Wko

Hur man tjänar pengar busking (gata utför)

Busking, även kallad street utför, är showbiz motsvarar en nybörjar jobb. Vem som helst kan slå på gatan och satte på en show, men om du sätter på en stor show kan du sällar sig kända - Jimmy Buffett, Bob Hope, och grundarna av "Cirque du Soleil", bara för att nämna några- -som började busking. Oavsett om du är en musiker, trollkarl,,,, eller komiker, om du kan underhålla människor, kan du tjäna pengar busking.

Steg

Hur man tjänar pengar busking (gata utför). Sätt ihop en bra handling.
Hur man tjänar pengar busking (gata utför). Sätt ihop en bra handling.
 1. 1
  Sätt ihop en bra handling. Du behöver inte vara bra på det du gör för att Busk. Faktum är att många blivande panhandlers (några begåvade, vissa inte så mycket) göra lite busking bara för att göra lite extra mynt. Busking är också ett bra sätt för dig eller ditt band eller trupp för att öva din akt och bara få erfarenhet av att spela inför folk. Om du menar allvar om att tjäna pengar, dock bör din handling vara finstämt och anpassas till gatan utför. Det finns två grundläggande typer av gatuföreställningar.
  • Walk-av handlingar är kontinuerliga föreställningar. Människor vandrar genom de artister och ibland en eller två kommer att stoppa eller någon kommer bara släppa ett tips i förbifarten. Mest musikaliska akter är walk-genom handlingar, och även om det händer ibland, kommer de flesta förbipasserande inte stanna mer än en eller två som mest. Fortfarande, uppmärksam på vad du spelar när människor anländer i fall de stannar för en stund, för att undvika att upprepa repertoar.
  • Circle akter har en distinkt början och slut. Den artist (er) kommer att försöka samla en att titta på showen. Publiken står oftast i en cirkel eller halvcirkel. Den perfekta cirkeln handling verkar vara någonstans mellan 10-20 minuter långa. Du kan utföra samma handling flera gånger i timmen, som publiken kommer sannolikt att vara olika varje gång. Några av stegen nedan kommer att avse mer att cirkeln fungerar än att gå-genom handlingar, eftersom promenad-genom akter är relativt enkel - du bara välja en plats och börja spela, även om vissa walk-genom handlingar förvandlas till cirkel handlingar.
 2. 2
  Hitta en plats att utföra. Den idealiska busking plats, eller beck, är en ganska lugn plats med massor av mul trafik. Exempel på sådana platser inkluderar gathörn, torg, gågator gallerior, jordbrukare marknader och mässor. Du måste också välja en plats som passar din handling. Om du är en musiker, till exempel, kan ställa upp framför en vägg förbättra dina akustik, och om du är en akrobatik truppen, kommer du antagligen behöva en hel del öppna ytor. Om du gör en cirkel handling, se till att det finns utrymme framför dig för publiken.
  • Vissa platser är tabu, så det är en bra idé att kolla dina lokala lagar först eller bara be någon, exempelvis en eller rättvis chef. Vissa jurisdiktioner förbjuder busking, medan vissa kräver en licens eller tillstånd, vissa blunda, och ytterligare andra som faktiskt uppmuntrar busking. I USA har de lokala anti-Busking lagar ofta förklarats grundlagsstridig på grund av åsiktsfrihet, så de flesta allmänheten är rättvist spel. I andra länder däremot, lagar varierar. Såvida det finns väldigt strikta anti-Busking lagar i ditt område, är det oftast OK att bara börja utföra på allmän egendom, så länge du inte hindrar människor eller på annat sätt skapa en olägenhet. Om du blir ombedd eller tillsagd att lämna, bara lämna. På privat egendom, dock (inklusive många fria marknader och mässor) ska du alltid få tillstånd först.
  • Försök att undvika att komma för nära andra artister. Det är väldigt dålig stil att direkt konkurrera om andra gatumusikanter ", och i de flesta fall resulterar detta i båda gatumusikanter gör mindre än de annars skulle. I vissa mycket attraktiva områden, särskilt turistattraktioner eller mässor, kan det vara omöjligt att ställa upp på ett avstånd från andra artister. Om det finns en ton av förbipasserande, det spelar egentligen ingen roll, så länge du inte faktiskt ska störa annan busker show (dvs. genom att göra alltför mycket buller). I vissa attraktiva områden, gatumusikanter turas utför.
 3. 3
  Ställ upp ditt utrymme. När du hittar en lämplig stigning, förbereda en scen för dig själv. Få all din utrustning redo så att du kan gå igenom din show snabbt och enkelt. Överväga att sätta upp en skylt eller, om du vill gå alla ut, lätt dekorera området runt dig. Om du är en musiker, det är alltid bättre att stå om möjligt. Vad du än gör, inte sitta på trottoaren - du ser ut som en panhandler, inte en professionell.
 4. 4
  Samla en folkmassa. Varje busker gillar en folkmassa, men för cirkeln fungerar en folkmassa är absolut nödvändigt. Handlingen att få folk att lägga märke till dig - build - är en konst i sig. Snarare än att bara hoppa in i din show, börja locka uppmärksamhet till dig själv. Musiker kan göra detta genom att störa lite att värma upp - även ditt instrument väcker uppmärksamhet och skapar dramatisk spänning. Andra artister kan börja med lite ljus pre-show underhållning (bara starta några enkla jonglering, till exempel om du ska sätta på en jonglering show). När du gör det, aktivt värva förbipasserande. Smile, och vara trevlig och engagerande. Prata med folk. Du kan säga något från den traditionella "Step rätt upp till den största showen på jorden" planen till, "Visa s start i en minut, vill stanna och titta på?" Du måste vara en hustler och en säljare om du vill ha en publik, så var inte blyg. Ta med din publik i trevligt och nära. Detta hjälper dig att få kontakt med människor bättre, ger dem möjlighet att höra allt du säger, och ser till att din publik inte är i vägen för andra människor.
 5. 5
  Håll din publik intresserad. Gör varje nytt segment av din handling mer häpnadsväckande än den var innan det. Om du gör av något slag, börja med en relativt enkel och går vidare till allt mer svåra tills du kommer till den stora finalen. Om du spelar musik, hålla dina låtar optimistisk att få publiken in i det (du kan prova ledsen eller långsamma låtar, men det är oftast de snabba, lyckliga de som får de tips). Flytta snabbt från ett trick eller låt till nästa - allt ska vara klart i förväg för att se till att installationen är minimal, och medan du konfigurerar du borde prata med publiken - helst få dem att skratta.
 6. 6
  Interagera med din publik. Några av de mest framgångsrika gatan visar är en del bländande färdigheter till 2 (eller fler) delar. Folk kanske har sett allt, men de kommer fortfarande titta dig om du kan få dem att skratta, och komedi kommer att sätta dem på gott humör - en tipping humör. Även om man inte är roligt, gå ut ur ditt sätt att interagera med din publik. Prata med folk, svara på kommentarer eller frågor, berätta historier eller relatera intressanta fakta om vad du gör.
 7. 7
  Bygg publiken deltagande i din akt. Publiken deltagande är alltid en folkmassa pleaser. Be om frivilliga och ha dem att komma upp och hjälpa dig med ett trick eller två. Det är OK - vissa skulle säga förväntat - att du genera lekfullt, som människor älskar att titta på andra människor vara lite obehagligt, så länge inga känslor är sårad och det är i gyckel. Barn gillar speciellt att frivilligt, och deras cuteness är rent guld för dig.
 8. 8
  Collect. Walk-av handlingar i allmänhet bara lämna ett tips burk eller öppna instrumentet fallet framför dem. Det kan hjälpa att ha en intressant och attraktiv tips burk - hattar är bra, men ganska korgar, krukor, eller ovanliga behållare kan vara mer inbjudande - särskilt för barn! Circle verkar dock prestera upp till 20 minuter eller mer, och brukar samla tips först i slutet av handlingen, så det är viktigt att vara självsäker och kreativ för att få korrekt ersättning.
  • Leverera din hatt linje innan den stora finalen. En hatt linje är något du säger för att få folk att ge dig tips. Du säger det innan finalen eftersom folk kommer att vilja stanna kvar för att se de mest spännande av showen. Om du säger det efter showen är gjort, kommer folk börja gå bort. Det finns gott om bra hatt linjer, men i allmänhet du vill berätta för folk att du jobbar för deras tips, och du vill fråga dem hur mycket din show är värt för dem. Folk kanske inte vet hur mycket de ska tippa, så du bör tala om för dem. Överväg att föreslå de tips femmor eller tior, du kan illustrera värdet av din show genom att jämföra det till priset av en tidskrift, en smörgås, eller en. När du lämnar in din hatt linje, se till att din grand finale är helt fantastiskt.
  • Passera hatten. Tja, det behöver inte vara en hatt, och du behöver inte nödvändigtvis måste passera det, men du måste ha något där att hämta dina tips. Tackar publiken efter den stora finalen, och omedelbart få din "hat" ut och arbeta folkmassan. Håll ut och låta folk släppa pengar i. Var vänlig och runt med publiken genom att använda ytterligare några korta hatt linjer ("Var snäll och ge generöst. Jag kunde vara ute råna hus... yours, till exempel "är en klassiker). Om du har en assistent, kan han eller hon börja passerar hatten mot slutet av finalen. En vacker assistent som ler och gör ögonkontakt säga något som "Vill du inte bidra gärna lite något för artist?" kan lätt fördubbla bidragen.
 9. 9
  Sälj "merch." Du kan lägga till en andra inkomstkälla genom att erbjuda produkter till salu på dina prestationer. Om du är en musiker, sälja din eller t-shirts. Andra artister kan också sälja eller andra souvenirer. Visa dina varor framträdande och tydligt posta.
 10. 10
  Håll koll på dina resultat. Om du planerar att busking ofta, föra ett register över olika platser du har provat, de dagar och tider på dygnet du utfört, och hur mycket du gjort. Man visar i allmänhet inte kommer att ge dig mycket av en indikation på hur bra en viss plats är, men under tiden kan du räkna ut vilka platser är bäst, på vilka dagar och vid vilka tider. Du är i huvudsak att driva ett litet företag, och bättre din registrering, desto bättre kan du maximera dina vinster.
 11. 11
  Lär av dina erfarenheter. Om ett trick eller skämt inte gå över bra, ändra det eller ta bort det. Om vissa låtar tenderar att ta in mer pengar än andra, spela upp dem, och andra gillar dem, mer. Var uppmärksam på din publik och försöker se till att de är underhöll hela tiden. Om de inte är, har du att förändra något.

Tips

 • Om du är en musiker, spela låtar från tidsperioderna enligt tiderna i din publik, för att hålla dem intresserade. En sextio år gammal man eller kvinna kommer sannolikt inte att vara bekant med din omslaget av en Taylor Swift låt. De kommer också att tippa mer, eller är mer benägna att tips, om du spelar låtar som de tycker om.
 • Utföra med ett musikinstrument som en gitarr eller ett dragspel lämnar fötterna gratis, så du kan alltid göra dem till rytmsektion. Det är inte ovanligt att ett folk eller blues musiker att använda en liten pedalmanövrerad bastrumma eller tamburin för att öka deras sound, men du behöver för att bli skicklig med fötterna samt händerna först.
 • Innan du börjar, sätta lite förändring i er mössa / case / pengar samlare. När din publik ser pengarna, kommer de att uppmuntras att lägga till fler.

Varningar

 • Även med ett tillstånd, många platser är olagligt att utföra i. Vissa trottoarer är faktiskt på privat egendom till exempel, och du kan bli arresterad för olaga intrång och / eller störande av ordningen.
 • Alltid vara vaksam för tjuvar. Lämna aldrig ditt tips, rekvisita eller instrument obevakad för ett ögonblick, och försök att titta på folk noga om du passerar en hatt.
 • Känner till lagen! Gatumusikanter måste ha lagliga tillstånd i vissa kommuner, och utan tillstånd kan åtalas för panhandling.
 • Inte Busk inte precis utanför där många människor bor. De kommer att hata dig.
 • Tiggare är kända för att samlas runt gatumusikanter och försöker snylta på sin talang. Ännu värre, kommer några tiggare trakassera busker eller förbipasserande att försöka framtvinga en betalning från busker. Hantera denna situation som du tycker passar, men i allmänhet, undvika konfrontation, särskilt med berusade panhandlers eller grupper.