Wko

Hur man blir en psykolog

Är du en high school student intresserad av att studera för att bli en psykolog? Om så är fallet, kommer du snart börja en potentiellt givande, men tidskrävande studieprogram. Olika grader, licenser och certifikat finns tillgängliga.

Steg

Hur man blir en psykolog. Prata med en studievägledare om de olika vägar till examen och olika arbetsmiljöer.
Hur man blir en psykolog. Prata med en studievägledare om de olika vägar till examen och olika arbetsmiljöer.

Del ett: förbereda för forskarutbildning

 1. 1
  Prata med en studievägledare om de olika vägar till examen och olika arbetsmiljöer. Rådgivaren kan berätta vilken väg leder till jobbet resultatet du har i åtanke.
 2. 2
  Lär dig så mycket du kan om hela området psykologi. Det finns många sub-specialiteter att tänka
  • Organisatorisk och industriell psykologi: studiet av människans psykologi i industriella arbetsmiljöer och stora organisationer.
  • Klinisk psykologi: studiet av människans psykologi i kliniska inställningar som sjukhus och psykiska hed faciliteter, inklusive psykoterapi.
  • Kognitiv psykologi: studiet av interna tankeprocesser såsom problemlösning, minne, perception, och tal.
  • Neuropsykologi: studiet av hjärnan och större nervsystemet och hur de bidrar till mänsklig psykologi och beteende.
 3. 3
  Förbered dig för att studera på en fyraårig universitetsutbildning. Detta innebär att du förmodligen bör ta avancerade eller akademiska kurser i hela gymnasiet, och göra bra! Ju bättre din akademiska meriter desto fler val du måste. De bästa skolorna kräver fasta höga gymnasiebetyg och höga provresultat.
 4. 4
  Få en kandidatexamen. Att arbeta som psykolog kräver en avancerad examen, men först behöver du en kandidatexamen. Du behöver inte större i psykologi, men det bör vara en examen som är minst i samband med området psykologi.
  • Mänsklig utveckling, som anser hur ett spädbarn utvecklas till en vuxen.
  • Sociologi, som anser hur det mänskliga subjektet uppträder i sociala grupper.
  • Anatomi / fysiologi. Detta är en bra kandidatexamen för att få om du är intresserad främst i kognitiv psykologi och hur hjärnan fungerar.
  • Även kemi. Så mycket av hur våra hjärnor fungerar beror på komplicerade kemiska reaktioner. Återigen, är denna typ av studie mer lämplig för kognitiv psykologi än klinisk psykologi.
 5. 5
  Medan du studerar för kandidatexamen, engagera sig i forskning. Många college psykologi avdelningar bedriva psykologisk forskning. Eleverna deltar som försökspersoner och som forskare. Forskning erfarenhet är avgörande för att bli antagen till en forskarutbildning.

Del två: studie i forskarskolan

 1. 1
  Bestäm om du vill studera i ett magisterprogram eller en forskarutbildning. Ett masterprogram i allmänhet kommer att förbereda dig att arbeta som ett äktenskap och familj rådgivare eller som skolpsykolog. En forskarutbildning förbereder dig för att arbeta som psykolog på ett sjukhus, klinik, eller någon annan form av institutionell miljö.
  • Masterprogram tar två till tre år att slutföra, med förra året är en praktikplats där du samlar timmar på fältet.
  • Forskarutbildningen tar 6-7 år efter gymnasiet. Inse att det finns flera olika doktorsexamina, inklusive Ph.D. program och PsyD program. Också inse att många doktorandprogram ge ekonomiskt stöd till studenter, som typiskt fungerar för universitetet som lärarassistenter och forskarassistenter. Masterprogram normalt inte tillhandahåller denna typ av ekonomiskt stöd.
  • Många människor tror att för att få en doktorsexamen måste du först få en magisterexamen. Detta är inte fallet. Om du vill bli ett äktenskap och familj rådgivare eller skolpsykolog, komma in i ett magisterprogram direkt ur gymnasiet. Om du vill arbeta som psykolog på ett sjukhus, komma in i en forskarutbildning.
 2. 2
  Bestäm vilken specialitet du vill fokusera på. Psykologi är ett enormt område. Du måste lära dig om många underkategorier. Fokusera på en underkategori kommer att avgöra var och hur du kommer att arbeta som psykolog efter examen.
  • Pedagogisk psykologi.
  • Rehabilitering psykologi.
  • Miljöpsykologi.
  • Psykologi och lagen.
  • Trauma psykologi. Och många fler!
 3. 3
  Bli involverad i psi chi eller din skola psykologi klubb. Detta kommer att hjälpa dig att landa ett jobb efter att du har examen.
 4. 4
  Tänk mer utbildning. Tro det eller ej, det finns fortfarande mer att lära sig även efter examen med doktorsexamen En ettårig postdoktorala anställning vid ett universitet kan hjälpa dig att landa ett prestigefyllt jobb.

Del tre: hitta ett jobb

 1. 1
  Ansluta sig till Europeiska Psychological Association och delta i nationella och regionala konferenser.
 2. 2
  Vara villig att flytta. När du har din examen, är det bästa sättet att få jobbet du vill vara beredd att flytta till det område där jobben finns. Psykologer behövs överallt.
 3. 3
  Förvärva nödvändiga licenser. Kom ihåg att dessa krävs utöver graden själv.
 4. 4
  Många länder har sina egna licensvillkor protokoll som du kanske inte har lärt sig om i forskarskolan. Mer information kan hittas på webbplatser som The europeiska Psychological Association för mer information om hur man skaffar sig en licens.

Tips

 • Var medveten om de olika mellan att vara en "psykolog" och en "psykiater." Att vara en psykiater, måste du gå till läkarutbildningen och få en medicinsk examen (MD). Sedan specialiserar dig inom psykiatrin. Psykologer har inte medicinska grader, och därför inte kan ordinera medicin.