Wko

Hur få en konkurrensfördel i näringslivet

Att ha en konkurrensfördel, måste du skapa en fördel gentemot dina konkurrenter. I den aggressiva näringslivet, speciellt i dagens ekonomi, räknar varje fördel att etablera ditt företag i toppen av din bransch. Att få en konkurrensfördel tar strategisk planering och omfattande forskning.

Steg

Hur få en konkurrensfördel i näringslivet. Analysera din målgrupp och identifiera dina konkurrenter.
Hur få en konkurrensfördel i näringslivet. Analysera din målgrupp och identifiera dina konkurrenter.
 1. 1
  Analysera din målgrupp och identifiera dina konkurrenter. Din målgrupp är "en specifik grupp av konsumenter vid vilken ett företag syftar sina produkter och tjänster" (entreprenör). En målgrupp kännetecknas av socioekonomiska, demografiska och gemensamma egenskaper och behov som gör dem den bästa publiken att fokusera på att sälja till. Att avslöja din målgrupp, svara på följande enkla frågor: Vad är det jag säljer? Vem kommer troligen köpa eller konsumera min produkt eller tjänst? Innan du kan krossa dina konkurrenter, måste du veta vilka de är. Ta reda på vilka företag går efter din samma målgrupp. Hur skiljer de sig från andra företag i branschen? Var finns de? För att hitta den här informationen, kan företagskataloger användas för att söka gratis företagsprofiler. Information som ingår i företagsprofiler är företag översikt, kontaktinformation, plats, viktiga fakta, anställda och företagets betalning betyg.
 2. 2
  Lär av dina konkurrenter och dina kunder. Var inte rädd för dina konkurrenter, utan snarare använda dem som ett verktyg för lärande och bedöma deras affärsmodell. Lär dina konkurrenters styrkor och svagheter - imitera sina styrkor, och använda sina svagheter till din fördel. Använd företag som specialiserat sig på affärsinformation, t.ex. Cortera, för att konstruera och analysera en konkurrenskraftig landskap av målgrupp. Verksamheten information du lära dig från dina konkurrenter kommer att hjälpa dig att utveckla konkurrensfördelar du behöver för att överträffa dem i din bransch. Intim kundkännedom är lika viktigt som konkurrent kunskap. Att få fördjupade insikter om din kundportfölj gör att du kan maximera intäkterna potential, öka kundlojalitet och öka potentiella kunder. Du kan använda en blandning av många verktyg och metoder för att mäta konsumentinsikt och både din position på marknaden och lägena för dina konkurrenter. Tillsammans med traditionella företagets informationsresurser, anser sociala medier analys verktyg som gör gruv konsumentinsikt i stor skala.
 3. 3
  Skapa en "ekonomisk vallgrav". Utnyttja hinder för inträde på marknaden, använda dem för att avskräcka konkurrenter från att utmana din marknadsföring aktie. I vissa fall blir ett etablerat företags förmåga att manipulera hinder för att komma in och konkurrera på sin marknad ett effektivt verktyg mot ny konkurrens, ytterligare befästa verksamheten och bevara sin vinstpotential för överskådlig framtid.
 4. 4
  Bo i framkant. När du har fått en konkurrensfördel, är ditt arbete långt ifrån fullständig. För att bli framgångsrik, måste du ständigt hålla din konkurrensfördel. När allt är dina konkurrenter kommer inte att luta sig tillbaka och låta dig stjäla deras marknadsandelar. Du kan behålla dina konkurrensfördelar genom att förutsäga framtida trender inom din bransch, forskar kontinuerligt och övervaka dina konkurrenter, och anpassar sig till kundens önskemål och behov. Ibland kan du behöva ta chanser att hålla täten och differentiera ditt företag, men med stor risk kommer ofta stor belöning - Kom bara ihåg att göra din forskning innan du dyker med huvudet först in nya idéer.
 5. 5
  Använd resurser affärsinformation. IT-revolutionen är här - dra nytta av det! Det skapar en konkurrensfördel genom att ge företagen nya sätt att överträffa sina rivaler. Kunskap är makt, och affärsinformation företag ge just det. Pålitlig affärspartner informationsföretag inkluderar Cortera, Hoovers, Manta, Portfolio.com och Goliat.