Wko

Hur att tjäna regelbunden inkomst från lager investera via utdelningar

Förutsatt att du är villig att ha ett varierat utbud av vinstutdelande lager (mer än 10 med högst 20% av dina pengar i något enskilt företag eller en bransch) och du är villig att uppmärksamma det så att du inte sluta hålla ett företag när det faller ner i Enron avloppet, kan denna strategi fungerar. Det diskuteras ofta i investeringsverksamheten böcker som "dividend investera" och kan fungera mycket bra för dig, inte bara som en pensionsplan, utan som ett sätt att bygga stadig inkomst.

Steg

Hur att tjäna regelbunden inkomst från lager investera via utdelningar. Spendera sätt mindre än du tjänar.
Hur att tjäna regelbunden inkomst från lager investera via utdelningar. Spendera sätt mindre än du tjänar.
 1. 1
  Spendera sätt mindre än du tjänar. Betala dig själv först. Du behöver investeringar för att återvända betydligt mer varje år än vad du skulle spendera.
 2. 2
  Håll ett års värde av levnadsomkostnader i kontanter, sparkonto, och cd-skivor. Detta är inte bara en katastroffond, men det hjälper dig att få igenom upp-och nedgångar av dina andra investeringar. Om de inte tillbaka så bra som du vill för en fjärdedel eller två, saker är inte katastrofalt - du har fortfarande en hel del andrum.
 3. 3
  Rulla överskottet i dina investeringar. När du börjar bygga upp långt mer än ett års värde av sparande, rulla den till fler investeringar. Håll ganska noggrann koll på dina utgifter och så att du har en stark uppskattning av det kommande året. Om det belopp i kontanter och CD-skivor blir över femton månader till ett värde av levnadskostnader eller så, skära ner det till tolv månaders värt och lägga den skillnad i dina investeringar. Och vad är de?
 4. 4
  Sätt alla resten av dina pengar i aktier som betalar en bra utdelning. Köp aktier i bolag du tror på under lång tid som betalar bra utdelning. Så hur fungerar det? Låt oss ta en titt på AT & T (Google Finance). När detta skrivs, är en del av AT & T vid 24.83 och har en utdelning på 0,40. Vad detta innebär är att var tredje månad, för varje aktie av AT & T att en person har, betalar AT & T som person 5€ 0,40. Så, låt oss säga att över tiden, har du köpt 1.000 aktier i AT & T - på dagens marknadspris, som skulle ha kostat dig något under 18660€. Det innebär att var tredje månad i år, är AT & T direkt kommer att betala dig 300€. Under loppet av ett år, skulle det ha lagt upp till 1200€. Och om utdelningen innehar, över tio år, skulle investeringen betala ut 11950€. Självklart kan styrelsen i ett bolag väljer att höja eller sänka ett företags utdelningar. Det är därför du ska välja att köpa bara stabila företag som har en lång historia av att betala bra utdelning.
 5. 5
  Välj dina aktier klokt.
  • Inte bara gå efter vilken lager har den högsta direktavkastningen, vilket är den årliga utdelningen dividerat med aktuell aktiekurs. Detta kan orsakas av ett lågt aktiekursen, vilket skulle kunna vara ett resultat av att företaget har problem, jämfört med de historiska utdelningar.
  • Ett företag med en historia av att betala ett konsekvent växande utdelning är bäst, är nästa ett företag som betalar en konsekvent men stadig utdelning, och nästa är en konsekvent men platt utdelning. Var försiktig med ett företag som har varit tvungen att sänka sin utdelning - det betyder inte att du bör undvika det helt, bara titta noga.
  • Titta på utdelningen täckningsgraden. Ta 12-månaders drift kassaflöde per aktie och dela det med den senaste 12-månaders utdelning (eller förväntad årlig utdelning). Ett företag med en kvot på 1,0 eller bättre är i allmänhet "säker".
  • Gå för företag som har en lägre skuldbörda än branschgenomsnittet eller dess kamrater, eftersom det ger flexibilitet att låna om det behövs för att stödja verksamheten och utdelningen.

Tips

 • För det mesta behöver du inte oroa dig för aktiekursen. Allt du bryr dig om är att utdelningen - så länge den håller sig rimligt, det spelar ingen roll hur mycket eller hur lite beståndet kan sälja för. Du tänker hålla det för en mycket, mycket lång tid. I själva verket bör du hoppas på låga priser på många bestånd, precis som du skulle hoppas på låga priser på nötkött om du tänker köpa nötkött och inte en cattleman själv. Du kan köpa mer utdelning lönsamma bestånd tanke på den låga marknaden, och få fler aktier för pengarna.
 • En extra bonus är att utdelningen normalt beskattas med en lägre skattesats än övriga ränteintäkter.