Wko

Hur man gör gott kaffe hotellrum

Tänk dig det här scenariot: du är på väg, och du dra en suck av lättnad när du ser att din har en kaffebryggare som väntar på dig. Men när du går att brygga en kopp att njuta i avskildhet på ditt rum, hittar du att slutresultatet är ganska... besvikelse. I själva verket kan brygga din egen kopp kaffe i hotellrummet vara mer ekonomiskt och kostnadseffektivt, men kanske inte alltid vara upp till kaffet kvalitetsnormer som du förväntat. Innan du skynda ner till det lokala kaféet dock och slösa bort en annan del av vad som kan bli din för en latte, prova dessa tips och tricks för bättre hotell kaffe.

Steg

Hur man gör gott kaffe hotellrum. Kör vatten först genom kaffebryggaren innan bryggning med verkliga kaffe.
Hur man gör gott kaffe hotellrum. Kör vatten först genom kaffebryggaren innan bryggning med verkliga kaffe.
 1. 1
  Förstå där många kaffebryggare misslyckas.
  • Vissa kaffebryggare inte fördelar tillräckligt effekt till värmeelementet, och misslyckas med att nå den perfekta kaffet intervallet bryggning temperatur på 195-205 grader Fahrenheit, eller 90,5 till 96 grader Celsius.
  • Ett annat problem är att när kaffebryggare tar för lång tid att brygga kaffe, kan det resultera i bittra och hårda smaker. Helst bör processen ta endast 6 minuter.
 2. 2
  Kör vatten först genom kaffebryggaren innan bryggning med verkliga kaffe. Detta gör att kaffebryggaren för att värma upp, vilket kommer att hjälpa vattnet komma närmare detta ideal bryggtemperaturen. När det är gjort, häll det heta vattnet tillbaka in i kaffebryggare och omedelbart köra igenom det igen, denna gång med kaffe.
 3. 3
  Tillsätt en nypa salt. Egentligen är endast några korn behövs. Att kasta i lite salt med kaffesump kommer tona ner bitterheten och kan föra ut mer av kaffets bättre smaker. Vissa människor lägger det efter koppen har bryggts. Om du är skeptisk, eller orolig för att hamna med en salt kopp kaffe, följer alla de andra stegen, och bara lägga salt om kaffet lämnar något att missa, strö lite, smak, och tillsätt mer salt som behövs. Det kan ta ett litet experiment för att ta reda på hur mycket salt som behövs för att "fixa" en kopp kaffe, och det kan variera från märke och kaffebryggare.
 4. 4
  Tjuvstarta. Ställ en timer. När cirka 6 minuter har gått, dra potten (eller karaff) av brännaren och servera allt kaffe som redan görs. Sätt en mugg i potten s plats så att återstoden av kaffe görs (som förmodligen kommer att vara ganska hårda, och värda dumpas) inte droppar överallt. Detta skär av bryggningen innan kaffet blir bitter. Även om du inte har så mycket kaffe, minst det ska vara gott kaffe, och du kan alltid starta ett nytt parti.
  • Ett annat alternativ är att använda endast hälften av den mängd vatten till brygga (vilket förkortar bryggtid) och tillsätt sedan varmvatten till kaffe efteråt att späda ut det. Beroende på hur du få hett vatten, kan detta resultera i ljummet kaffe.
 5. 5
  Drick omedelbart. Lämna inte bryggt kaffe i potten eller glaskannan på brännaren. Häll ut det i en mugg eller kopp så snart den är klar, och börja läppja innan kaffet börjar smaka som het aska!

Tips

 • Använd flaskvatten för att eliminera klor smak.
  • Om du inte har vatten på flaska, sedan lägga vatten i kannan natten innan och lämna locket och ljuset på i badrummet. Övernattning kommer luft och ljus minskar klor lukt och / eller smak.
 • Använd inte dessa frigolit koppar levereras till dig i hotellrummet. De kan ofta vara bristningsgränsen när det kommer till en ordentlig kopp kaffe. Istället, be receptionen för en keramikmugg eller, om du är den enda som serveras, använd karaff från kaffebryggaren själv. Det är vanligtvis en "4 cup" - som faktiskt är två väl tilltagna muggar.
 • Dessa instruktioner kan också vara användbart om du har en dålig kaffebryggare hemma, eller om du har en stash av dåligt kaffe att arbeta igenom.
 • Om kaffet inte är tillräckligt stark, kan du prova att sätta både den vanliga påsen och koffeinfria väska i korgen, eller be receptionen för en extra paket eller två av regelbunden.
 • Kvaliteten på gratis hotel kaffe ofta lämnar mycket övrigt att önska. Om du tar ett litet paket av din favorit kaffe från hemmet, kommer du att vara ett steg närmare en roligare brygd.
  • Ännu bättre, ta med egna nymalda bönor och en en-kopp dropp apparater och filter som passar över en mugg, sedan värma vatten på flaska i kaffebryggare och häll över ditt eget kaffe.
  • Att sätta en skvätt kanel eller muskot i kaffet innan det bryggs kan sätta en gnista av liv i ens inaktuella paket motell kaffe.

Varningar

 • Se till att kaffebryggaren är ren innan du använder. Om du är osäker, städa och tvätta kaffebryggaren själv på ett grundligt sätt. Sanningen är, är hotellet kaffepannor sällan rengöras, och människor har varit kända för att göra vidriga saker i dem.
 • Om kaffekanna har en mörk, röd-orange fläck, kanske det har använts för att brygga metamfetamin, och den resulterande kaffe kunde vara farliga för din hälsa. Om det finns en kemisk lukt i rummet, det är en annan röd flagga.