Wko

Hur man skapar otrolig fan fiction

Har du varit döende att skapa en fan-fiction epos baserat på din favorit manga, anime, film eller videospel, men du bara inte riktigt vet hur man ska gå om att göra det? Frukta inte, för den här artikeln kommer att hjälpa dig på vägen att skriva ett stort fan-fic!

Steg

Hur man skapar otrolig fan fiction. Välj anime / manga / bok / tv-spel / film du vill att din fan-fiction historia att vara omkring.
Hur man skapar otrolig fan fiction. Välj anime / manga / bok / tv-spel / film du vill att din fan-fiction historia att vara omkring.
 1. 1
  Välj anime / manga / bok / tv-spel / film du vill att din fan-fiction historia att vara omkring. Om du vill, kan du även göra en crossover där två världar kolliderar! Det är bäst att skriva om något som du har en bra bit av kunskap om. Försök inte skriva ett fan-fiction med en anime du har bara sett det första avsnittet av, eller det kommer sannolikt att bli ett misslyckande. Välj något du har sett alla (eller åtminstone de flesta) av, eller ett spel du har slagit eller är nära att slå.
 2. 2
  Kom upp med en. Ingen bra fan-fiction kan existera utan en story. Det fina fan-fiction är, du helt kan ändra vad som verkligen händer (den "kanon") i showen, film, berättelse, eller spel. Om det var en händelse som du inte gillar, kan du alltid lämna ut den eller ändra den på din fan-fiction. Fundera på vad som måste ha hänt efter "The End" dök upp på skärmen eller sidan. Fan-fiktioner kan avvika från berättelsens verkliga händelser. Men bli inte alltför bisarr när man kommer upp med din story. Det bästa du kan göra är att få ett papper och skriv ner dina idéer. När du har angett så många möjliga idéer som du kan, valde de som du tror skulle göra din fan-fiction historia så intressant som möjligt utan att gå överbord.
 3. 3
  Komponera din inledande stycket. Detta är mycket viktigt för att skapa en bra fläkt-fiction berättelse. Öppningen är det som drar läsaren in i berättelsen. Om din öppning är inte tråkig, kommer folk att vilja fortsätta läsa din berättelse. En bra öppning kommer att få läsarna uppmärksamhet och få dem att vilja läsa mer. Ett bra exempel är att starta din berättelse ut med en spännande händelse som kommer att sätta tomten för resten av historien. Ett annat bra exempel är införandet av en ny karaktär. Bara vara kreativ och du kommer att komma med något så småningom.
 4. 4
  Lägg till ett nytt element i din berättelse som gör den unik och intressant. Ingen vill läsa något som inte är särskilt eller spännande. Lägga något unikt för din berättelse kommer att göra det sticka ut och bli mer minnesvärd.
  • En sak du kan göra är att skapa en helt ny karaktär för att lägga till din berättelse för att blanda upp saker och ting lite. Vara beskrivande om din nya karaktärs utseende, kompetens och personlighet. Detta kommer att göra det lättare för läsaren att föreställa din karaktär. (Det är också bra metoder i hur man skapar ett bra tecken för din ursprungliga, icke-fan-fiction skrivande.) Du kan även lägga till dig själv och / eller dina vänner till historien! Var beskrivande.
   • Men var försiktig när du gör detta, undvika att skapa en Mary Sue eller en perfekt karaktär. Ingen vill läsa om den vackraste, begåvade, snällaste, mest perfekta personen att rädda dagen eller slutar upp med huvudpersonen (vanligen i originalverket) Dessa berättelser kan vara föremål för Flames (eller menar recension).
  • Om du inte vill lägga till en ny karaktär finns det många andra alternativ för att göra din berättelse unik. Du kan ställa in din berättelse några år före eller efter den ursprungliga tomten. Du kan också prova en ny inställning, eller ombytta roller för karaktärerna. En annan sak du kan göra är att ta en mindre karaktär från den ursprungliga berättelsen och göra dem du fan-fiction huvudperson. De flesta mangas, animes, böcker, utställningar och filmer har många små eller stödja karaktärer att välja mellan. Det finns så många saker du kan göra, det tar bara lite fantasi.
 5. 5
  Lägg till fler detaljer. Varje gång ett tag, gå tillbaka och läsa vad du har skrivit eller skrivit hittills. Om det finns något som kan få mer information, lägg dem! Istället för "Det var soligt ute." du kan lägga till mer information och ha något liknande, "Den ljusa eftermiddagssol lyste ljust på stan." Inte bara är det mer intressant, men det ger läsaren en bättre uppfattning om hur du föreställer saker som du skrev berättelsen. Det kan vara en olägenhet, men det är värt det!
 6. 6
  Vidareutveckla berättelsen. Låt inte en sak dra på och på. Lägg nya konflikter eller utmaningar. Detta kommer att hålla dig berättelsen fräsch och spännande, och kommer att öppna dörrar för nya idéer. Men tänk på att inte gå för snabbt, eller saker kan bli alltför förvirrande. Flytta i en stadig takt och saker kommer att flyta smidigt. Många animes, manga, böcker, utställningar, filmer och spel har mycket långsam paced eller icke fortskridande tomter, och det kan bli väldigt tråkigt, så se till att hålla saker fräsch och spännande. (Detta är mycket viktigt!)
 7. 7
  Kom upp med en slutsats. När du har kommit berättelsen så långt du vill, avsluta fan-fiction äventyr med en minnesvärd avslutning. Något klyscha som "Det var allt en dröm." eller "De levde alla lyckliga någonsin efter." är ett definitivt no-no. En bra slutsats är nästan lika viktigt som en bra öppning. Vissa författare tror faktiskt upp ändelsen och skriva det först och sedan gå tillbaka. Om du planerar en uppföljare, inte lämna läsarna hängande. Om du inte planerar en uppföljare, se till att knyta ihop alla lösa ändar.
 8. 8
  Läsa hela din fan-fiction. Kontrollera att stavning och grammatik fel när du går längs. Om det är något du tycker bör läggas till, tas bort eller ändras, gå vidare och göra det. Se till att allt är vettigt och om något inte, gör vad du kan för att fixa det. Försök att se din berättelse från en läsare perspektiv. De vet inte allt du tänkt i ditt sinne när du skriver detta. Alla ändringar du har gjort i anime / manga / film / bok / show / spelets karaktärer eller tomt måste förklaras.
 9. 9
  Dela ditt arbete med andra. Du har arbetat hårt på din fan-fiction, låt det inte gå obemärkt förbi! Om du skrev det på din dator, ladda upp den till en webbplats som fanfiction.net eller skriv in den i en tävling. Om du skrev det för hand på papper, visa det för dina vänner eller ens skanna den till datorn och ladda upp den! Ju fler människor som läser din berättelse, desto bättre, eller hur?
 10. 10
  Ta konstruktiv kritik. Det kommer att hjälpa dig när du skriver din uppföljare till din första fan-fiction-berättelse. Du kan lära mycket av vad andra människor har att säga, och jag lovar att det kommer att hjälpa dig mycket!

Tips

 • Minns när tecken har fantastiska krafter de brukar också ha gränser. Detta gör karaktärerna och historien mer intressant.
 • Läs andra fläkt fiktioner för inspiration. Kopiera inte någon annans idéer eller hel story, men använd dem för att komma med egna idéer.
 • Skriv din fan fiction som om du skriver en verklig historia, dvs en för en tentamen eller som ska publiceras. Detta kommer att göra din berättelse bättre, mer trovärdig, och allmänt trevligare att läsa.
 • Om du fastnar, ta en paus. Du kan inte förvänta dig att skriva hela din fan-fic i en sit-down med några vägspärrar som helst.
 • Ändra inte det för mycket från boken, kommer folk inte gillar det, om det inte trovärdigt på något sätt (Tecknen bör agera nära hur de agerar i vad någonsin de är i)
 • Om du inte kan komma på vad som kommer att hända härnäst, prova rollspel några experiment i ditt sinne när det är läggdags eller när ingenting händer.
 • Gå inte för galet! Det bästa är om den nya karaktärer slags fit-in med de befintliga - inte göra dem alltför vild såvida den ursprungliga manga, film, eller vad var vild också. Också vara försiktig med nya karaktärer överskuggar canon tecken.
 • Hitta en beta läsare. Ingen författare är perfekt på allt, försöka hitta någon vars styrkor är dina svagheter. Till exempel, om du inte är bra med stavning och grammatik, hitta någon som är och be dem artigt att läsa ditt arbete och påpeka fel. Tacka dem, och om de skriver fanfiction också, erbjuda beta läsa deras nästa arbete för dem.
 • Om att göra en ursprunglig karaktär huvudpersonen i din berättelse, vara medveten om att historien kommer att få färre recensioner än berättelser utan original-tecken. Detta är på grund av överanvändning av perfekta karaktärer, Mary-Sues. Men om du gör det precis rätt, kan även den fulaste av originella karaktärer godtas.

Varningar

 • Men lyssna på logiska kritik.
 • Inte alla kommer att gilla din fan-fiction-berättelse. Vissa människor kanske hatar det, men andra kommer att älska det! Du måste acceptera att människor inte alltid kommer att gilla det du gör.
 • Ignorera människor som är oförskämd eller elak. Några av dina åhörare kan besluta att kalla dig en "poser" eller "nördig" eller papperskorgen ditt arbete helt. Ta allt detta i nådigt. Vad de inte gillar? Är de den enda som inte gillar det? Ha detta i åtanke. Bli inte avskräckt!