Wko

Hur att FÖRKLARA en dikt

Har du någonsin bort från en dikt undrar varför talaren skulle skriva en dikt om en sådan konstig fråga? Kanske finns det en djup allegori du inte plocka upp den! Denna artikel kommer att visa dig hur man börjar närma sig och tolka en dikt.

Steg

Hur att FÖRKLARA en dikt. Börja med en explication diagram, är som en t-diagram med vänster sida märkt "formligen" (det betecknar) och höger sida märkt "bildligt" (det connotes).
Hur att FÖRKLARA en dikt. Börja med en explication diagram, är som en t-diagram med vänster sida märkt "formligen" (det betecknar) och höger sida märkt "bildligt" (det connotes).
 1. 1
  Börja med en explication diagram, är som en t-diagram med vänster sida märkt "formligen" (det betecknar) och höger sida märkt "bildligt" (det connotes)
 2. 2
  Få din dikt ut. "En Tyst Patient Spider" av Walt Whitman kommer att användas för den här artikeln.
 3. 3
  Läs dikten över, skriva några ord eller fraser som sticker ut i den vänstra kolumnen. För "En Tyst Patient Spider," de ord jag ser är "ljudlös", "patient", "spindel", "udde", "isolerade", "lediga vast kring," "filament", "outtröttligt," "soul, "" omgiven "," fristående "," omätliga oceaner av utrymme, "" funderade, vågar, kasta, "" söker sfärerna att ansluta, "" bro du behöver, "" gossamer gänga, "" flört hake någonstans. " Din totala kan vara mer eller mindre, beroende på dina önskemål.
 4. 4
  Titta på alla de ord eller fraser och bestämma vad det betyder för dig - Din intryck, vad ett ord betyder, klang. Nästan vad som helst kommer att göra för en startplats. Titta på "tips" för att få lite idéer för vanliga betydelser.
 5. 5
  Skriv vad du tror att betydelsen av varje ord eller fras på högerspalten. För mig, gå i ordning när de förekommer i dikten, får jag "oerhörd", "väntar", "oönskat", "farlig plats", "bitter", "ensam", "öppen plats", "sträng eller fiber, "" pågående "," jaget "," med någon, "" inte går att ansluta, "" omgiven ändå inte ensam, "" försöker "," försöker ansluta, "" i behov av en väg, "" brytbara trådar, "" ansluta med något. "
 6. 6
  Använd din högra kolumnen som guide, försöka besluta om vad talaren försöker säga. I fallet med "The Tyst Patient Spider," jag får idén att Whitman längtar efter att få kontakt med någon. När du har beslutat om ett tema, kan du gå bort från ditt arbete kännas lite smartare.

Tips

 • Generellt i poesi, ord som "dark (ness)" eller "svarta (ness)" av natten conotate död eller ondska, medan ord som brytningen av "gryning" och samla "skymning" eller dim "Twilight" kan conotate den börjar eller slutar i livet.
 • När man tittar på den tiden i en dikt, är det vanligt att tänka på "soluppgång" som livets början och "sunset" i slutet av livet. Naturen allenarådande i poesi oftast.
 • Gör din forskning! Om du ser en hänvisning till Eden, till exempel, använd den! I Robert Frosts "Nothing Gold kan stanna," raderna "So Eden sjönk till sorg / / So gryningen går ner till dag" kan ses som en anspelning på hösten mänskligheten, och det andliga "döden" att loppet led.

Varningar

 • Var inte rädd för att ibland ta ord till nominellt värde (beteckning)! Ibland behöver ett ord som "connect" tas som verbet ansluta!