Wko

Hur att annullera en check

Annullera en check är processen att ta ett finansiellt instrument som används och accepterat att betala för varor och tjänster och upphäver dess värde, så det är inte längre lagligt enforceable.You kan behöva annullera en check om du gjort ett misstag när du skriver kontrollera eller om kontrollen läggs fram om att inrätta en direkt insättning mellan din arbetsplats och din bank. Här är hur man korrekt att annullera en check i din ekonomi eller online via din bank.

Steg

Hur att annullera en check. Använd en bläckpenna så att markeringarna blir helt outplånligt på checken och kan inte raderas.
Hur att annullera en check. Använd en bläckpenna så att markeringarna blir helt outplånligt på checken och kan inte raderas.

Annullera en kontroll i din ekonomi

 1. 1
  Använd en bläckpenna så att markeringarna blir helt outplånligt på checken och kan inte raderas.
 2. 2
  Skriv ordet "void" över betalningsmottagaren linjen i stora, tydliga bokstäver.
 3. 3
  Upprepa skriva ordet "void" över både betalningen beloppet rutan liksom signaturen linje på undersidan av kontrollen.
 4. 4
  Anteckna annulleras checka in din check register eller Internetbank programvara så att du kan exakt hålla koll på de kontroller som skrivs från ditt konto.
 5. 5
  Håll ogiltigförklaras check för din bokföring, eller om du måste lämna kontrollen till en betalning företag, gör en kopia av kontrollen innan du skickar det.

Annullera en check på nätet

 1. 1
  Gå till startsidan för bankens hemsida och logga in på ditt konto.
 2. 2
  Få åtkomst till ditt lönekonto.
 3. 3
  Leta efter en rullgardinsmeny som låter dig skapa en check.
 4. 4
  Hitta det alternativ som gör att du kan annullera en check.
 5. 5
  Välj "void" och skapar kontrollen.
 6. 6
  Skicka checken till löneskatt företag så att de kan ställa in direkt insättning mellan din arbetsgivare och din bank.

Tips

 • Denna process är också användbart om du gör ett misstag när du skriver en check och behöver skriva en annan. Detta bidrar till att säkerställa att om den delvis skriven kontrollen är felplacerad innan det kan strimlas, kan det inte användas av någon annan part.
 • Om du har utfärdat en check och vill stoppa betalningen, kontakta din bank om att få en "Order Stop Betalning".
 • Hellre än att skriva "void" på en kontroll om ett misstag görs när du fyller i kontrollen, kan du rippa bara upp den eller strimla kontrollen. Tänk bara på att notate den tömda checka in din check register.
 • Stoppa betalning på en check är annorlunda än att annullera en check. Stoppa betalning innebär att du vill avbryta värdet av kontrollen efter det har redan getts till betalningsmottagaren. Ring din bank för mer information om hur man kan stoppa betalningen. Det är vanligtvis en avgift i samband med att stoppa betalning från din bank.
 • Använd en kulspetspenna eller outplånlig tuschpenna.
 • Glöm inte att registrera checknumret och "annulleras" information i din check register.
 • När du tar emot en check från regeringen, ett företag eller en bank, titta på framsidan av kontrollen för att se om det finns en tidsgräns för att lösa in den. Dessa enheter ofta en tidsfrist på mellan 60 och 180 dagar och när den tiden har passerat, är kontrollen ogiltiga och du behöver inte göra någonting.

Varningar

 • Om en kontroll inte är ordentligt annulleras, är det lättare för en brottsling att radera namnet på betalningsmottagaren eller beloppet på checken, lägg till ny information och kontanter checken.