Wko

Hur man arbetar från A kafé

För dem som arbetar för sig själva eller som frilansare, få ut av hemmakontor är ofta en hälsosam förändring som ger social interaktion och lindrar tristess. Det kan också ge dig nya idéer och motivation, som ett miljöombyte är alltid energigivande.
På många ställen är det nu möjligt att arbeta nästan var som helst, och caféer är en populär plats att tillbringa tid arbetar i en mobil kapacitet. JK Rowling skrev mycket av hennes Harry Potter arbetar på kaféer, som hon har haft atmosfären och känslan av att hon inte var i "isoleringscell" som hon arbetade.

Om du försöker att besluta om att arbeta från caféer är ett bra val för dig, här är några förslag på hur du kan arbeta i en coffee shop effektivt.

Steg

Hur man arbetar från A kafé. Bestäm hur ofta du kommer att arbeta från ett kafé.
Hur man arbetar från A kafé. Bestäm hur ofta du kommer att arbeta från ett kafé.
 1. 1
  Bestäm hur ofta du kommer att arbeta från ett kafé. Det kanske inte är praktiskt möjligt att arbeta i ett kafé dagligen, speciellt om du har en hel del referenstexter, tidningar och annan information du behöver hänvisa till ligger i ditt hem eller utrymme. Dock bör varje frilansare kunna slits i minst ett tillfälle i veckan som är märkt "komma ut ur huset", så att du kan få chansen att mingla med folk och insupa energin från att arbeta nära andra.
  Ibland den tid du kan spendera kommer att bero på hur lätt att få till ett café, en förorts arbetare det kommer att ta mer ansträngning än för någon som redan ligger nära ett café och restaurang distrikt. För vissa kommer factoring i restid påverka beslutet om hur länge och när du kan arbeta från ett kafé, så se till att ha detta i åtanke.
  Det finns olika möjliga förhållningssätt till de tider för att arbeta i kaféet, såsom:
  • Working ett par timmar av varje dag
  • Arbeta en dag i veckan
  • Arbeta några dagar i veckan
  • Arbeta en timme här och där som en ursäkt för att komma ut.
 2. 2
  Fokusera på kostnaden. Det finns några kostnader involverade i att arbeta från ett kafé, inklusive förväntade inköp från kaféet själv. Kom ihåg att kaféet är ett företag, och de behöver inte lämna dig ostört om du inte konsumerar vad deras företag har att sälja, så faktor i kostnaden för att åtminstone ha en kaffe varje timme eller så. JK Rowling sade att hon beställer kaffe, även om hon inte dricker dem, så du kan behöva faktor som i! Ytterligare kostnader kan inkludera:
  • Laptop, iPad, annan form av textbehandling eller internet - du kan eller inte behöver detta, för vissa en enkel anteckningsblock och penna kan räcka, beroende på vad ditt arbete består av.
  • Internet. Om du behöver det, undersöka vad kaféet erbjuder och kostnaderna. Ibland är det gratis med ett köp, andra gånger är det en extra kostnad. Eller kan du gå förbi behovet av att hitta och använda roaming istället genom en leverantör av dina egna val. Detta kommer inte att vara billig men och om det löper snabbt du behöver för att väga upp kostnaderna för roaming tillgång till internet med hur många gånger du kommer att använda den.
  • En lämplig väska att bära din laptop, filer, böcker, etc. Välj en som är bekväm att bära och sitter väl mellan fötterna eller bredvid dig. En lång rem som du kan linda runt ditt ben rekommenderas om det finns tjuvaktiga oro, som är en väska som gör upp ordentligt för att förhindra lämpligt tjuvaktiga medan du distraheras av att skriva, läsa eller göra dina summor.
  • Kläder. Om du har blivit van vid att slothing runt i och bekväma men inte mycket gata lämpliga gamla kläder, piffa upp för dina besök kafé. Bekväma men eleganta kläder kommer att vara en del av det som gör ditt kafé upplevelsen mer spännande och för hemmet-mest-of-the-tiden arbetaren.
 3. 3
  Hitta en lämplig kafé. Detta kan vara den svåraste delen av dina förberedelser för att arbeta i ett kafé eftersom det finns ett antal saker som måste vara på plats för att säkerställa att din upplevelse är trevlig, prisvärd och ostört. Kaféer varierar i atmosfär och kundkrets, från mer avslappnad internetcafé till den livliga, trendiga bistron och det är viktigt att hitta rätt "fit" för dina önskemål och behov.
  Det är också en förnuftig försiktighetsåtgärd för att välja en rad möjliga caféer att använda vid en viss tidpunkt, vilket ger dig större valfrihet bör man vara för trångt eller stängt av någon anledning och som JK Rowling hittade, promenera från den ena till nästa kan faktiskt vara en källa eller ladda batterierna och uppfriskande dina idéer fungerar.
  Saker som är oftast viktigt när man väljer en lämplig kafé inkluderar:
  • En bekväm plats att sitta som är varmt eller kallt nog för att passa dig.
  • Brist på massorna. Ett fullsatt kafé är en bullrig man, vilket gör det svårt att tänka.
  • Frihet från hög musik eller bakgrundsljud. Som med ett fullsatt kafé, kommer en som blares ut musiken eller har massor av bullerkällor distrahera dig oändligt och köra ut alla tankar på jobbet.
  • En plats där man kan sitta under långa perioder utan att bli ombedd att lämna direkt... eller subtilt. Detta är mycket viktigt. Personal som står runt skriande och krävande med sina ögon och handlingar som du flyttar längs är störande och obehagligt, än mindre ogästvänliga. Å andra sidan, inte välja en plats där raderna är långa och massor av människor vill ha sittplatser, som är att be flyttas på och det förmodligen inte kommer att ha rätt stämning ändå.
  • En som du tycker om. Även om det bara handlar om drycker, måste de vara dem du gillar.
  • Gästerna på ett liknande åldersgrupp eller social status. Detta kan eller inte kan någon roll för dig om, och om du är en, kan det faktiskt vara en nackdel eftersom du inte kan observera människor väldigt olika från dig själv, att dra på som tecken eller upplevelser. Besluta om detta förslag enligt dina egna personliga preferenser.
  • En avslappnad atmosfär. På det hela taget är detta en bra sak om du söker en riktigt livliga pulsen. Dock är en avslappnad atmosfär mer sannolikt att vara en som gör att du kan fördriva några timmar ostört och i harmoni med miljön, att få jobbet gjort.
  • Fri tillgång till internet. Detta kan eller inte kan vara något du vill ha eller behöver, så detta är lägre på listan över prioriteringar.
 4. 4
  Organiseras och. Det första besöket till ett kafé för att arbeta kan ge dig en god uppfattning om varför det är viktigt att ha en plan på plats för varje besök. Det kan vara väldigt lätt att bli distraherad och att låta ditt sinne att vandra till sevärdheterna, dofter, samtal och andra intressanta element omger dig.
  Det kommer att bli lättare att stå emot distraktioner och klara behovet att spänna ner och arbeta mer du besöker caféer för arbete, men det kommer alltid att vara till hjälp för att få din plan redas ut i förväg. En plan kan du också vara säker på att du har tagit med rätt filer, böcker, anteckningar, etc. som behövs för att få jobbet gjort i kaféet.
  Några saker som hjälper dig att få organiserat inkluderar:
  • Sätt upp mål för varje kafé besök. Det kommer att bli en mycket diskret bit av tid som du tillåter dig själv så hur skulle du använda denna tid bäst? Kanske är det en chans att skriva klart ett kapitel, för att göra den sammanfattning för en rapport, eller läsa texten som verkade så livlös hemma?
  • Tillåt dig själv att bli distraherad då och då som en form av ett "break". Precis som vi borde fokusera våra ögon från att stirra på datorskärmen varje 50 minuter eller så, bör du vara säker på att göra detta i kaféet också. Och ta en sträcka då och då, för att uppdatera och återställa cirkulationen. Sedan komma tillbaka till arbetet efter kort paus.
  • Använd hörlurar för att stänga ute en del av den allmänna ståhej. Dessa kan vara ett utmärkt sätt att hålla fokus mitt surr.
  • Läs och Hur man organiserar en virtuell arbetsyta för fler idéer.
 5. 5
  Var redo för att hantera. Sitter i ett kafé uppträder hårt arbetande och flitig framför en bärbar dator kan locka oönskad uppmärksamhet ibland. En nyfiken åskådare kan försöka att slå upp en konversation med dig för att ta reda på vad du håller på med.
  Bli din egen domare om huruvida eller inte avbrottet är ovälkommen men också inse att alltför mycket av detta allvarligt kan distrahera dig från de uppgifter som du har angett för dig själv. Om du inte vill bli störd, göra det klart. Berätta för folk att du jobbar och hålla utbytet trevlig men kort.
  Medan människor tittar på och små utbyten är en trevlig avledning från arbetet dagen, kommer långa samtal slösa tid och göra dig mindre produktiv. Vänner och bekanta kanske inte inser att du är i kaféet för att arbeta och inte umgås, så hitta ett trevligt sätt att ursäkta sig artigt.
 6. 6
  Var säkerhet medvetna. Du är ute bland alla sorters människor när du är på ett kafé och ibland kommer du att vara runt en opportunistisk person. Personliga tillhörigheter lämnas utan uppsikt kan vara ett mål för någon scouting för lätt stulna föremål, så var försiktig när du går upp för ett badrum paus eller att betala för en annan dryck.
  Överväg att köpa och använda en dator lås, be någon bredvid dig att se över saker, om du vet att du kan lita på dem, eller hand dina värdesaker till räknaren personal medan du är i badrummet. Och var försiktig om du använder gratis wi-fi, se till att den är krypterad och undvika knappa in personliga kontonummer och lösenord när du är ute i allmänheten.
  • När du lämnar, kontrollera att du inte har lämnat något bakom.
 7. 7
  Öva gott uppförande medan du arbetar från ett kafé. Beställ nog kaffe eller mat för att motivera din tid där. Ta inte upp för mycket utrymme, antingen välja ett litet bord eller erbjuder sig att dela en stor en, och se till att dina ägodelar inte tar upp för mycket utrymme. Inte hog inte bandbredden, spelar hög musik eller video, eller prata högljutt på en mobiltelefon.
  • Beroende på ljudnivån i butiken, kan det vara bäst att gå ut för att ta emot samtal. Det kan vara din utomhus kontoret men det är någon annans fredlig reträtt!

Tips

 • Pröva olika tider på dagen för att arbeta i kaféet innan de flyttade in i en rutin. Du kanske upptäcker att vissa tider på dagen fungerar mycket bättre för dig än andra och du kommer också träna när det är färre människor om eller när du inte känner för att du inkräktar genom att stanna en lång tid, etc.
 • För vissa arbetstagare, caféer i bokhandeln är ett bra val på grund av alla de referensmaterial som finns! Var noga med att välja en som tillåter läsning av böcker som du ännu inte har köpt men som vissa inte tillåter denna vana. Alternativt, kolla om ditt lokala bibliotek har ett café, en del gör!
 • Det kan ta tid att hitta en bra balans mellan att arbeta hemma och utanför den i gästfrihet relaterade lokaler. Ge dig själv gott om tid att mysa i en rutin som fungerar bäst för dig och inte känner sig som en slav till något särskilt sätt. I själva verket kan variera rutin varje vecka lägga krydda till din arbetsformer och ger dig även möjlighet att arbeta runt dåligt väder dagar när du hellre vill stanna hemma. När allt är frilansar om val och du måste vara noga med att inte bli stel i din självdisciplin!
 • Ha en "frågar" notebook med dig när du är ute på hemarbete. Detta kan användas för att snabbt klottra ner vad du senast jobbade med när du blev avbruten eller uppmanas att gå vidare och det kan också vara den perfekta platsen att anteckna idéer och tankar för prospektering som kräver användning av material som inte räcker eller behöver mer expansionen senare.
 • Faktor i rusningstid och högtrafikstimmar offentliga transportkostnader. Du kan spara en hel del om biljettpriser om du reser utanför rusningstid, och spara pengar är något som många frilansare är alltid på jakt att göra!

Varningar

 • Var beredd att lämna en upptagen Café som inte har råd med det utrymme för en maklig kund. Det är deras verksamhet och det är artigt att erkänna att de behöver utrymme för kunder som vill ha mat, etc.
 • Om du köper roaming Internet, se till att konfigurera den så att den är krypterad och säker att använda. Också vara medveten om eventuella dolda kostnaderna så att du inte får några fula överraskningar.
 • Om du inte mår bra, hålla din förkylning eller influensaliknande hemma. Det är illa nog när folk tar sjukdom till arbetsplatsen, men det är något ful om att dela din förkylning i en miljö där människor konsumerar mat och dricka!
 • Var noga med att undvika uttrycksfulla beteende över instrumentala beteende. Uttrycksfulla beteende är när du ser upptagen och ser ut som du tar saker på allvar men du faktiskt uppnå någonting eftersom du är alltför inriktad på att visa för andra att du är mobilt arbete. Å andra sidan, är instrumentella beteendet utför faktiskt de mål som får dig till önskad änden (som att skriva på sidan som kommer att få publiceras som artikeln). Uttrycksfulla beteende är en risk oavsett var du är "på showen" runt människor.

Saker du behöver

 • Bärbara arbete elektronik
 • Papper och pennor
 • Dagbok
 • Anteckningar, material och andra relevanta objekt