Wko

Hur man kör ett litet hotell eller pensionat

Fler och fler människor i dessa dagar lämnar sin stad jobb, ofta föränderliga länder och öppna små turistföretag som ett hotell. Om du för närvarande sitter på ett kontor och öppna ditt hotell är en dröm för dig då vara försiktig med alla romantiska idéer, kör en liten turistiska hotell är roligt, det är bra men det är också hårt arbete.

Steg

Hur man kör ett litet hotell eller pensionat. Capital / finans - Små familjedrivna hotell köps ofta på intäkterna från ett hus försäljning laddat med ett banklån.
Hur man kör ett litet hotell eller pensionat. Capital / finans - Små familjedrivna hotell köps ofta på intäkterna från ett hus försäljning laddat med ett banklån.
 1. 1
  Capital / finans - Små familjedrivna hotell köps ofta på intäkterna från ett hus försäljning laddat med ett banklån. Bestäm om du verkligen borde göra det, eftersom du kommer att behöva betala hus lån samt lån för verksamheten. Om du inte bor på hotellet.
 2. 2
  Plats - Om du vill komma in i turismen bör detta vara en av de första saker i ditt sinne. Regionen måste ha något speciellt för dig och dina kunder. Om det inte har fått något riktigt speciellt då du inte kan få en hel del kunder.
 3. 3
  Campingplatser - Den oerfarne måste vara försiktig här. Det är en enorm skillnad mellan att äga en campingplats och äga ett fält. Den avväpnande sak är att det ser ut som en enkel start eftersom allt du behöver är ett område, men det är helt enkelt inte så, och konkurrensen kan vara hård. Om du har hav, floder, sjöar, berg eller liknande till ditt förfogande kan du finna saker och ting fungerar bra men akta oss för att köpa en campingplats i ett "trevligt" landsbygdsområde som är icke-Standarduppg.
 4. 4
  Living utomlands - Om du emigrera till ett land med ett annat språk eller kultur då vara mycket försiktig med att förlita sig enbart på handeln från hemlandet, kan detta vara förödande i en dålig säsong. Namnet på spelet är att lära sig språket och fullt ut integrera. I länder som Frankrike, 80 till 90 procent av dina potentiella kunder är inhemska - du kan inte råd att ignorera denna sektor. Om du inte anger ett nytt land eller bara en ny del av ditt eget land sedan ett snabbt sätt att bli accepterad är att använda lokala leverantörer för allt, kommer ingenting fjäskar dig mer för det lokala samhället än ditt engagemang i den lokala ekonomin, du kan ofta accepteras lättare som företagare än en privatperson av just denna anledning.
 5. 5
  Business Typ - B & B, stugor och pensionat kan vara ett mycket attraktivt alternativ eftersom du inte förväntas vara i tjänst 24 timmar om dygnet, är även låga stjärniga hotell fortfarande förväntas ha desk personal i tjänst 12 timmar om dygnet. Var medveten om bemanning konsekvenserna av olika typer av företag. Det finns inget rätt eller fel här, men du bör tänka på om du kommer att behöva anställa någon och hur många timmar en dag du kan arbeta i säsong. Kolla in lokala arbetsförmedlingar lagar, är säsongsarbetare ofta skyddas av lagstiftning som innebär att du måste betala en extra summa till deras sociala trygghet.
 6. 6
  Seasons - Många hotell är säsongsbetonad, vissa har en säsong, vissa har två. En säsong kan vara trevligt om du kan generera tillräckligt med intäkter, två säsonger innebära fler månader att arbeta, eventuellt mer intäkter och kanske mer säkerhet. Återigen finns det inget rätt eller fel, men det är viktigt att tänka igenom frågorna och avgöra vad som passar dig.
 7. 7
  Lokala ekonomin - Vissa ägare som används för att tjäna en hel del pengar när de arbetade i en stad, men nu de tjänar en bråkdel av vad de brukade. Dock kan deras pension vara bra och de sparar mer pengar per år nu än de gjorde tidigare, är detta eftersom allt är billigare och de behöver inte spendera pengar jublande upp sig efter en dålig vecka på jobbet. Det kan ta dem ett år eller så för att inse hur mycket deras behov beroende på samhället, de värden och ekonomin de omgavs av. Att kunna gå i de vackra bergen med vattenfall och sjöar har inneburit att de bara inte använder mycket pengar på att försöka roa sig - livet är hög kvalitet och billigt. Dina erfarenheter kan skilja sig, kanske du funderar på att flytta till en plats där allt blir dyrare - det beror, så bara vara medvetna om denna faktor.
 8. 8
  Gäster - Nåväl, nu kommer vi till det viktigaste av allt - gästerna, det är dessa människor som du behöver för att locka till din anläggning och som, förhoppningsvis, kommer att komma tillbaka igen. Det finns många sätt att behaga gäster, kan jag inte ge dig råd om 5-stjärniga hotell, men jag kan säga något om små familjedrivna hotell etc. Det handlar om huruvida du verkligen vill hjälpa och behaga människor. I vårt hotell till exempel håller vi några disco ljus i restaurangen eftersom vi vet att varje så ofta, när vi har stor släkt grupper att det kan finnas ett tillfälle där en liten improviserad "familjen disco" med föräldrar och barn kan absolut göra det för vissa familjer. Detta är bara en liten sak som vi har gjort, det finns 101 andra men jag alltid kommer ihåg en liten flicka som frågade vad hon tyckte om semestern och hon sa "min födelsedag disco". Detta är vad det egentligen handlar om - barn familjer skratt kul och leenden - om du gillar att se folk le och tycker att det händer så har du ett försprång.
 9. 9
  Är du praktiskt? Du kan hitta dig själv med upp till fem eller sex månader om året med få eller inga kunder. Kostnaden för reparationer eller nya arbeten kan vara en stor del av dina utgifter - hur mycket du kan klo tillbaka till din vinstmarginal beror på dina praktiska färdigheter. DIY bodgers inte kommer att göra, kan du inte fyrtio gäster väntar en varm dusch medan du fumla med en passande, å andra sidan, om du kan få verklig kompetens så kan du spara en förmögenhet.
 10. 10
  Köp ett befintligt företag? - Mitt råd om du inte har kört en turistisk verksamhet innan helt enkelt är ja, särskilt om du flyttar till ett annat land. Vissa människor drar av underverk, men personligen skulle jag säga köpa din första företag med kunder, goodwill och all den infrastruktur redo att gå, så kanske om du känner dig mer äventyrlig vid ett senare tillfälle kan du överväga att sälja och starta ett nytt företag från grunden.
 11. 11
  Kan du se vad som finns under din näsa är du intelligent? Många människor kommer att bli förvånad över att veta att intelligens är ett krav för att driva ett framgångsrikt hotell eller turist business.It är mycket riktigt att den dagliga driften av ett hotell är inte rocket science, men det finns två saker du bör alltid vara tänkande. Den första är om du kan hitta sätt att göra vad du gör just nu mer effektivt, det handlar om ergonomi, arbetsflöden, arbete schemaläggning, investeringar i rätt utrustning och att kunna ständigt upptäcka ineffektiva delar av varje uppgift och att kunna resonera ut en bättre metod. Det andra är att du måste kunna se vad som finns under näsan, de flesta hotell finns en uppsjö av förbättring (inredning beslag anläggningar) när en ny ägare tar över - detta vanligtvis varar i några månader och sedan inget mer händer förrän nästa ägare kommer. Det är utomordentligt svårt när man lever dag ut och dag in med samma situation ska kunna fortfarande se vad som behöver förbättras till förmån för dina gäster eller själv. Ett program för ständiga förbättringar tar ett sinne som kan upptäcka potential och möjligheter som en självklarhet.

Tips

 • Det är i allmänhet bättre att låna så lite pengar som möjligt, familjeägda turistföretag är inte riktigt dyra och mindre du är skyldig det bättre.