Wko

Hur man ska värdera lagarbete i ett företag

Det är alltid viktigt att vara medveten om hur bra ditt team arbetar tillsammans. Utbildning säljare att arbeta tillsammans som ett team är en viktig aktivitet i en butiksmiljö men när du har förbättrat kvaliteten på försäljning dynamik, då ett positivt rykte kommer snart att utvecklas för ditt företag. Detta rykte är ovärderlig, eftersom det är den verkliga orsaken som ger kunder till dig och ger återkommande kunder och fortsatt nöjda.

Utvärdera lagarbete i din verksamhet handlar om att ta reda på befintliga problem och arbeta för att lösa dem - samt förbättra saker för dina gruppmedlemmar, personal och medarbetare. Så här startar en sådan och utvärdering, tillsammans med några förslag för omskolning säljare som behövs.

Steg

Hur man ska värdera lagarbete i ett företag. Börja med grunderna.
Hur man ska värdera lagarbete i ett företag. Börja med grunderna.
 1. 1
  Börja med grunderna. Utvärdera vad dina förväntningar är och vad dina behov är. Det kan vara valfritt antal värdefulla mål, som att göra interna processer enklare, öka försäljningen, att minska personalomsättningen och öka moralen hos din personal. Det kan också inkludera att göra ditt företag mer känt på marknaden genom att utveckla ett effektivt och professionellt team. Skriv ner alla idéer - samtidigt som det är intetsägande, inte döma, eller skrattar bort förslag.
 2. 2
  Håll en konfidentiell checklista av dina överväganden av ändringar i detta skede för att se om det finns sätt att förbättra processer som krävs, t.ex. för att finna sätt att genomföra bättre teknik. Senare, överväga de olika sätt du känner att du skulle kunna genomföra några av dessa idéer. Hänvisa till dem när du vidta följande åtgärder.
  Vara pragmatisk så att - om det, helst, fungerar laget bra redan, kunderna är nöjda och det finns inga uppenbara problem, då finns det ingen anledning att ändra för förändringens skull.
 3. 3
  Prata med gruppmedlemmarna (1) som en grupp, och sedan (2) som individer att ta reda på sina känslor, funderingar, mål och ambitioner om deras framsteg och deras hinder i jobb och roller, i sin arbetsmiljö och sina erfarenheter.
 4. 4
  Identifiera eventuella "underjordiska" problem som du inte normalt skulle få veta.
  Om du känner att du uppenbarligen inte är som berättade hela historien, och sedan gå tillbaka för att möta individuella anställda för deras åsikter, kanske ett exempel tillvägagångssätt vara: "Jag har fått höra att det kan vara ett problem med lagerkontroll programvara, Detta har orsakat dig några huvudvärk? ".
  Om svaret är lik: "! Mjukvaran är bra, men folk bara inte går in datan rätt" - Då har du funnit att det finns ett problem, liksom där problemet kan vara - så omskolning och kvalitetskontroll av data krävs.
 5. 5
  Lyssna noga. Ibland kan du läsa mellan raderna när en anställd försöker vara "diplomatisk" om något av rädsla för repressalier eller ens att förlora sin ställning.
 6. 6
  Identifiera utmaningar som de anställda står inför. Det kan finnas många uppenbara, förväntade faktorer men också mycket subtila sådana. Och vara medveten om att när vissa problem kommer sannolikt att vara inom företaget, andra är sannolikt att inträffa i det privata livet av den anställde och ha en "spillover" effekt till arbetsplatsen, att vara trött, irriterad eller engagerat. Vanliga interna problem kan vara: Office politik med, låg eller föråldrad produkt eller företagets kunskaper, låg eller dålig "kund-vård och korrekt hantering" färdigheter eller erfarenhet, gamla eller föråldrade system och hårdvara, felaktig driftutrustning eller försäljning lager och dåliga linjer för kommunikation eller brist på behov / användbar information.
  • För låg produktkunskap, anordna en produktutbildning seminarium. Om du säljer produkter, kommer många tillverkare och leverantörer vara villigt att hysa en sådan utbildning för dig utan kostnad om det kommer att stärka ömsesidigt givande affärsrelation.
  • För, är detta den svåraste delen av relationerna på arbetsplatsen för att ta itu med. De mest skadliga sätten en anställd kan skada en annan är genom användning av mycket "mjuka" negativa handlingar eller försummelser med målet att göra det svårt för övriga medlemmar i teamet. För den person eller personer i den mottagande änden av obstruktiv eller svåra beteende, kan det köra slut dem till extrem frustration och även få dem att börja leta någon annanstans för arbete. I ett sådant fall är det bättre att separera de relevanta gruppmedlemmar så att de inte är i samma miljö, om det inte är möjligt, förhandla direkt med källan till problemen och se om, omskolning eller en varning är lämpliga svar. Om ditt företag inte redan har en på plats, nu är det dags att utveckla en, ja, kan arbetet med att utveckla det vara en renande upplevelse för personal som ser det som en möjlighet att utforska olika sätt att förebygga och behandla obstruktiva beteenden. Office politik är något som det är bäst att agera på så snabbt som möjligt eftersom det är mycket smittsam.
  • För nyanställda eller för dem som har en låg nivå av färdigheter, såsom att vara långsam att bearbeta citat eller att returnera samtal, eller för dem som har en slipande sätt kundservice, anordna utbildningar möten. Välj utbildning som innehåller ofta rollspel aktiviteter som kan vara en-mot-en eller i en grupp miljö. Rollspel hjälper deltagarna lära sig nya sätt att närma sig saker som de finner utmanande. Om möjligt, ge de mindre erfarna medlemmar att arbeta med en mer erfaren partner, så att kunskaper i ett överförs till andra.
  • För personliga problem utanför arbetsmiljön, det finns väldigt lite som kan göras åt dem bortsett från att erbjuda alla tjänster som ditt företag redan har på plats, såsom rådgivare Employee Assistance. Det är bäst att stödja arbetstagare som har svårigheter så mycket som möjligt och att hitta sätt att göra sin arbetstid mer flexibelt för att minska belastningen hemma och på arbetet. En anställd som ges flexibilitet och stöd för att få igenom de första stadierna av verksamhet kommer att vara lojal och hårt arbetande när de är tillbaka på fötter ordentligt igen.
 7. 7
  Ta en vanlig möjlighet att kontrollera om befintliga rutiner och system som används och att de faktiskt arbetar. Ibland system kan vara på plats, men inte fungerar - så att gruppmedlemmarna arbetar omkring dem snarare än "bråka" med ledningen. Ändå kan detta minska kraftigt och kommer att öka nivåerna av frustration (uppfinningsrikedom, lag goodwill och idérikedom kan endast tas hittills). För felaktiga meddelanden eller operativa system som kan hindra medarbetarna från att göra sitt jobb, eller åtminstone hindra dem från att göra sitt jobb entusiastiskt, är sådana problem bäst fastställas så snart som möjligt.
  • Om det inte ser ut som hårdvaran är fel, be gruppmedlemmarna individuellt vad gäller de har om systemet eller varför kommunikationen inte flöda fritt. Detta kan även behöva ta dem off-site till ett lokalt café eller någon annan neutral mark för att ställa diskret.
 8. 8
  Investera i att förbättra utformningen av byggnaden och utrustningen. Små poky korridorer och åldrande anläggningar kan vara en börda för laget moral samt frustrerande och vända bort kunder. Även om detta kanske inte verkar som en prioritet, är det väl använda pengar - en liten kostnad för att åtgärda ett litet problem är bättre än en enorm kostnad fastställande ett stort problem.
  • Kontrollera allt medlemmens stationer och arbetsplatser.
  • Kontrollera samspelet mellan personal och kunder. Är de interaktioner underlättas eller hindras av möbler, räknare, byggnadens utformning, osv?
 9. 9
  Installera ett system för anställda att göra rättvisa förslag eller kommentarer. Alla förslag (t.ex. en renovering begäran, en idé eller något annat) bör ha återkoppling om det är möjligt att agera på eller inte. Uppmuntra laget förslag samt enskilda förslag, eftersom detta kan tyda på tidigare diskussioner och kompromissande som kan vara ett bra resultat för ditt företag.
  • Naturligtvis, av olika skäl är det inte alltid möjligt att genomföra alla idéer. Men ge feedback innebär att det första du lyssnar, kan närma sig med idéer och genom att svara att du visar din öppenhet, det visar också att systemet ska användas på rättvisa villkor. Och du skulle kunna genomföra en modifierad version av ett förslag snarare än att göra ingenting alls.
 10. 10
  Consult, samråda. Konsultera kunder när så är möjligt, om du har en online-eller annan undersökningsmetod, eller om de inte tvinga ställs direkt. Rådgör med olika gruppledare och gruppmedlemmar. Rådgör med oberoende rådgivare som din revisor, affärsutveckling mentor eller andra personer med insyn i företagsledning. Att få feedback från alla är ett viktigt mått på din lagarbete som helhet och den allmänna riktningen ditt företag tar. Även om det är omöjligt att göra alla nöjda, är detta det bästa sättet att hitta nya idéer och nya lösningar.
 11. 11
  Gå tillbaka med din nyupptäckta informationen och jämföra den med dina ursprungliga förväntningar som beskrivs i det första steget. Det är ganska troligt att din gamla förväntningar inte längre är relevanta, men du kan se några paralleller. Detta är mest användbart för en chef att veta exakt hur väl de kände till sina gruppmedlemmar, personal och företag innan de tittade närmare.
 12. 12
  Gör de ändringar som krävs och fortsätta att övervaka. Kanske föga förvånande, de flesta lagarbete metoder falla platt helt enkelt eftersom det inte finns någon uppföljning, ledarskap och / eller övervakning för att se till att det händer och att det fungerar så bra som det borde. Du kan behöva att skapa en position för en person att vara ansvarig för detta om du inte kan hålla kontakt direkt. En sådan person kan agera som en mellanhand för dig och kan hålla alla gruppmedlemmar uppdaterade på ledningens happenings samtidigt föra tillbaka laget frågor till dig direkt.

Tips

 • För en chef, det finns två ytterligheter att undvika. En är att vara så avlägsnas eller "hands-off" att det är inte alltid möjligt att ta reda på eventuella problem som informationen inte alltid filtrera igenom. Den andra är att vara så mitt i saker så det är inte alltid möjligt att vara objektiv eller känslomässigt oengagerade. För det senare fallet är det rekommenderat att använda en annan chef att övervaka eller delta i utbildning.

Varningar

 • Ganska ofta är det inte möjligt att omskola någon lagmedlem som känner att de har rätt att arbeta som de vill, oavsett vad kunden eller andra medarbetare kan känna. Om det inte är möjligt att främja förbättringar, se vilka områden denna gruppmedlem kan ha möjlighet att arbeta i en back-of-house roll, eller om de verkligen är en person som vill vara i sitt jobb som det är.
 • Going undercover, med hjälp av en "mullvad", falska kunder eller någon hemlig operation och hemliga agenter är en stor risk i ett litet företag miljö, eftersom det kan stöta anställda en gång upptäckt. Men det är ibland det enda sättet att få en äkta, unrehearsed insikt. Bara använda det som en sista utväg, eftersom det är mer ofta än inte dåligt om en antagonistisk anställd skildrar en falsk karaktär för att "fly radarn".
 • Akta "möjliggörande" människor. Det betyder bara att prata med dem för att göra det möjligt för dem att fortsätta, men utan att verkligen göra något för att åtgärda problemet. Detta är en vanlig metod som används av många människor med idén att ge dem möjlighet att uttrycka sina känslor kommer att åtgärda problemet. Det kan hjälpa i termer av avluftning, men det gör inte åtgärda problemet på egen hand. Vid slutet av dagen, är dina anställda kommer att uppleva en mental utbrändhet och helt enkelt inte diskutera sina problem.

Saker du behöver

 • Notebook eller Word-dokument för att skriva ned dina mål och för jämförelse
 • Tid avsatt för diskussion, samråd och översyn