Wko

Hur kan man vara en skuldfri högskolestudent

Att vara skuldfri högskolestudent är allas dröm. Varför skulle du vilja vara i skuld när du kan följa dessa enkla steg?

Steg

Hur kan man vara en skuldfri högskolestudent. Ansök om varje stipendium som du är berättigad till.
Hur kan man vara en skuldfri högskolestudent. Ansök om varje stipendium som du är berättigad till.
 1. 1
  Ansök om varje stipendium som du är berättigad till. Aldrig tror att du inte kommer att vinna. Om riktlinjerna säger att du är berättigad, då tillämpas. Ett bra ställe att börja är på stipendier för kvinnor. De Stipendier Det gäller för båda könen, inte bara kvinnor.
 2. 2
  Öppna ett bankkonto. Spara 75€ -200 dollar per månad från 14 års ålder på. Detta ger upp till 3590€ -9600 när du fyller 18.
 3. 3
  Planera noga vad karriär område du vill ha utbildning i och börja titta på högskolor tidigt. Ett av de bästa sätten att spara pengar och samtidigt betala för college är att hitta ett billigt community college för att börja dina studier. Du kan överföra till en annan skola (eller skolor) efter de första två åren när det allmänna utbildningssystemet del av din examen är avslutade. Detta kan spara dig tusentals dollar i undervisning varje år. Den genomsnittliga kostnaden för ett community college per år är 1700€ jämfört med 4360€ för ett fyraårigt college, enligt den europeiska sammanslutningen av community college.
 4. 4
  Arbetet under somrarna och efter skolan för att spara till college.
 5. 5
  Ställ bestämda sparmål och hålla sig till dem. Spara nu (när du har 10 till 15 år av möjliga resultat på dina placeringar) innebär att du kan ha mer att spendera när du är i college.
 6. 6
  Planerar att arbeta när du är i college. Arbeta samtidigt i skolan har visat sig hjälpa till med betyg, så länge de arbetade timmar inte överstiga ca 20 per vecka. Tänk på vad deltidsarbete du gillar att göra och lära sig de färdigheter nu att göra det. Maskinskrivning, ordbehandling, office färdigheter, servitris, vård av barn (i en Barnvakt eller barntillsyn läge) alla kan hjälpa till att betala för kostnader när du är i college.
 7. 7
  Bo enkelt. Även i college försöka äta billigt och inte äta ut för mycket. Kom ihåg att snabbmatsrestauranger är inte billigare än i affären och titta på din hälsa genom att äta bra.
 8. 8
  Har inte parterna, gå på fester. Håll dem enkla. En pot luck med vänner kan vara precis lika roligt eller roligare än att äta på en bullriga, trångt restaurang.

Tips

 • Söka stipendier. Förutsätt inte att du inte kommer att kvalificera sig. De flesta högskolor erbjuder en mängd olika stipendier baserade på olika kriterier som kan inbegripa akademiker, ekonomiskt behov eller utbildningen.
 • Tänk undervisningen i allmänna skolor för en stund. Det brukade vara ett program som studielån var helt förlåten om du undervisar i offentliga skolor i fem år. En utbildning certifikat kan göra skillnaden mellan redovisade skulden eller inte, men du måste kunna arbeta inom skolsystemet. Prova volontärarbete innan man överväger detta alternativ, om du inte är gjord för det du kan ställa dig själv för stora skulder. Det kan också vara bidrag för att bli lärare. Det är ett åtagande att leva på en lägre inkomst än vad du kan förvänta dig i jämförbara arbeten och arbetar långa timmar med engagemang, så se till att du förstår alla att karriär innebär innan du tar detta steg.
 • Om du når college ålder utan att ha tillräckligt med besparingar för att täcka din utbildning, överväga att arbeta och spara innan du börjar istället för att följa den vanliga vägen för att gå direkt från gymnasiet till högskolan. Eller tåg för något som betalar bra, men tar inte lång tid att träna in, kan handlas som trafiklärare sätta dig in i en bra situation att gå vidare till högskolan senare om du lever sparsamt och spara ihop till det.
 • Fråga om andra källor till ekonomiskt bistånd. Många högskolor har program eller bidrag för att hjälpa studenter som är den första i sin familj att gå på college, låginkomsttagare, studenter med funktionshinder eller ur led arbetare.
 • Community college erbjuder även kortvarig träning (sex månader till ett år) i efterfrågade områden som kan hjälpa dig att få en högre betalande jobb medan du arbetar dig igenom college. Tjäna ett certifikat i ett område som hälsovård, datorer eller kemiskt laboratorium tekniker tillsammans med din tvåårig examen innan du går vidare till ditt universitet.

Varningar

 • Om du tar ut studielån att betala för college, undvika att ta ut det belopp som finns tillgängligt. Du kan sluta göra 75€ per månad betalningar efter examen för varje 7470€ du tar ut i lån.