Wko

Hur att upprätthålla en 4,0 GPA

Vill få bra betyg i högstadiet och gymnasiet? Det är inte så svårt som du tror det är. Bara följa med dessa steg, och genom hårt arbete och engagemang kommer du att vara på väg!

Steg

Hur att upprätthålla en 4,0 GPA. Bestäm dig för att göra vad som är nödvändigt för att få dina betyg fram till ett eventuellt ett +, om du inte redan har gjort det.
Hur att upprätthålla en 4,0 GPA. Bestäm dig för att göra vad som är nödvändigt för att få dina betyg fram till ett eventuellt ett +, om du inte redan har gjort det.
 1. 1
  Bestäm dig för att göra vad som är nödvändigt för att få dina betyg fram till ett eventuellt ett +, om du inte redan har gjort det. Oroa dig inte, du behöver inte memorera dina läroböcker, men:
  Placera föremålet med egna ord genom att göra en skiss eller flashcards;
  Rita och lära tidslinjen / historia av aktuella händelser, till exempel hur och när kunskapen ökat, lära kartor, tabeller och diagram;
  Slå in dina läxor, essäer och term uppsats om tid;
  Var uppmärksam i klassen, och försöka känna och helt förstå material som kan finnas på prov.
 2. 2
  Få organiserade. Håll dig uppdaterad. Få en pärm och anteckningsbok för varje ämne. Bli av med gamla tidningar eller uppdrag om du tror att du kommer att hänvisa till dem.
  Ligg steget före, vara informerad. Skanna och sedan läsa vidare.
  Skaffa en anteckningsbok eller en planner för att skriva dina dagliga uppgifter, såsom läxor.
 3. 3
  Ta fasta anteckningar, och glöm inte att revidera dem. Använd de anteckningar du tar i klassen som utkast, och skriva om dem när du kommer hem.
  Fråga din lärare, om du har några tvivel eller frågor om föreläsningar, extra uppläsningar och tilldelat arbete (inte vara alltför blyg eller rädd).
 4. 4
  Gör alla dina läxor och läsa sidorna för nästa session. Att studera och öva färdigheter utöver läxor är ett enkelt sätt att hålla dina betyg upp. Läxor allmänhet omfattar material du redan har fått lära och ska sedan lära sig, så om du betalar uppmärksamhet, bör det vara ganska lätt.
 5. 5
  Bränna Midnight Oil, på helger, helgdagar och semestrar för avancerad skola och kurser college såsom tandsten och bortom (förstå och härleda matematiska bevis), matematik och teori i fysik, djupgående historia tidslinje.
  Tillägna sig och använda den intrikata terminologin i biologi, komplicerade formler och teorier som i kemi, eller musikteori, utveckla tekniker för konst och kontrast och jämföra genrer av litteraturen. Sådana ämnen inte lärt sig förrän du gör avancerade mätningar, inskärpa kärlek till lärande och uttömmande praxis, lära detaljerade processer, lära labben och förstå avledningar av begreppen och hur terminologin utvecklade (flödet av tidslinjen för framsteg inom kunskap och ansökningar på varje ämne).
  Avid elever kan välja de "hårdare" lärare och utmanande ämnen, insistera på att få sina studier validerats i sina liv, genomsyras dygder däribland kärleken till kunskap och vara väl jordad, får inte-med på rote minne och borra, eller genom att ta Easy (ge-mig en grade) kurser.
 6. 6
  Studera dina motiv. Bredvid läxor, det är det viktigaste du kan göra ur klassen. Se till att du ägna tillräckligt med tid för varje ämne som du kan ha ett bra grepp om vad du studerar.
 7. 7
  Gör extra kredit. Det är inte så illa som du kanske tror. Det är bara lite mer arbete för ett lyft i din klass. När allt är som det inte din klass kan gå ner efter att ha gjort det, eller hur?
 8. 8
  Do dike inte. Du kan inte få 100%, om du inte dyker upp och inte göra jobbet. Om du absolut måste missa klassen, ta in en anteckning så att du får ursäktas för frånvaro.
 9. 9
  Vara långlivade. När du har ett A, fortsätt studera och göra dina uppdrag. Repetition är nyckeln.
 10. 10
  Förbättra ditt arbete vana vid skolan, att komma ihåg att dessa åtgärder inte är garanterade att få dig en 4 0,0 medeltalet, utan snarare att prestera ditt bästa.
 11. 11
  Få en god natts sömn. Inte sömnig i skolan. Det har bevisats att sova hjälper sinnet slappna av och gå igenom dina problem, så att du kan förstå dem på dina tester.
 12. 12
  Ät en riklig, hälsosam frukost. Studier visar att frukosten stimulerar hjärnan.
 13. 13
  Kom ihåg varför du försöker få en hög gpa, hela vägen genom dina studier. Tänk på vad det betyder för dig, varför det är viktigt att utmärka sig i skolan och hur det kan gynna dig med finansiella stipendier för att delta i högskolan i ditt val - och få in juristlinjen eller medicinsk skola utanför högskolan, kandidatexamen.

Tips

 • Hänvisa tillbaka till ditt arbete när du studerar för bedömningarna.
 • Vänta inte till sista stund för att avsluta ett uppdrag! Kvaliteten på uppdraget kommer att gå ner, om du rusar det. Likaså procrastinate inte samtidigt säger själv att du kommer att "göra det senare". Inledas tidigare, och ta så mycket tid som du behöver.
 • Underskatta inte din förmåga att uppnå ett högre betyg.
 • Avsluta läxor tidigt så att du inte är stressad.
 • Försök att undvika att få problem. Följ reglerna. Var respektfull och hedrande. Vara snabb till klassen (aldrig långsam).
 • Studera en vecka innan ett test, inte bara i sista minuten.
 • Se till att du håller en positiv attityd.
 • Håll dig frisk. Få minst 8 timmars sömn per natt. Också dricka mycket vatten.
 • Studie med flash-kort, som är lätt att organisera, lägga till mer, och avsätta kort som är väl förstådda, eller använd konturer som har alla de viktigaste frågorna och även kolla fotnoter och göra några avancerade övningar i matte och sådant.
 • Om du har problem med klassen material, frågar läraren, professor eller lärarassistent för förtydligande av svåra begrepp. Detta känns som en no brainer, men många elever känner sig generad och aldrig få den hjälp de behöver. Denna enkla tips kommer att spara dyrbar studietid, och visar professorn hur beslutsamma du är på att göra väl i hans / hennes kurs.

Saker du behöver

 • Pennor / Pennor
 • Obs bok
 • Ett bindemedel för varje ämne
 • High-tändare
 • Registerkort för anteckningar
 • Mellanväggar och papper för bindemedel
 • En planerare