Wko

Hur man köper en restaurang

Restaurangbranschen är tufft, men det kan också vara ganska lukrativ och givande. Det finns många saker att ta hänsyn till innan man köper, och många saker att tänka på. Innan du öppnar en restaurang, ska du också göra lite due diligence på dig själv. Det är lätt att bli kär i tanken på att köpa en restaurang. Verkligheten är mycket svårare.

Steg

Hur man köper en restaurang. Definiera vad du vill ha och ännu viktigare, passar vad din livsstil innan du går på jakt efter den perfekta restaurangen.
Hur man köper en restaurang. Definiera vad du vill ha och ännu viktigare, passar vad din livsstil innan du går på jakt efter den perfekta restaurangen.
 1. 1
  Definiera vad du vill ha och ännu viktigare, passar vad din livsstil innan du går på jakt efter den perfekta restaurangen. Författarna till boken Aptit för förvärv omfattar ett helt kapitel om de tio frågor du bör ställa dig själv innan du börjar söka. Detta kan inkludera vinstnivå du behöver samt de frågor livsstil som varje restaurang ägare bör tänka på.
 2. 2
  Välj ditt mål klient. Ska du sikta på en hög omsättning av pizzor till unga yrkesverksamma, eller kommer du att söka upp en mer mogen och kräsna publik? En varierad och experimentell meny kan vara lämplig i det senare fallet, medan det för den förstnämnda en mer traditionell urval med fokus på kvalitet ingredienser skulle vara mer passande. Tänk på att yngre människor kommer att äta mer och kommer att se det som mindre av en särskild händelse - även om de kommer sällan spenderar över £ 15 eller 10€ per huvudet. Å andra sidan är det troligt att de kommer att spendera mindre tid i restaurangen så passande i fler sammanträden är en möjlighet. Äldre människor kommer förmodligen fortfarande se äta ute som en behandling eller lyx och sannolikt kommer att spendera mer i både tid och pengar.
 3. 3
  Välj en plats. Centrum lokaler med gott om parkeringsplatser och en närhet till pubar eller biografer är oftast den mest framgångsrika, men är mest kostsamma att underhålla. Hyrorna är högre än de som ligger på gatan, men sväng av kunderna kommer att vara högre.
 4. 4
  Kontrollera att det område du väljer har demografin som matchar din avsedda kundbas. Göra en del forskning om hushållens inkomster och mönster utgifter för de stadsdelar du överväga. Kan de ha råd att äta ute på en regelbunden basis på en restaurang som ditt, och ännu viktigare, gör de? Det finns massor av databasen tjänster på nätet som samlar och säljer inkomster och utgifter uppgifter... det är väl värt kostnaden för de rapporter som har den informationen i hand innan du gör ett beslut.
 5. 5
  Välj en specifik restaurang som du vill köpa. Innan du presentera dig till ägarna, besök som kund under olika tider på dagen för att se vad deras handel är verkligen. Räkna tabeller, och försöka uppskatta check summor per bord så att du kan jämföra den siffran till påståenden säljarna.
 6. 6
  Gör ett erbjudande att köpa restaurangen. Kontrollera böcker av krögare. Besök ofta och se hur trångt det är, vid olika tider på dagen. Titta på ätvanor hos kunder och mode klänning.
 7. 7
  Betrakta kostnaden. Restaurangen kan behöva omfattande ommöblering eller utrustning kan behöva uppgradera. Figur kostnaderna mot vad man tror kan vara den inkomst, beroende på vilka kunder du har sett, och de måltider som de har köpt.
 8. 8
  Få ordet. Även word-of-mouth är en restaurang livsnerv, annonsering i lokala tidningar eller dela ut broschyrer kan vara en nödvändighet - särskilt om du försöker att vända en flaggning företag.

Tips

 • Som mat blir en nationell besatthet, är det knappast förvånande att människor lockas till restaurangen handeln.
 • Framgångsrikt driva din egen restaurang kommer att förse dig med det varma glöd, liksom vissa finansiella belöningar.

Varningar

 • Hyresavtalet är oftast det som går sönder eller gör dina pengar.
 • Ta reda på vad som är den verkliga orsaken (s) om försäljning av restaurangen.
 • Om du aldrig har arbetat i en restaurang, avvakta med att köpa en tills du får lite fast restaurang erfarenhet. Försök att få exponering mot alla aspekter av verksamheten, från clearing tabeller att vara på vänta personal till kök, och helst ledning (inköp, hyra och bemanning, schemaläggning, menydesign, etc.)
 • Stanna till verksamheten vid udda timmar och faktiskt räkna klienter föra register över sina beställningar. Om du gör någon registrering av detta slag kommer du att kunna titta på böckerna och se om de är sanna.
 • Var noga med att göra fast affärsplanering före köpet. Schemalägg en tid att prata med ett lokalt företag konsult som SCORE gratis om verksamheten.
 • Att äga en restaurang är en 24/7 engagemang. du måste vara beredd att ägna hela ditt liv till det, åtminstone för det första året eller två. Alltför många människor ser det roliga och glamour, och vet inte om övernattningar sover på kontoret eftersom du är för utmattad för att gå hem.