Wko

Hur man väljer ett första jobb

Det är viktigt att tänka på yrken från en ung ålder. Försök eller " jobb skugga "på platser som du är intresserad av att arbeta. Du borde börja tänka om det här tidig sort, innan du går till college och att ha trycket av att välja ett ha som huvudämne, hitta praktikplatser, etc.

Steg

Hur man väljer ett första jobb. Lista alla jobb du kan vara intresserad av.
Hur man väljer ett första jobb. Lista alla jobb du kan vara intresserad av.
 1. 1
  Lista alla jobb du kan vara intresserad av.
 2. 2
  Ta lite tid varje dag för att forska fakta om varje jobb och / eller större du kan vara intresserad av. Till exempel behöver en advokat läs-och skrivförmåga. Behåll all denna information i ett word-fil för senare användning.
 3. 3
  Ta en titt tillbaka på listan du skapat som du framsteg genom skolan. Reread det och titta på de noterna du tog. Detta skulle vara en bra tid att leta efter praktikplatser / volontär möjligheter i de jobb du fortfarande tycker är intressanta. Appell chefen av platsen, gå in och prata med dem och hålla stör dem tills de låter dig har ett jobb / praktikplats.
 4. 4
  Titta på din listan och sedan eliminera alla de jobb du ogillar efter att ha provat dem ut och forska den stora att du kommer att behöver för att utföra ditt mål av att få att visst jobb.
 5. 5
  Titta på listan över jobb i slutändan och kritiskt, och försöka välja en som du kan se dig själv göra i 5 eller 10 år. Prata med personer som du vet som har det jobbet. Intervjua dem. Kontrollera ut internetforum, artiklar på nätet om människor i den linjen av arbete, och e-posta de människorna i den linjen av arbete till se om de gillar det.
 6. 6
  Vidta åtgärder och hitta en praktikplats eller volontär position inom området för ditt val när du går på college. Vänta inte med att agera. Vänta inte tills efter examen. Prova så många arbetstillfällen som möjligt tidigt, medan du fortfarande är i college och kan ändra din stora behov. Engagera dig med vad du vill göra så snart du kan.

Tips

 • Bläddra i Bureau of Labor Statistics webbplats www.bls.gov. Den Occupational Outlook Handbook listar information om över 800 yrken, inklusive pedagogiska krav och lön.
 • Plocka och prova ett urval av 5-10 jobb du intresserad
 • Noggrant överväga dina personliga värderingar, och börja att bedöma potentiella arbetsgivare som är också samorienterade med dessa värden. Till exempel, om du är starkt benägna att växa och belöna andra, söker arbetsgivare som inte är helt och fullständigt ekonomiskt inriktade, utan satsa på de företag som belöning teambuilding och stöd till andra kontor eller grupper, och erkänner att pengarna är ett resultat av framgång, inte den enda anledningen.

Varningar

 • Spara pengar från dina praktikplatser för högskola och forskning högskolor som har de bästa programmen för vad du vill göra.