Wko

Hur får din chef sparken

Oavsett om du har en extremt cranky handledare eller en med beteenden som har passerat linjen, hitta ett sätt att få din chef sparken kan vara extremt svårt. En anledning till att du måste vara försiktig eftersom dina handlingar kan i slutändan komma tillbaka för att hemsöka dig senare i din karriär, speciellt om du inte är diskret eller basera dina slutsatser på känslor istället för verkliga fakta. Det bästa sättet att belysa varför din chef bör värmas är att sätta på din spion hatt och börja tänka som en detektiv.

Steg

Hur får din chef sparken. Vad är din chef gör som motiverar sparken?
Hur får din chef sparken. Vad är din chef gör som motiverar sparken?
 1. 1
  Vad är din chef gör som motiverar sparken? Med en dålig personlighet kan inte vara skäl för att få någon sparken. Det finns emellertid flera orsaker som kan inklusive:
  • Ras eller sexuell diskriminering / "skämt." Jobbar du för någon som kallar dig vid ett nedsättande namn eller ständigt sprickor skämt om din ras, kön och / eller religion? Dessa åtgärder är faktiskt mot lagen och är konkreta skäl för uppsägning.
  • Kränkande behandling. Har drar din chef dig i hans / hennes kontor (eller ut i mitten av kontoret) att skrika och kritisera dig när du gör fel eller ringa dig namn? Det finns inget utrymme för missbruk på arbetsplatsen - alla ska behandlas med respekt.
  • Oskäliga skogsbruksmetoder. Har chefen spela favoriter bygger inte på om han / hon helt enkelt gillar en anställd och inte på meriter? Tycker du att chefen ger en anställd en rejäl höjning, men alla andra inte få något (men har arbetat lika hårt)? Också, det är inte bara pengar - hur är jobbet avancemang? Är du och dina medarbetare med tanke på axeln för vissa säljfrämjande förskott när du bara är (eller mer) kvalificerade än chefens husdjur?
  • Illegal åtgärder mot företaget eller en annan anställd. Har handkassa låda verkade lite ljus nyligen eller har chefen varit utföra några "kreativ bokföring" med böckerna? Eller har chefen varit snatteri föremål eller kontanter hittades i en anställds personliga utrymme eller skrivbord?
  • Att stjäla en annan medarbetares idéer och passerar dem som hans / hennes egen. Inte bara är stöld materiella objekt fel, så ta idéer från medarbetare och passerar dem som hans / hennes egen. Även i slutändan chefen kommer att få kredit för dina idéer, flagrant stjäla dem är fel.
  • Oförmögen att utföra jobbet. Har du sett att din chef egentligen vet mindre om jobbet än du och gör inga försök att lära sig? Gör hans / hennes handlingar faktiskt leda ditt team ner till den punkt där han / hon borde veta bättre? Ett annat problem är om chefen verkar vara upptagen med hans / hennes sociala liv, slå ner på anställda utan fritt sitta på Facebook och gabbing med vänner i telefon på jobbet.
 2. 2
  Dokumentera beteende. Det bästa sättet att bevisa att chefen måste få vräka ho till mänskliga resurser eller högre makter är att noggrant dokumentera varje enskild överträdelse när de uppstår.
  • Skaffa en dagbok och skriva ner tid, datum och tillbud efter mötet.
  • Samla faktiska bevis såsom kvitton eller register som visar att chefen gör något fel eller olagligt.
  • Få fotografiska eller video bevis genom att placera en dold kamera i området på kontoret där man kunde nab bevis. Kom dock ihåg att tejpa någon mot deras kunskap inte kan tas upp till prövning i en domstol, men med åtgärder på video eller foton kan stödja andra bevis.
 3. 3
  Identifiera medarbetare du kan lita på och inkludera dem i din plan. Ta söndra och härska strategi eftersom två huvuden (eller fler) är bättre än en. Till exempel, om du har varit ändan av många sexistiska skämt, anförtro en betrodd samma kön kollega för att se om han / hon har upplevt något liknande.
 4. 4
  Var den bästa medarbetaren du kan vara. Spendera inte all din tid investerat i din hemliga operation - du fortfarande har ett jobb att göra. Gör det ditt uppdrag att bli den bästa medarbetaren du kan vara så i och med chefen beslutar att försöka gräva upp några smuts på dig, kan du komma upp pipiga rena.
 5. 5
  Montera en professionell rapport som innehåller anekdotiska dokumentation och faktiska pappersarbete att backa upp ditt påstående. Inte lämna inte de högre ups eller mänskliga resurser en näve full med klottrat coctailservetter och Post-it-lappar. Överför dina anteckningar i en maskinskriven, prydligt utarbetade betänkande. Om du har kvitton eller andra DVD eller fotobevis, presentera dem i en pärm eller mapp. Att göra en professionell presentation kommer att skicka ett meddelande om att detta är allvarligt och går långt utöver din chef bara har en dålig dag.
 6. 6
  Träffa personalchefen att presentera din rapport. När du gör din utnämning, låt chefen veta varför du vill träffa honom / henne. Fråga om sekretess och om du kan skicka in dina resultat anonymt.
  • Försök att lämna känslor vid dörren när du träffar med mänskliga resurser. Speciellt om din chef har varit kränkande eller slunga rasistiska uttalanden på ditt sätt, försök att skilja dig från situationen och närma sig det som om du presenterar materialet på uppdrag av någon annan.
  • Vill inte namnge samtal. Under mötet, vara så professionell som möjligt. Aldrig säga att din chef är helt enkelt en "dålig människa" eller "ond", utan istället lägga fram fakta och rapporten i en lugn, säker sätt.
  • Tacka personalchefen för hans / hennes tid. Vara nådig med avseende på mötet. Var noga med den mänskliga resurs professionell vet att du är tacksam för att ni blir hörda.
 7. 7
  Tänk att ingenting kan hända. Även i en slam-dunk situation där chefen har flagrant bryter många koder eller kränkningar, kan din chef inte gå bort över natten - eller ens alls. Chefen kanske vet vad du har varit upp till (eller kan misstänka) så att han / hon kanske redan har försökt att täcka bevis eller koka upp en berättelse som skulle bevisa att du har fel. I händelse av att det ser ut som din chef inte kan få sparken, överväga om du kan fortsätta att arbeta på företaget eller om du skulle vara bättre att arbeta någon annanstans.

Tips

 • Ta reda på om din fordran mot din chef kan vara konfidentiella. Om inte, fundera på om du är beredd att gå upp mot din chef, ansikte mot ansikte i en personalpolitik möte.
 • Så mycket som du kanske vill, inte agerar ut eller komma in i ett slagsmål med din chef - det kommer bara blåsa ditt skal.
 • Vara organiserad och medveten med din dokumentation och leverans med HR-professionella.

Varningar

 • Oavsett hur mycket du vill att din chef att försvinna, aldrig växt bevis eller hitta på något för att påskynda processen - detta kan leda till din bränning istället.
 • Om din chef gör sexuella närmanden mot dig och tar inte "nej" för ett svar, gå direkt till mänskliga resurser och eventuellt brottsbekämpande om ingenting förändras i minst en arbetsdag.