Wko

Hur att hitta ett jobb som lärare i Alaska

Att hitta ett lärarjobb i Alaska är lätt om du vet var du ska gå för information.

Steg

Hur att hitta ett jobb som lärare i Alaska. Offentliga skolor i Alaska tjänar mer än 130.000 studenter och sysselsätter cirka 8.000 lärare.
Hur att hitta ett jobb som lärare i Alaska. Offentliga skolor i Alaska tjänar mer än 130.000 studenter och sysselsätter cirka 8.000 lärare.
 1. 1
  Gör din forskning - Alaska är inte som andra stater. Det finns stora skillnader i kultur, livsstil, transport och undervisning förväntningar jämfört med där du bor eller arbetar nu. Alaska Lärare Placering erbjuder nu stora resurser för att hjälpa dig hitta om undervisning i Alaska, forska Alaska skoldistrikt, och forska Alaskas lantliga och avlägsna byskolor.
 2. 2
  Offentliga skolor i Alaska tjänar mer än 130.000 studenter och sysselsätter cirka 8.000 lärare. Dock är inte alla dessa studenter och lärare fördelas jämnt över staten. Merparten av befolkningen är centrerad i storstadsområdena i Anchorage, Matanuska / Susitna, Fairbanks och Juneau. Jobb för nya lärare är inte så lätt att hitta i dessa områden som i lantlig Alaska. The Anchorage skoldistrikt, till exempel, är en av de 100 största skoldistrikt i nationen, med 3.000 lärare och 50.000 elever. Medan de flesta av eleverna är i tätorter, är de flesta av Alaskas 53 skoldistrikt ligger i "Bush," placerar isolerade från varandra och från väg-systemet, nås endast med flyg, båt, hundspann, eller all-terrain fordon. Alaskas 506 skolor, 135 skolor har färre än 50 elever och 82 skolor registrera 25 eller färre elever. Dessa skolor gör proportionellt mer hyra i ett visst år.
 3. 3
  Alaskas skolan som helhet är mycket varierande kulturellt, med en blandning av många etniciteter och raser. Men på landsbygden, över 80% av eleverna är infödda Alaskainfödingar. Termen Alaska Native används för att beskriva många olika grupper med olika språk och traditioner, inklusive Yupik & Inupiaq eskimåer, Aleut, Athabascan indiska, Tlingit, Haida, Tsimshian, och andra. Många infödda Alaskan elever växer upp att tala sitt modersmål, och lära sig engelska som andraspråk. Uppehälle aktiviteter såsom jakt, fiske och insamling av traditionella livsmedel är viktiga för byalag, som ger kopplingar till gamla kulturer, och näring som är andligt såväl som fysiskt. För människor som är nya till Alaska, exponeringen för Alaskan Native språk, kulturer, värderingar och uppehälle livsstilar gör undervisningen i lantlig Alaska en lärande upplevelse!
 4. 4
  Få certifieras så snart som möjligt. Fullständig information om certifiering finns online på Alaska lärare certifiering, och på [ http://www.alaskateacher.org/doku.php?id=getting_certified ATP: s wiki-baserad webbplats.
 5. 5
  Se till att du är berättigad till en aktuell Alaska certifikat. Om du är certifierade genom en annan stat, är du berättigad till Initial certifiering. Förutom att ge dina utskrifter från ett godkänt utbildningsprogram, är du också skyldig att bevisa grundläggande kompetens i läsning, skrivning och matematik genom att lämna passerar poäng på antingen Praxis I eller CBEST testet. Dessutom kan du skicka passerar poäng på WEST-B-test.
 6. 6
  Vara beredd för en säkerhetsprövning. För detta måste du lämna fingeravtryck för att överlämnas till Alaska Department of Public Safety och Federal Bureau of Investigation. Om du inte kan få Fingerprint Cards lokalt, kan de erhållas från kontoret för lärarutbildning och certifiering.
 7. 7
  Register med Alaska lärare placering, och Alaska läraren placering jobb bank. Uppdraget i Alaska Lärare Placement programmet är att ge ledarskap i att identifiera, attrahera och placera högt kvalificerade lärare för staten. Den fria ATP Job Bank matchar lärare med jobb de är kvalificerade för, och ger automatisk anmälan och återuppta utstationering tjänster.

Varningar

 • Ställa massor av frågor om att leva, lära och arbeta på landsbygden Alaska innan ett åtagande. Det finns en för att ställa frågor som är sökbar.
 • I motsats till vad du kanske har hört, får du inte rik undervisning Alaska, men kan göra ett bra boende.