Wko

Hur att dölja din dagbok när du delar ett rum

Det är svårt nog att dölja en dagbok när du har nyfikna människor i huset. Det är ännu svårare när man måste dela rum med en nyfiken person! Oavsett om det är ett syskon, en rumskompis, eller bara en gäst, här är några specifika tips om hur att dölja din dagbok när du delar ett rum.

Steg

Hur att dölja din dagbok när du delar ett rum. Var noga med din dagbok inte läses.
Hur att dölja din dagbok när du delar ett rum. Var noga med din dagbok inte läses.
 1. 1
  Var noga med din dagbok inte läses. En bra metod är att ta ett hår, slicka den och hålla den över boken, så det går pärm till pärm. Om håret går av eller faller sönder under dagen, vet du någon har läst din dagbok. Var försiktig när du lagrar din dagbok dock, så att du vet att håret inte kommer att störas genom att ligga på marken eller liknande. En annan bra metod är att knyta en knut tjuvar (se upp om inte bekant med) runt din dagbok så det måste vara obundet (ej gled av) för att komma åt dagboken. Det ser ut som en råbandsknop, men det är annorlunda. Förövaren kommer knyt en råbandsknop runt dagbok när du är klar. Detta är hur du kan berätta om någon har läst det.
 2. 2
  Följ den allmänna metoden för att dölja din dagbok så gott du kan. Du kommer förmodligen stöta svårast när du försöker hitta tid att faktiskt gömma dagboken, eftersom du inte vill att den andra personen att se dig att dölja det. Om du delar ett rum, är det väldigt svårt att vara diskret.
 3. 3
  Nå en överenskommelse med din rumskompis. Om du kan lita på dem för att hålla det, är det. Se till att det är ett rättvist avtal, också. Läs inte din rumskompis dagbok, heller. Om du inte kan lita på dem, så varför de litar på dig?
 4. 4
  Bygga förtroende. Utveckla en så nära vänskap med din rumskompis att de vet allt om dig redan och inte känner behov av att läsa din dagbok. Men, även om de gör det, kommer de förmodligen hitta det du redan har sagt dem allt som finns där redan, och de kommer inte att känna sig tvingade att läsa den igen. Det ska vara gamla nyheter för dem!
 5. 5
  Lås upp din dagbok. Använd ett kombinationslås eller, om du måste använda en nyckel, behålla nyckeln någon annanstans,. Inte i ditt rum Hur ditt skåp eller din bil? Varhelst det är, se till att det är en plats du aldrig dela med din rumskompis.
 6. 6
  Gör ett ultimatum. Om du har makten (dvs du äger huset, är primär hyresgäst, etc) och sedan ge din rumskompis ett ultimatum. Om de inte sluta läsa din dagbok, kan du sparka ut dem i bostaden. Hotet om att sparkas ut på gatan är ett kraftfullt medium. Detta är en sista utväg, och konfrontera din rumskompis så här under några andra omständigheter skulle kunna vara skadligt.

Tips

 • Dessa tips är specifika för en rumskompis läsa din dagbok. För en mer allmän strategi, med mer allmänna instruktioner, titta på hur man döljer en dagbok.
 • Säg inte dem du har en dagbok, och använd den inte framför dem. Om de inte vet att du har en, skulle de ser inte för det.

Varningar

 • Se till att du inte såra någons känslor om du ska sparka ut dem ur huset. Det bästa alternativet är att inte göra detta, ändå, varför ge bort en rumskompis bara för en dagbok?