Wko

Hur att memorera

Trött på att ta prov och att inte kunna komma ihåg vad du just läst igår kväll? Du vet att du vet det, det är bara inte komma till dig i stundens hetta. Så här memorera allt du behöver, med anpassade anvisningar baserade på vilken typ av inlärare du är. Dessa steg är användbara om du memorera pi till 32 decimaler, eller de artiklar i konstitutionen.

Steg

Hur att memorera. Ta ett djupt andetag.
Hur att memorera. Ta ett djupt andetag.

Auditiva inlärare

 1. 1
  Lyssna på det här. Om du gör bäst genom att höra saker, och kan behålla information som kommer till dig muntligt, är du förmodligen en auditiv elev. Här är några egenskaper som hjälper dig att avgöra om du är:
  • Ni minns, med stor detaljrikedom, information som du hör i samtal eller föreläsningar.
  • Du har en väl utvecklad vokabulär, en uppskattning för ord, och starka språkkunskaper, plocka upp nya språk relativt enkelt.
  • Du är en god talare, och kan föra intressanta samtal, artikulera dina idéer tydligt.
  • Du har musikaliska talanger, och förmågan att höra toner, rytmer och enskilda anteckningar i ett ackord eller en ensemble inställning.
 2. 2
  Ta ett djupt andetag. Skanna över hela din kurs / papper, så du vet vad du ska bli läsning. Om det är väldigt lång, dela upp den i sektioner.
 3. 3
  Fokus på den första delen. Läs passagen som du behöver memorera om och om igen tills den är ganska väl fastnat i huvudet, och notera följande iakttagelser vad du gör:
  • Tvinga inte något mönster. Sluta titta innan betydande ansträngningar krävs för detta steg. Tvingad förtrogenhet är obligatorisk lärande, och det är inte den stil som bäst passar för ditt sätt att memorera. Se tipsen nedan.
  • Undersök och notera intuitiva relationer mellan elementen och din egen erfarenhet. Detta kallas memorera genom association. Sambanden behöver inte vara rationellt, bara minnesvärda (intressant, roligt, roligt) och inspirerande. Om du memorera artikel 1 i den amerikanska konstitutionen, till exempel, det börjar, "skall alla lagstiftningsmakt häri beviljade överlåtas på en kongress...," ni kanske förstår en kongressledamot i en väst, med en nätsladd dinglande ut i fickan.
  • Ta de första bokstäverna i något du försöker minnas och skapa en annan akronym för det. Till exempel, utsöndrar den främre hypofysen sex viktiga hormoner: TSH (thyroid-stimulerande hormon), ACTH (adrenokortikotropt hormon), FSH (follikelstimulerande hormon), LH (luteiniserande hormon), PCR (prolaktin) och GH (tillväxthormon ). De är svåra att komma ihåg, men om du skapar en förkortning av de första bokstäverna i varje hormon (till exempel misslyckas skådespelare gillar Purple Gnomes), de alla blivit mycket lättare att komma ihåg.
  • Skapa en levande berättelse med de enheter som deltar i vad du försöker komma ihåg. Göra en berättelse med Belligerent Bob, Laconic Linda eller Intrepid Ingrid kan hjälpa dig att minnas de knepiga ordförråd ord. Det behöver inte ens vettigt: igen, så länge det kittlar dig på något sätt, är du skyldig att komma ihåg det.
  • Skapa ett litet eller medelstort ritning som förklarar vad du försöker memorera! Till exempel, om du vill memorera definitionen av vetenskaplig undersökning, (som förresten är: De många sätt som forskarna studerar den naturliga världen och föreslå förklaringar baserade på bevis som de samlar) du vill rita en liten teckning av en vetenskapsman, någon som föreslår någon, och en liten folder som säger bevis. De andra små ord som adverb och verb du skriver, nästa ritningen! Inte bli rörigt, alltid rita och skriva för.
 4. 4
  Repetition är nyckeln. Använd verbala och lyssnar repetition som hjälper dig att komma ihåg ordningen på saker:
  • Läs det första objektet.
  • Säg det utan papper.
  • Läs den första och andra objekt.
  • Upprepa dem båda högt tills du kan säga dem utan papper.
  • Läs de första, andra, och tredje objekt.
  • Säg dem högt tills du kan komma ihåg dem.
  • Upprepa denna process tills du kan säga alla objekt utan papper.
  • När du är i slutet av listan, upprepa listan utan att läsa det. Säg det högt tre gånger.
  • Om du inte kan göra det alla tre gånger, börja om.
 5. 5
  Ta en paus. Det är viktigt att hålla dig frisk, så när du tror att du har något grovt memorerade, ta en 20 - till 30-minuters paus. Gör något du tycker att det är lätt att åstadkomma (dvs något som inte innebär en hel del lärande) under den tiden, till exempel prata i telefon eller ta en promenad i parken. Du kopplar din hjärna och ge det tid att koda vad du just lärt dig i ditt långtidsminne. Överdriven stimulering av nya begrepp och lära sig olika saker kan störa den kodningen.
 6. 6
  Kontrollera din memorering. Efter din paus, testa dig själv igen för att se om du har fortfarande memorerade allt. Om du får det bra, har du förmodligen det. Om inte, fungerar på de avsnitt du har problem med. Ta sedan en annan kort paus och komma tillbaka igen.
 7. 7
  Lyssna på dig själv. Spela in dig själv säga vad som måste memoreras gång, sedan spela upp det för dig själv medan du sover. Även om detta inte fungerar bra för att lära dig nya, obekanta uppgifter, kan en upprepning i sömnen hjälpa prime dig att förstärka begrepp du redan har medvetet förvärvade.
  • Du kan köpa eller göra en speciell pannband som håller hörlurarna från din MP3-spelare till ditt huvud när du sover - det används ofta av människor som använder avslappningsmusik för att hjälpa dem att sova.
 8. 8
  Lyssna på andra. Om du kan, och om det är tillåtet, försöka tejpa föreläsningar som hjälper dig att både fylla i luckorna i dina anteckningar, och att höra den information som presenteras på nytt. Lyssna på den en andra eller tredje gången kan ofta vara tillräckligt för att leda till att informationen håller utan mycket mer ansträngning.
 9. 9
  Flytta runt. Pace runt i rummet medan du studerar och upprepa informationen till dig själv. Genom att gå runt, kommer du att använda både höger och vänster hjärnhalva och memorera materialet mycket lättare.

Visuella elever

 1. 1
  Ta en lång hård titt. Om saker och ting hoppar ut på dig visuellt och hålla bra, du är förmodligen den typ av person som samlar in information visuellt. Om du ser det, kan du förstå det. Sätt som du tycker tar in informationen lättare inkluderar:
  • Information om bilder, diagram, eller diagram är mycket lättare att komma ihåg än samma information som presenteras för dig muntligt.
  • Du visualisera saker som du lär dem, ofta titta i fjärran som om du "ser" informationen.
  • Du skapar levande bilder av information i ditt sinne. När lära artiklarna i konstitutionen, kan du föreställa dig själv i rummet med unionens fäder, som de diskuterade dem.
  • Dina spatial förmåga är mycket stark: storlekar, former, texturer, vinklar, perspektiv - det är allt lätt för dig att förstå.
  • Du kan "läsa" människor genom sitt kroppsspråk, att veta vad de egentligen tänker, även när de säger något annat.
  • Du är mycket medveten om din omgivning, och har en stark uppskattning för estetik, konst och andra visuella medier.
 2. 2
  Sitt i en lugn miljö. Gå där det inte finns några distraktioner, ingenting som visuellt kommer att fånga din uppmärksamhet. Undvika "glänsande föremål" gör att du kan fokusera på vad det är du behöver memorera. Det innebär ingen TV, öppna fönster, eller de klockor katt med de ögon som rör sig fram och tillbaka.
 3. 3
  Färgkod din information efter typ. Till exempel, om du memorera historia anteckningar, sedan färgkod dem med datum eller nyckelpersoner. George Washington är blå, är Ben Franklin apelsin, något om revolutionen är rött, är King George grön, etc.
 4. 4
  Gå igenom varje färgkodade avsnitt, skriva och skriva varje objekt tills du kan lyckas memorera allt. Skriva varje punkt ner på en matchande färger Post-it lapp kommer inte bara hjälpa befästa denna förening i ditt sinne, kommer det hjälpa med nästa steg också.
 5. 5
  Placera en post-it eller index kortet på en plats du ofta besöker, exempelvis ditt skåp eller ditt sovrum dörr. Läs det varje gång du passerar. Rikta dina anteckningar genom färg, vertikalt och horisontellt. med tiden.
 6. 6
  Ofta skriva och skriva anteckningar. När du går till din anteckning ombord, titta på ett objekt, skriva om det på en färsk Post-It eller kort, och ersätta den befintliga. Om du har särskilda svårigheter med någon av de befintliga anteckningar, ta den gamla notera och lägga den någon annanstans, där du kommer att se det oftare. Ersätt att man ibland också.
 7. 7
  Hitta en partner att studera med. Rita diagram / grafer, skriva ut förklaringar, och undervisar begrepp till varandra för att hjälpa var och en av er bättre ihåg dem.
 8. 8
  Markera de höga poäng. Leta efter viktiga av nyckelord beroende på vad du har att memorera, markera dem, minns dem, sedan försöka memorera resten. Om läsning online-PDF, utnyttja framhäva funktion för viktiga punkter. Detta hjälper ditt minne, samt snabb återställning av information när du söker igenom dokumentet igen.
 9. 9
  Flytta runt. Pace runt i rummet medan du studerar och upprepa informationen till dig själv. Genom att gå runt, kommer du att använda både höger och vänster hjärnhalva och memorera materialet mycket lättare.

Taktil / kinestetiska inlärare

 1. 1
  Om du gillar att röra saker för att få information, är du troligen den praktiska slag. Du gillar att känna informationen, om det alls är möjligt, lärande i att göra. Här är några egenskaper hos taktila elever:
  • Du lär dig bäst när du är praktisk - flytta, göra och röra bidra till att göra informationen verklig för dig.
  • Du använder dina händer när du pratar.
  • Du minns händelser från vad som hände, men inte nödvändigtvis vad som sades eller sett.
  • Du är bra på att rita, konst, matlagning, byggande - saker som kräver manuell manipulation av objekt.
  • Du tenderar att vara äventyrlig och lätt distraherad, har svårt att stanna kvar under långa perioder.
  • Du tycker inte fållas in, utan föredrar att vara där du kan stå upp, flytta runt, och ta en paus.
  • Du gillar inte att sitta i klassrum när det finns saker du kan göra som skulle lära dig mer.
 2. 2
  Hitta ditt utrymme. Du behöver utrymme att röra sig, så att inte sitta i sovrummet med dörren stängd medan du studerar. Köksbordet kan vara mer lämpad för din inlärningsstil.
 3. 3
  Var kreativ. Agera ut eller låtsas vara det objekt som försöker efterlikna varje detalj av objektet. Om du försöker att memorera de artiklar i konstitutionen, ta en bit papper, eller ännu bättre, skär ut en panel från en papperspåse: det är mer storleken på konstitutionen, och ser inte ut som en ny bit dator papper. Det kommer också att ha en doft som du kan associera med. Håll papperet i handen som om det är konstitutionen, och peka på varje fras och "läsa" den från "konstitutionen." Du har engagerat de flesta av dina sinnen - känsel, lukt, syn, även höra - så att du kommer att ha en mycket lättare tid att minnas.
 4. 4
  Memorera abstracts. Om du memorera abstraktioner, liksom värdet av pi, skriv ner de enskilda nummer eller steg på varje flashkort. Sedan anpassa varje flash-kort med klistermärken eller ritningar. Efter personifiera, förvränga korten och försöka sätta dem i ordning. Var noga med att du skriver ner ordern någonstans eller du kommer aldrig ihåg vad den sekvensen var.
  • Alternativt kan du ta ett par kortlekar, söka efter, och "spela" varje nummer efter decimalkommat, i sekvens,: Ess, 4, ess, 5, 9, 2, 6, 5, Lay etc. var och en ner, sedan vända dem över. Gå vänster till höger, vända dem uppåt igen, och säga numret. Upprepa, och nästa pass säger numret, sedan vänder kortet.
 5. 5
  Tipsen för visuella och auditiva lärdomar bör hjälpa dig också, särskilt lärande genom association och upprepa begrepp högt som du vanka runt i rummet. Anpassa tips som behövs så att du är interaktiv med ditt material.

Läsa metod

 1. 1
  Om du är en läsare typ, då du memorera bäst vad du kan läsa. Kanske du infoga element i visuellt lärande, eller kanske dina tidigaste inlärningserfarenheter centrerad på läsning och det känns solid och verklig för dig.
 2. 2
  Läs vad du måste memorera och läsa den om och om igen.
 3. 3
  Upprepa det för dig själv, verbalt, och sedan skriva ner det på ett index kort. Skriv en fråga om det faktum (er) på baksidan av kortet.
  • Vanligtvis älskar hjärnan ser färger och bilder, så när du skriver anteckningar, skriva ut dem färgglatt eller rita dem i bilder.
 4. 4
  Testa dig själv. Läs en fråga på framsidan av kortet, och se om ditt svar matchar det du skrev ner.
 5. 5
  Upprepa på andra. Hitta en villig vän, och lära honom eller henne vad du har lärt dig, då har din kompis testa dig.
  • När du undervisar andra, inte bara du lära andra en del ny kunskap, men du memorera vad du lärt dem lite bättre.
 6. 6
  Fortsätt att läsa tills du ihåg det utantill.

Tips

 • Var medveten om att många människor tycker att deras lärstil är lite av varje av de ovan nämnda. Det kan vara så att du har lite av alla tre stilar eller du kanske upptäcker att du har en annan lärstil i olika sammanhang. Var medveten om vad som fungerar bäst för dig när du memorera information och undvika boxning själv i en stil bara, bara för att någon sagt att du var "bara" en visuell inlärare, etc. Om ett annat sätt fungerar bra för dig, då kan utnyttja den.
 • Läs och skriv. Efter att ha läst eller memorera något, försök att skriva den minst en gång om du inte har bråttom, eftersom kom ihåg att "Writing När Lika Läsa Thrice".
 • Var inte orolig om du har svårt att memorera några vissa delar av en text. Bara hålla på att minnas i din egen takt, och om det blir för att betona, ta en paus.
 • Äta medan du arbetar stimulerar din hjärna och gör det möjligt att sparka i full utrustning. Plocka hälsosamma val såsom frukt, inte fet mat såsom chips och kakor.
 • Ta korta, täta pauser. Det är bäst att träna under dessa pauser snarare än att göra något passivt som att se 10 minuter av TV, vilket kan få dig ansluten till TV: n och få dig att tänka på att inte studera. Motion stimulerar din hjärna, och du kommer att fungera bättre när du kommer tillbaka. Var noga med att inte överdriva.
 • Försök att skriva ut vad du behöver för att memorera. Efter att ha skrivit ut det, läsa det högt ett par gånger. Detta fungerar särskilt väl för att memorera stycken att skriva på ett annat språk.
 • Försök knyta dina skor efter allt du läser. Samtidigt knyta, upprepa vad du läser högt. Att göra en fysisk handling hjälper hjärnan att behålla vad du just gick över.
 • Fortsättning från förra spetsen, kan ta en paus att hoppa runt kvarteret i 10 minuter, memorera vad du lärt dig.
 • Så fort du tror olärda materialet sedan skriva ner det, efter incheckning om du fick det rätt och sedan för det igen på en annan bit papper.
 • Gör en talan vid läsning och det hjälper dig att memorera det lättare.

Saker du behöver

 • En lista över saker att memorera
 • En penna och anteckningsbok
 • En röstinspelning
 • Ett bord och stol
 • En ren, tyst miljö
 • Överstrykningspennor
 • Färgade Post-it-lappar
 • Registerkort