Wko

Hur man motiverar personalen

Hjälpa till att motivera personalen kan vara svårt ibland, särskilt om personalen inte känner sig motiverad längre.

Steg

Hur man motiverar personalen. Se till att du ställer ett bra exempel på produktivitet och glädje.
Hur man motiverar personalen. Se till att du ställer ett bra exempel på produktivitet och glädje.
 1. 1
  Se till att du ställer ett bra exempel på produktivitet och glädje. Låt inte dina egna humör distrahera andra anställda från sitt arbete.
 2. 2
  Utveckla din förmåga att lyssna. Det innebär att använda aktivt lyssnande till sin fulla potential, inte bara låtsas intresse.
 3. 3
  Var tydlig med syftet med jobbet, och den stora bilden av företagets uppdrag och mål. Foster stolthet över att arbeta på företaget, oavsett om den är avsedd att göra världens bästa smörgås eller bygga världens bästa bro. Se till att alla känner till helheten och där deras avdelning och individuella arbeten passar i.
 4. 4
  Låt inte din personliga sympatier och antipatier blinda dig till vem som faktiskt produktiv på jobbet. Var rättvis.
 5. 5
  Inte svettas de små grejer. Om du har en bra arbetstagare som ofta är 10 minuter sent, låt dem veta att du förväntar dem att vara i tid, men inte älta punkten om deras arbete är annars över genomsnittet. Medarbetarna är människor med starka och svaga sidor, inte arbetare robotar.
 6. 6
  Sätt upp mål och belöna personalen när målen uppnås. Belöningen kan vara så enkelt som en stjärna i kalendern och en större belöning i slutet av månaden om det finns tillräckligt många stjärnor för varje dag.
 7. 7
  Var öppen, vänlig och professionell med personalen, de är dina hårda arbetare och förtjänar att behandlas med respekt.
 8. 8
  Gör det en atmosfär där gör ett bra jobb är erkänd och uppskattad.
 9. 9
  Uppmuntra kommunikation mellan människor som måste arbeta tillsammans. Människor kan känna blockeras och inte kan relatera till medarbetare när de är gömda i ett skåp. Fråga personalen om hur de skulle vilja se arbetsytan organiserat och inrättat möjligheter för människor att samarbeta.
 10. 10
  Om du har ett problem anställd, inte undvika problemet. Prata med personen och se till att de vet vad de gör fel, samt vad de gör rätt. Gör en plan och en tidtabell för att korrigera problembeteenden. Om arbetstagaren inte kommer att eller kan inte förbättras efter flera prestanda möten, och det är i din makt att göra det, slutar sin anställning. Det är mycket demoraliserande för de övriga anställda att ha en kollega anställd som inte drar sitt strå.

Tips

 • Tänk på sätt att hjälpa människor obligation med varandra och tycker om att komma till jobbet:
  • Gör något avsiktligt dumt, som att spela en kiddie dragspel under lunchen timme. Gör det roligt att komma till jobbet. Skratta åt andras skämt.
  • Ge personalen en paus varje gång på ett tag. Om det finns något avkopplande att människor njuta, rotera det "knepig" runt. Till exempel måste om någon att ta posten ner till brevlådan, och flera människor gillar att få utanför varje gång i en stund, låt olika människor gör det.
  • Ha en personalfest, spela spel och ge ut priser. Relatera spelen till jobbet. Du kan göra en pop quiz för att se hur många telefonnummertillägg folk har memorerat, eller vem kan lista de flesta företagets produkter som börjar med en viss bokstav.
  • Gör en idé / förslagslåda, granska det ibland, och genomföra de goda idéerna. Ta alla förslag på allvar. Ibland är det de ovanliga idéer som kan vitalisera en arbetsplats.
  • Inse att de flesta människor arbetar för sitt uppehälle, och att uppmuntran går bara så långt innan folk vill ha höjningar när de är genomgående produktiva på sina jobb. Om du verkligen inte kan ge upphov, ge förmåner till förtjänta anställda, såsom en bättre arbetsyta, mer intressanta projekt, eller en chans att träffa människor som kan främja den anställdes karriär.

Varningar

 • Förvänta dig inte att vara vän med människor du handleder, även om du var vänner innan du var deras handledare. Du är nu i första hand sin handledare, och avslappnad eller olämpligt tal, särskilt suggestiva kommentarer, kan leda till stämningar.