
  Otoskop --- här du vill visa hörselgången (och medan du är på örat, gnugga ihop fingrarna för att testa hörsel... sedan huvudet till Weber och Rinne om du misstänker ett problem), varpå näsborrarna; sedan orofarynx. Använd otoskop sedan att starta synundersökning. Kontrollera pupillreflex, då har dem följa ljuset att kolla extra okulära musklerna. Avsluta otoskop temat genom att föra ljuset mot näsryggen och tillbaka för att kontrollera boende.
 3. 3
  Stanna med ögat för nästa två --- ge dem en snell testa om du har kortet hands, och dra nedre ögonlocken ner för att titta på konjunktiva.
 4. 4
  Lymfkörtel tid. Kontrollera nacken, runt öronen, då ovanför kragen ben.
 5. 5
  Thyroid examen. Bakifrån, satte händerna på patientens hals och be dem att svälja
 6. 6
  Hud... a) blekhet? b) skador?
 7. 7
  Arms vaskulatur, från den proximala till den distala... a) pulser (brachialis och radiella), b) värme av händer, c) hår på siffror ("håret växer inte där blod inte flyter"), d) kapillär återfyllnad under naglarna.
 8. 8
  Huvud, hals och armar fick sin första slägga. Låt oss gå ner till bröstkorgen med ett stetoskop som vår påminnelse om nästa steg. Först, lunga examen. Jag gör tre prickar på varje lunga i ryggen, och en på varje lunga i fronten. Lyssna efter eventuella knastrar, rosslar, och alla andra konstiga ljud.
 9. 9
  Nu när du är i fronten, kan lika gärna lyssna till hjärtat, eller hur?
 10. 10
  Hjärta är gjort, men hur är det att arbeta på halspulsådern??? Kolla in dem med klockan på din stetoskop.
 11. 11
  Fortfarande på stetoskopet, har din patient ligga platt och börja buken examen genom att lyssna efter tarmljud i alla fyra kvadranter.
 12. 12
  Palpera mjälten och levern medan patienten andas in.
 13. 13
  Palpera lever, mjälte, njurar, och aorta. Lyssna efter en aorta bruit strax ovanför naveln
 14. 14
  Medan du är där nere, känna till den femorala artären och inguinal lymfkörtlar.
 15. 15
  Nu när buken tentan är gjort, sitta upp dem och börja på de djupa senreflexer. Jag huvudet faktiskt tillbaka till armarna för att få biceps, triceps, och brachioradialis, och sedan när jag är klar med den patellar och hälbenet, jag är nere vid fötterna och kan göra en del saker där nere...
 16. 16
  Fötter vaskulär examen, proximal till distal --- a) pulser (knävecket och dorsalis pedis), b) värme bedömning, c) hår på tårna? d) kapillär återfyllnad
 17. 17
  Diabetesfot examen --- bedöma fin touch och vibrerande känsla börjar distalt och flytta omkring tills de kan känna det. Dessutom har dem blunda och kolla för medveten proprioception genom att se om de kan berätta om du har flyttat tårna upp i motsats till ner.
 18. 18
  Okej, nu börjar vi på väg tillbaka uppåt, och vi använder det muskuloskeletala examen för att göra det. Jag brukade säga, "Okej, jag ska dra benet upp, men låt inte mig." Jag har hittat det är mycket snabbare att bara säga "pressa benet ner" och sedan motsätta sig den. För att underlätta att skriva och läsa, jag kommer att skriva ut det här så där (så jag motsätter vardera av följande åtgärder jag säger patienten att göra):. "Lyft stortån upp för mig lyfter nu hela din fot up. Nu trycker ner gasen. Sparka benet ut [Jag antar att patienten sitter]. Ta det igen Pressa knäna ihop. Nu pressa isär dem. Lyft benet från bordet. Ta mina fingrar och pressa. Nu gör en muskel som Popeye. Räta ut armen. Böj armarna och peka armbågarna åt sidan [här, trycker jag ner på armarna för att kontrollera skuldra styrka]. Stick armarna ut framför dig och pressa dem tillsammans [bröstmusklerna]. "
 19. 19
  Jag bor med muskeln tema som jag huvudet fint, men jag är också på väg in i den ofärdiga kranialnerven examen. Jag säger "rycka på axlarna" och "vända huvudet åt vänster, och nu till höger" för att testa för tillbehöret nerv och dess muskler. Nästa, "Smile riktigt stort för mig. Visa mig dina tänder i överkäken. Puff dina kinder ut. Säg 'la la la... mi mi mi... ka ka ka" (kranialnerver XII, VII och X resp]. Blunda riktigt hårt och låt inte mig att öppna dem. Clench din käke stängs tätt. "
 20. 20
  Jag slutar på lillhjärnan tentamen. Såhär går: "Stick ut armarna med handflatorna uppåt, och blunda Okej, nu röra fingrarna till näsan med ögonen fortfarande stängda Okej, öppna ögonen och röra pekfingret till mitt pekfinger nu... föra den tillbaka till din näsa, tillbaka till mitt finger, tillbaka till din näsa, tillbaka till mitt finger. " Jag nästa gör dysdiadochokinesis tester, har jag dem rita en rand ner deras shin med motsatt häl, och jag avsluta genom att låta dem gå över rummet om jag har frågor om gångart.