Wko

Hur kan man förbättra verbalt minne

The Missing Link Minne

Denna artikel täcker de två auditiva delen Teknik och Motor artikulation. Introduktionen är en kort översikt av tekniken, följt av steg för steg avsnitt förklarar de individuella aktiviteter för de tre stegen i kursen.

Introduktion till att förbättra din verbala minne

Hur bra är ditt verbala minne, och hur bra är din verbal representation? Okej att börja med en liten utmaning att se hur bra din verbal representation är.

Prova följande experiment. Tänk dig att vifta med armarna runt framför dig. Bild vifta med armarna omkring bakom dig där du inte kan se dem. Lätt? Koncentrera dig på känslan av armarna rör sig, luften som passerar över och runt dem. Föreställ dig känslan av att köra handen upp och ner korsryggen.

Simple?

Tänk dig att tala högt och tänka höra någon tala högt, men fokusera på att frammana upplevelsen av att höra dem, säger inte det för dig själv i ditt inre röst.

Inte så lätt?

Okej, nu hålla munnen stilla och föreställa sig känslan av att tala. Kan inte? Borde inte du kunna föreställa sig rörelsen av din tunga, läppar, taket i munnen, nasal passage och käken. Anledningen till att du inte har denna förmåga är att det är bortom normal upplevelse. Många kanske kan visualisera det eller vet hur de gör det, men nästan alla kommer inte att kunna mentalt framkalla känslan av att göra ett ljud, än mindre sett en vanlig fras. Skulle det förvåna dig att förbättra denna förmåga kan förbättra verbalt minne.

En påverkande faktor är hur kan du garantera verbalization behandlas i den bit som är tänkt att bearbeta ljud. Detta kan uppnås enkelt genom munnen ett vokalljud, ett ord eller ens en fras samtidigt försöka återkalla ett annat ljud. Detta kallas att låsa upp din inre röst. Detta kommer att säkerställa att den konkurrerande motorn representationen är upptagen eller låst och inte kompenserar. Håll det enkelt att börja med genom att bara munnen en vokalljud.

Testa det, gör en vokal ljudet i huvudet, till exempel, "Ah", samtidigt som munnen ett vokalljud till exempel "e". Den munnen av vokalljud ska avbryta (låsa upp) på "Ah" i huvudet. Som du förbättra dig bör kunna framkalla ett ord sedan senare på en fras

Steg

Hur kan man förbättra verbalt minne. Introduktion till att förbättra din verbala minne.
Hur kan man förbättra verbalt minne. Introduktion till att förbättra din verbala minne.

Förbättra auditiv representation

Du måste öva dessa aktiviteter flera gånger per dag.

 1. 1
  Evoke enskilda ljud. Tanken är att försöka minnas ljud som inte kan representeras av din inre röst (exempel nedan). Försök att framkalla så många ljud som du kan. Fokusera inte för mycket på ett ljud, måste du prova så många du kan för en liten stund sedan gå vidare till en annan om ljudet inte komma till dig. Detta kommer att vara lättast att göra på natten, när du är avslappnad.
  • En larmsignal.
  • En enda anteckning från en bekant eller trevlig klingande instrument (dvs. piano).
  • Bullret från en summer från en bekant game show.
  • Ett brakande ljud.
  • Smashing kokkärl.
  • En dörr stängning.
  • Ett knäppande ljud.
  • Klicka på knappar
  • Att sätta en kopp på ett bord
  • Den hög pitch skriker av ett barn eller ens en bebis skriker.
  • Belches
  • Alla andra intressanta ljud du hör hela dagen
 2. 2
  Få en diktafon och spela in ett ljud och spela upp det efter några sekunder. Försök att minnas det exakt. Tänk på ljudet och sedan spela den igen efter några sekunder.
 3. 3
  Lyssna på snuttar av klassisk eller instrumentalmusik. Försök att komma ihåg melodin eller hålla den i ditt huvud. Se till att du koncentrera dig på kvaliteten på noterna. Börja med några enkla anteckningar i taget och gradvis utvecklas till mer komplicerade melodier.
 4. 4
  Fokusera på att påminna dagliga händelser, till exempel när du gick för en måltid. Försök att erinra om några av de tillfälliga ljud såsom klirrande ljudet av personalen som tjänstgör släppa ut livsmedel, fotspår eller ljudet av att hälla en drink.
 5. 5
  Försök att föreställa vänner och älskade säger ditt namn eller en fras som de är kända för. Sedan gå vidare till personer som du inte känner väl. Slutligen, försök att minnas voice-overs från annonser och slogans. Undvik röster som liknar dina. Starka känslor bistå minns, så välbekanta fraser och välbekanta röster kommer att vara det enklaste först. Försök att göra detta med så många sorter av röster som du kan. Var säker på att du återkallar själva rösten, snarare än att bara upprepa vad som sades i din inre röst. Se om du kan bygga en repertoar av röster.
  • Under samtalet vara uppmärksam på rösten av en högtalare. Om du är kvar ur konversationen för lite, lyssna in och försöka hålla en fras som har talats sedan efter ett tag försöka hålla en annan i ditt sinne. Lite försök senare för att hämta en fras från tidigare.
  • Använd diktafon och spela in en talad fras, spela upp det efter några sekunder. Försök att minnas det exakt. Tänk frasen spela sedan tillbaka till dig själv.
  • Vänd tv just ner tills du kan bara urskilja vad som sägs. Sedan minns vaga intryck av sina röster. Du kommer förmodligen hitta det kommer att vara något lättare än att försöka minnas någons röst kallt. Dessutom kommer det att bli lättare med upprepningar av program som du har sett förut!
 6. 6
  Läs så många meddelanden som du kan under dagen. Prova och hör dem i en bekant röst.
 7. 7
  När du har tid under dagen försöka få in en vana att namnge allt i huvudet på en annan röst. Använd olika röster för varje objekt, åter låsa den inre rösten ibland.
 8. 8
  Läs bekanta barndom böcker eller serier. Detta bör göras minst en kvart varje kväll. Bli inte frustrerad om du inte kan komma ihåg texten ord för ord-målet är att framkalla ljud, inte memorera boken. Kom ihåg att låsa din inre röst då och då.
  • Läs dem i en bekant röst. Du kan ibland, förlorar rösten. Om detta är fallet, byta till en mer distinkt röst eller en som du har hört på senare tid.
  • Läs en passage, sedan minns det. Efter nästa passage har återkallats, minns passagen dessförinnan, sedan läsa det högt igen, och fortsätta med detta tills du har en progression av passager.
  • När du blir bättre, utvecklas till längre och mindre kända romaner.
 9. 9
  Läs din dagbok tillbaka till dig själv i någon annans röst.

Motor representation

Denna andra del av programmet behandlar beröring och motor komponenter av tal.

 1. 1
  Få en praktisk kännedom om det fonetiska alfabetet och mekanik tal. Detta kommer att ge dig den nödvändiga mentala ram för att känna igen och förstå de motoriska och beröring förnimmelser av verbal artikulation.
  • Mekaniken av tal är bäst presenteras via lektioner med en serie bilder för att presentera positionen av tungan och munnen, etc., för varje ljud, vilket i sin tur är relaterat till studiet av fonetik. Inlärning av fonetik och mekaniken i tal bäst hjälp med en illustrerad och detaljerad uppdelning av hur varje ljud görs, som kan hittas i titeln "The Missing Link Memory" av J Rowan.
 2. 2
  Tala en fras och sedan föreställa sig att säga att frasen samtidigt koncentrera sig på känslan av tal. Sedan öva detta i omvänd ordning: föreställa eller framkalla en fras och sedan säga det högt, hela tiden koncentrera sig på känslan av varje komponent. Denna byta omgången av aktiviteter kommer att hjälpa dig att bygga upp en stabil och mer noggrann fysisk representation av tal.
 3. 3
  Utför dessa uppgifter igen. Men ge dig själv en sekundär uppgift för att skapa störningar. Denna användning av en sekundär uppgift är att hämma de fungerande områden från att hjälpa i verbala representation och eventuellt drunkning ut fördelarna av behandlingen genom att tvinga i fungerande område att ta hela arbetsbördan.

Tips

 • Det är också lämpligt att ta upp ett musikinstrument, något enkelt. När du spelar, spelar stor uppmärksamhet åt ljudet. Du måste lära dig skalor genom att höra tonerna i huvudet och spelar rätt tangenter på instrumentet, inte bara veta fingersättning för en viss del. Börja med delar av låtar, några anteckningar två eller tre. Övningen är inte bara att lära sig att spela musik utan att vara uppmärksam på ljud.
 • Det är bäst att föreställa sig inte mer än två eller tre ord i följd under de tidiga stadierna av erinrar röster. Du ska bygga upp flyt och antalet ord med den tid du fylla i denna del. Försök att föreställa röster som är intressanta t.ex. pipig, djup eller ens accent. För att se till att du inte använder din inre röst, låsa upp, om att skvallra en avbryter vokalljud ljudet fantasi för mycket då man inte satsar på frammana ljud. Men om det stör din utveckling, hålla tillbaka på att låsa upp den inre rösten alltför ofta. Igen vid första en fras kommer att skilja sig i klarhet men så småningom kommer det att gradvis bli tydligare.
 • Senare i samband med aktiviteter under läsningen uppgifter du kan uppleva en mild värk, på ena sidan av huvudet och mild trötthet denna väntas oroa dig inte, du bara använder en del av din hjärna du har aldrig använt tidigare. Om du har problem att somna då detta är ditt svar. Du kan också uppleva några livliga drömmar också oroa dig inte det är allt som kan förväntas.
 • Förvänta dig inte din fantasi av ljud för att öka dramatiskt omedelbart kommer det förbättras gradvis, så småningom kommer det att vara lika levande bildspråk, som många tar för givet. Ljudet kommer som ett vagt intryck vid första och senare på den kommer successivt att bli mer tydlig.
 • Få en diktafon eller en mp3-spelare, många mobiler har denna funktion inbyggd
 • Lås upp din inre röst: Se verbalization behandlas i den bit som är tänkt att bearbeta ljud. Detta kan uppnås enkelt genom munnen ett vokalljud, ett ord eller ens en fras samtidigt försöka återkalla ett annat ljud. Detta kallas att låsa upp din inre röst. Evoke höra en vokal ljud, ord eller ens om du kan en fras, till exempel, "Ah", samtidigt som munnen ett vokalljud till exempel "e". Den munnen av vokalljud göra en lite svårare (låsa upp) för att framkalla "Ah" ljud, är detta främst på grund av den auditiva centrumen har att göra allt arbete.
 • En annan viktig del av detta minne teknik är att byta runt den ordning du gör aktiviteter, lyssna på en fras eller låter sedan framkalla den och framkalla en fras eller ett ljud och sedan lyssna på den. Detta är mycket viktigt, du behöver en referens att arbeta från, men du måste också kunna bild och framkalla verbal artikulation utan några frågor, ledtrådar eller utlösare.