Wko

Hur man skriver en check

Ibland skriver en check är det bästa betalningssättet alternativet. Utan tvekan har du sett folk skriva kontroller, men du kanske inte vet exakt hur man gör det själv. Läs dessa instruktioner (och studera de medföljande grafik) och du har inga problem med att logga dina pengar borta.

Steg

Hur man skriver en check. När du fyller i kontrollen, skriva datum på linjen i det övre högra hörnet.
Hur man skriver en check. När du fyller i kontrollen, skriva datum på linjen i det övre högra hörnet.
 1. 1
  När du fyller i kontrollen, skriva datum på linjen i det övre högra hörnet.
 2. 2
  Skriv mottagarens namn på raden där det står "betala till ordningen." Om det är till en person, inkluderar både sina för-och efternamn. Om kontrollen ska en organisation, skriva ut sitt fullständiga namn, använd inte förkortningar, om inte uttryckligen gett tillstånd.
 3. 3
  I siffran formulär, skriva beloppet på checken i rutan till höger om "betala till ordningen" linje. Till exempel, om du vill skriva en check på beloppet av en dollar och nittionio cent, skriver 5€ 0,99.
 4. 4
  Skriv beloppet på checken i ordet form på raden under "betala till ordningen" linje, men med cent uttryckt som en fraktion av 100. Av säkerhetsskäl är det god praxis att inkludera ordet "endast" när du skriver beloppet och att dra en linje för att fylla upp resten av utrymmet. Fortsätter vårt exempel från ovan, kan du skriva: "One Dollar och 99/100 -----------".
 5. 5
  Skriv checken på linjen i det nedre högra hörnet. Din check kommer att vara ogiltiga om det inte är egenhändigt undertecknad.
 6. 6
  Skriv vad kontrollen är för (eller en trevlig kort anmärkning) på linjen i det nedre vänstra hörnet där det står, "memo" (tillval).

Tips

 • Alltid skriva ditt namn på samma sätt.
 • Använd alltid pennan. Gel pennor rekommenderas eftersom färgborttagning vätskor inte fungerar så bra med gelén.
 • Alltid dra en linje om det fortfarande finns utrymme efter att du skriver ditt belopp i word formulär. Detta kommer att förhindra att någon skriver i en ytterligare några nollor.
 • När du skriver beloppet på checken i den lilla rutan, se till att du skriver det så nära dollartecken som möjligt. Förfalskare kommer att försöka smyga in en extra siffra.
 • Se alltid till att du använder rätt datum. Om du inte vet datum, gissa ett tidigare. Du kan tiden efter en check, men inte alla kommer att acceptera dem.

Varningar

 • Se till att din check skrivs ut korrekt med den korrekta stavningen av namnet och rätt mängd pengar på grund av den personen.
 • Kom ihåg att postdaterade kontroller kan avsättas omedelbart. Datumet används för att avgöra när en kontroll blir inaktuella och kommer att avslås av banken (typiskt 7 år efter det om inte annat anges), inte det tidigaste datum som kontrollen kan lösas. Många människor har bränts av skrupelfria människor lovar att hålla fast kontroller tills det angivna datumet (s).

Saker du behöver

 • En bank checkkonto.
 • En bok av kontroller.
 • En penna.