Wko

Hur man skapar en hushållsbudget

Skapa en hushållsbudget organiserar "layout" om hur pengarna, som intjänas av hushållsmedlemmar, satsas och går mot.

Steg

Hur man skapar en hushållsbudget. Börja med den största grejer.
Hur man skapar en hushållsbudget. Börja med den största grejer.

Skapa din egen hushållsbudget

 1. 1
  Börja med den största grejer. Finns det några månatliga eller årliga räkningar som du måste betala? Några exempel skulle vara bil betalningar, hyra eller amorteringar, verktyg (såsom vatten, el, etc), och försäkring (läkare, tandläkare, osv). Försök att avrunda uppåt eller nedåt till närmaste 10€ för en genomsnittlig uppskattning på hur mycket du spenderar för varje objekt.
 2. 2
  Börja beräkning för varje dag väsentligheter. Hur mycket per vecka lägger du på gas? Vad är den vanliga belopp som du spenderar på mat, eller hur många gånger per vecka går du ut istället för husmanskost? Tänk på andra viktiga saker som du behöver, inte vill ha. Du borde spendera som vanligt, men ta ett kvitto eller anteckna varje gång du får din plånbok eller handväska ut. Vid slutet av dagen, stämmer detta upp, antingen på papper, datorn eller telefonen. Se till att du noterar exakt vad du använt den och inte använda en generell term som mat eller transport.
 3. 3
  Skapa ett område för dina inkomster. Inkludera alla inkomster, oavsett om det är tips, "under bordet" jobb (pengar du ta hem, utan skatter tas ut), pengar du hittar på marken, och din lön (eller månatliga balans om du betalt varannan vecka).
 4. 4
  Gör ett område för "månadsinkomst". Detta är vad du tar hem efter skatt tas ut, om tillämpligt. Detta är det belopp på din lön, inte dina totala intäkter för perioden.
 5. 5
  Sätt din månatliga inkomst och din totala kostnader antalet side-by-side. När du har stämde upp ungefär en månads utgifter, dela upp dina utgifter i de kategorier av nödvändigheter, sparare sanity och lyx.
  • Lyx är de big-biljett objekt som du kan klippa ut eller inte ge dig den nivå av njutning värd priset. Dessa kan vara allt från något som dyra utekvällar med take-away luncher och kaffe. Enligt dina pengar magazine "om du släpper in i ditt lokala café på väg till jobbet varje morgon, vara medveten om att du spenderar 545 0,20€ om året på din morgon ritual", eller "om du köper lunch fem dagar i veckan, du kommer att spendera ca 1650€ i år ensam på lunch. " Det är inte ens med hänsyn till dessa extra eller teas hela dagen!
  • Sanity spararna är de poster som nivån av njutning du får från dem långt ut-väga de ekonomiska kostnaderna och inte budget busters. För vissa människor, kan dessa vara en utekväll i månaden med en gräns på spendera eller en DVD en vecka.
  • Om beloppet av din totala kostnader är större än din inkomst, måste du tänka på att skära ned på dina utgifter eller tänka ut sätt att skära ner dina räkningar.
  • Om din månadsinkomst är högre än era totala kostnader, sätta lite undan i sparande. Dessa pengar kan användas mot en andra inteckning, college undervisning, eller något annat stort. Eller så kan du stuva lite undan för något litet som en resa till spa.
 6. 6
  Träna både veckovisa och årliga buffertar som du har råd. Din vecka kontant buffert innebär att om du går något över din vecka cash köpgräns, kommer det inte att påverka din bakficka och kommer inte att sluta gå på den fruktade kreditkort. Genom att införliva en årlig buffert i din budget, kommer oväntade medicinska, bil eller hus underhållskostnader heller påverka din vinst. Om du kommer till slutet av året och har inte behövt använda din buffert för dessa typer av kostnader, så bra! Du kommer att ha extra pengar som du kan tratt i ditt sparande eller pension investeringsplaner.
 7. 7
  Räkna ut hur mycket din kort sikt, medellång sikt och långsiktiga mål kommer att kosta. Behöver du byta några husgeråd i år? Behöver du ett par nya stövlar i år? Vill du köpa en bil? Planera för detta i förväg och du kommer inte att behöva dra på dina långsiktiga sparande. En annan viktig punkt att notera är att man bör sträva efter att bara köpa dessa poster efter att du har sparat för dem. Fråga dig själv, behöver du verkligen det just nu?
 8. 8
  Utarbeta en ny budget, som innehåller dina buffertar och mål. Försök sedan att hålla sig till bara spendera på nödvändigheter. Klipp ut lyxvaror och spara sanity sparare för de gånger du verkligen dra ditt hår från att försöka hålla fast vid din nya budget. Så småningom kommer du att behöva sanity sparare mindre och mindre, och det faktum att du redan har budgeterat för dem, innebär att de kan gå in extra besparingar när du inte behöver dem.
 9. 9
  Placera denna budget diagram någonstans som hela familjen kan se och hålla reda på. Om en tonåring har ett jobb, kan de börja kartlägga sina egna pengar budget. Om de går på bio, kan de spela den.

Tips

 • Med denna metod kan du göra barnens budget sjökort med utsläppsrätter, om du är ett gift par som har budgetproblem, eller en enskild person som vill organisera saker.
 • Förvara inte alla dina pengar i en pott eller bankkonto. Om du skilja ut din vecka kassa gräns, räkningar, buffert, kort / medellång besparingar och lång sikt / pensionssparande plan, är du mindre sannolikt att doppa i fel potten. Till exempel, ta ut din vecka kassa gräns och veckovisa buffert på en gång, sedan lämna den veckovisa buffert och kreditkort hemma. Om du kommer till slutet av veckan och har inte behövt använda din buffert, dra tillbaka din nästa veckas kassa gräns minus vad lämnades över av bufferten. Överskottet bufferten kan sedan lägga till ditt sparande.

Saker du behöver

 • Papper, kalkylator, penna
 • Computer kalkylblad
 • Inkomst anteckningar (lönecheck stubbar, skattedeklarationer, etc.)