Wko

Hur man lär sig effektivt

som inte ace tester är ofta märkta som lat eller ouppmärksam. Om du inte mår bra i, eller kämpar, sedan inte avfärda dig själv som dum, eller lärarna som värdelös - det kan vara en mängd olika subtila saker som drar potential ifrån din inlärning.

Gör det mer intressant för dig och du kommer att börja lära sig mer effektivt. Enkla saker, som att lära sig, ta anteckningar och att vara mer organiserad kan maximera din inlärning potential mer än du någonsin kan tänka mig.

Steg

Hur man lär sig effektivt. Fördel med att göra.
Hur man lär sig effektivt. Fördel med att göra.
 1. 1
  Räkna ut vilka inlärningsstilar fungerar bäst för dig. Grunderna lär genom att se, göra och höra. Tänk tillbaka på något du minns väl från klassen, det var en praktisk verksamhet? Har läraren ger dig en detaljerad uppsats? Fick du en allmosor? När du vet hur du lär dig det kan göras bättre. Det finns också tester som finns tillgängliga på Internet för att avgöra din lärstil.
 2. 2
  Fördel med att göra. Praktiska aktiviteter är bra, eftersom de fastnar i och hjälpa dig mer:
  • När du utför i klassen, se till att du kan koncentrera dig.
  • Faktiskt, även när de inte behövs under en. Ju mer är, desto snabbare informationen fastnar.
  • Alternativt, istället för att ta anteckningar, spela in föreläsningen på en mini-brännare och ägna din uppmärksamhet, använda inspelningen för att skapa anteckningar efteråt. Detta extra steg tar tid, men använder sig av vad psykologer kallar "dual-kodande hypotes", där du är mer benägna att lära sig något om du upplever det på två olika sätt (dvs. lyssna och skriva, i det här fallet).
 3. 3
  Befria dig från distraktioner medan lärande., och din pratsam partner distrahera dig från din instruktör. Sitt på en lämplig plats, eftersom klasserna är för koncentration, inte prata med din. Förvara värdesaker i en påse, eller långt ifrån tillräckligt för dem att inte få din uppmärksamhet.
 4. 4
  Skapa goda relationer med dina lärare. Om du hatar din lärare, då du kommer att ha mycket svårt att lära sig. Var artig och show, och sätta in någon ansträngning, och dina lärare kommer att hålla en smak för dig som kommer att göra klasserna mer behaglig.
 5. 5
  Ställ små mål för dig själv. Till exempel, ta anteckningar under lektionerna, och i slutet av veckan, se om du kan skriva en kort uppsats baserad på det material du har lärt. Innan du börjar en ny enhet, skriv ner några på ämnet, och i slutet av varje lektion, se hur många av dem du kan svara. Varje gång du uppnå ett mål, belöna dig själv genom att köpa en eller klädesplagg, gå ut och ha kul, eller bara ta en paus.
 6. 6
  Göra saker mer intressant genom att räkna ut ett sätt att göra klasser trevligare. Finner sätt att motivera dig själv:
  • Hitta något om det ämne du lär som intresserar dig och fokusera på att lära så mycket du kan om det. Ju mer du vill lära dig, desto mer kommer du att lära dig.
  • Hitta en "studie kompis" - det är, en vän eller klasskamrat att studera med. Håll små tester / frågesporter för varandra, diskutera saker du inte förstår eller som intresserar dig, eller ta anteckningar tillsammans. Med någons företag kan motivera dig mer.
 7. 7
  Se om du kan sammanfatta vad du lärt dig i en liten anteckningsbok efter klassen. Skriv ner en mening eller två som du kan se tillbaka och minnas dagen med.
 8. 8
  Be om hjälp om du kämpar. Många människor gör inte detta. Om du upptäcker att du kämpar, vet att nästan alla lärare vill hjälpa dig komma ikapp. Se om din skola har en resurs rum du kan använda under studievecka hallar eller gå direkt till din lärare.

Tips

 • Ställ dig själv en stor belöning för att motivera dig totalt. Till exempel, tillåta dig själv att köpa en dyr post eller göra något lyxigt om din totala kvaliteter har förbättrats avsevärt.
 • Försök att vara mer observanta. Inuti och utanför klassrummet, praktik lyssna och komma ihåg detaljer. Tänk på klasser som ett annat sätt att vässa dina observationsförmåga.
 • Om du har problem med att förstå ditt kursens material, be om hjälp från en lärare, förälder, eller från en klasskamrat som greppar konceptet. Var inte generad, eller känna sig dum, eftersom dina studier är mycket viktiga, och eventuella problem som du har förtjänar att behandlas.
 • Om din skola erbjuder undervisning eller någon form av särskild hjälp, överväga att gå för det.

Varningar

 • En dålig relation med en lärare kan betyda att de är hårdare när märkning tester, eller inte så överseende om du glömmer dina läxor eller hamna i trubbel. Det händer inte hela tiden, och du ska inte fjäska för någon, men tänk på att lärare kan ha agg, alltför.
 • Om du betyg / lärande har varit mycket låg eller dåligt, så det kommer att ta tid och beslutsamhet att ta upp det. Stick igenom det, och saker och ting kommer att förbättras.