Wko

Hur man svarar på en arbetsprestation recension

Arbetsprestation recensioner kan vara stressigt, särskilt när du känner att du blir kritiserad för dina arbetsmetoder och sätt. Reagera på ett genomtänkt, objektivt och proaktivt sätt att en arbetsprestation översyn kommer att göra upplevelsen positiv för dig och för framtiden för ditt jobb. Demonstrera den attityd som du kan lära av en prestation översyn kommer att tillåta dig att växa inom ditt valda område av arbete. Ha alltid i åtanke att det sätt som du svarar på ett utvecklingssamtal säger mycket om din karaktär och påverkar nästa översyn.

Steg

Hur man svarar på en arbetsprestation recension. Läs din recension noga.
Hur man svarar på en arbetsprestation recension. Läs din recension noga.
 1. 1
  Läs din recension noga. Din chef kommer sannolikt hand du en kopia av din recension efter att han eller hon har gått över den med dig. Vissa chefer kommer att ge dig en kopia att läsa innan utvecklingssamtal. Föreställningen översyn kommer att innehålla information om områden som du är skicklig på samt de som behöver förbättras.
 2. 2
  Försök att läsa din recension objektivt. Det är lätt att känna sig personligen kränkt av negativ kritik. Snarare än att vara kränkt, inse att ett utvecklingssamtal är tänkt att vara en konstruktiv, inte en som syftar till att undergräva dig personligen.
 3. 3
  Kom ihåg att alla har områden som skulle kunna förbättras. Din inställning till förbättringsförslag säger mycket om vilken typ av medarbetare du är / kan bli. Lyssna eftertänksamt, om den information du får är en fullständig överraskning för dig, som det inte borde vara, tala om för din chef att du vill ha lite tid att smälta allt som har sagts och begära en tid att träffas igen.
 4. 4
  Acceptera det du redan vet innerst inne. Det är mer troligt att din recension kommer inte att vara en fullständig överraskning. Du vet säkert redan de områden du gör väl i och de områden som du behöver förbättra.
 5. 5
  Svara om det behövs. Det bör finnas ett avsnitt för dig att svara om dina tankar och känslor om översynen. Gör det på ett lugnt in, sätt, förmedla ditt värde som en anställd i ditt svar. Förbli lugn, lyhörd och öppen för konstruktiva förslag. Villigt erkänna att du känner bristfällig i de områden som påpekade och verkligen uppskattar möjligheten att fixera dessa med stöd av ditt arbetslag.
 6. 6
  Ställ frågor om du behöver mer information. Tänk på dig själv som utforskar stället för att plocka isär resonemanget. Du försöker att ta reda på hur du kan förbättra och ställa positiva frågor. Acceptera att du inte kommer att förändra granskaren sinne, men du kan visa hur lätt du svara på en utmaning.
 7. 7
  Överväga att be för träning i några problem områden. Tala inte till en högre upp om din recension: kontakta personalavdelningen och be dem om råd och information om utbildning. Om ditt företag är intresserade av grooming dig för mer ansvar att ta det som en komplimang. Utbildning är dyrt och ett tecken på att företaget har investerat i din tillväxt med dem.
 8. 8
  Flytta på med ett öga på framtiden. Ingenting kommer att förändras om du fortsätter att rök och vältra över negativa aspekter av ett utvecklingssamtal. När du har accepterat översyn och har sökt utbildning, inte hänga på till negativitet. Om du vill diskutera detta, hålla det neutralt och ställa frågor som "Vad kan jag göra för att förbättra min recension nästa gång?".

Tips

 • Var proaktiv och begäran positiv feedback. Om du känner att din chef eller granskare bara kan fokusera på det negativa, be om lite feedback på de saker du är bra på.
 • När din recension ingås och undertecknas, börja förbereda sig för nästa. Använd din senaste översyn som guide under det kommande året. Låt din chef veta skriftligen vilka åtgärder du vidtar för att uppfylla hans / hennes rekommendationer. Be honom / henne att låta dig veta om problem eller klagomål när de uppstår, snarare än att vänta tills din nästa översyn.
 • Lämna aldrig en kopia av din recension där dina medarbetare kan se det. Förvara den i din handväska eller portfölj, inte i ditt skrivbord eller filer.
 • Glöm inte: när ditt jobb är över dig, är det också en bra tid att se över ditt jobb! Är det allt du förväntade dig? Är du glad när du arbetar? Använd denna möjlighet till din fördel.

Varningar

 • Diskutera inte din recension med dina medarbetare. Utvecklingssamtal är som löner, hålla dem för dig själv.
 • Inte tappa humöret, lugn. Om en översyn verkar verkligen out of line gå till din HR-avdelningen. Utvecklingssamtal är tänkt att vara specifik, och synpunkter ska vara på observerbara beteenden, inte om personlighet eller personliga frågor. (Till exempel: "Jane var sen 4 gånger under januari i år" är bra, men "Jane nyligen fått barn och flyttade längre bort från staden, som har orsakat henne att vara sen till jobbet flera gånger det senaste januari. "är det inte.